Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам двe рам мемории од 1г ddr2 667 DIMM 5-5-5 , сеа со една работам пошто ако ја стам другата се блокира :unsure:(отпрвин морав да ја тргнам истата за да го уклучам , па отпосле да ја ставам а сеа ни тоа не помага ) ... некое искуство , препорака?

Имам двe рам мемории од 1г ddr2 667 DIMM 5-5-5 , сеа со една работам пошто ако ја стам другата се блокира :unsure:(отпрвин морав да ја тргнам истата за да го уклучам , па отпосле да ја ставам а сеа ни тоа не помага ) ... некое искуство ?

Највеорјатно до твојата матична е проблемот. И 90% различна марка ти се мемориите.

Највеорјатно до твојата матична е проблемот. И 90% различна марка ти се мемориите.

Иста марка се , не се сменети од кога е купен компјутеров и на сервис кога го однесов ми рекоа дека матичната е во ред .
Кога го ставам рамот од кога ќе го приклучам , не ми го чита воопшто покажува во систем 1 гига :unsure:

Иста марка се , не се сменети од кога е купен компјутеров и на сервис кога го однесов ми рекоа дека матичната е во ред .
Кога го ставам рамот од кога ќе го приклучам , не ми го чита воопшто покажува во систем 1 гига :unsure:

1) Пробај го истово на друга матична
2) Пробај други проверени рам плочки на твојата матична

Така ќе дознаеш што е проблемот.

Од кај ти е купен компјутерот ?

Дечки има ли некоја програма за да се добие појак звук на лаптоп , освен да направам Loudness Equalization ?

Дечки има ли некоја програма за да се добие појак звук на лаптоп , освен да направам Loudness Equalization ?

Equalizer = Powerful

Друго нема, хардверски е останатото. Земи си поасална звучна или звучки со појачало.

Дај кажете некоја добра продавница за компјутери во прилеп ? ама да не амц оти не ми се сигурни баш таму.. ?

која марка на SDHC меморииве е најквалитетна сакам да земам 32гб цените се скоро исти околу 1500 денари, иначе мие за сандиск килп зип мп3 плеер (и тоа ако има негде у мк нека каже некој) пожелно е да биде и сдхц картата сандиск или немора

Дај кажете некоја добра продавница за компјутери во прилеп ? ама да не амц оти не ми се сигурни баш таму.. ?

Ако се разбираш од компјутери земи од амц ако не се разбираш барај си друга фирма што ти е по сигурно и што мислиш дека нема да те преварат ,ако сакаш готова конфигурација амц им е тоа што им е пишано и нема лага тука

која марка на SDHC меморииве е најквалитетна сакам да земам 32гб цените се скоро исти околу 1500 денари, иначе мие за сандиск килп зип мп3 плеер (и тоа ако има негде у мк нека каже некој) пожелно е да биде и сдхц картата сандиск или немора

Каква и да земеш ке ти врши работа едно 5 години а може и више сигурно освен ако не ја оштетиш ти самиот

kaj SD karticite ke gledas i koja klasa e ispisana na samata kartica (obicno so sitni bukvi ili samo brojce vo krugce), klasata ja definira brzinata 2,4,6,10Mbyte/s...za mp3 i 4 ti e dovolna ...eve tuka se opisani na wiki pod "Speed Class Rating", inaku Sandisk i Transcend ti se najtop pa posle Kingston i drugi

kaj SD karticite ke gledas i koja klasa e ispisana na samata kartica (obicno so sitni bukvi ili samo brojce vo krugce), klasata ja definira brzinata 2,4,6,10Mbyte/s...za mp3 i 4 ti e dovolna ...eve tuka se opisani na wiki pod "Speed Class Rating", inaku Sandisk i Transcend ti se najtop pa posle Kingston i drugi

знам за класта класа 10 се овие што ги гледав

Најдобра графичка карта до 6,000 денари?

Сакам да ја заменам графичката картица Geforce 8400 gs. Која би била најкомпатибилна со мојава плоча од nVidia графички?
Дали има нови стандарди на кои треба да припазам за PCI Express компатибилност?
Ја имам оваа плоча P5LD2-X/1333 , Core 2 Duo 2.4Ghz E4600 процесор, 4гб рам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom