Имам двe рам мемории од 1г ddr2 667 DIMM 5-5-5 , сеа со една работам пошто ако ја стам другата се блокира
(отпрвин морав да ја тргнам истата за да го уклучам , па отпосле да ја ставам а сеа ни тоа не помага ) ... некое искуство , препорака?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имам двe рам мемории од 1г ddr2 667 DIMM 5-5-5 , сеа со една работам пошто ако ја стам другата се блокира(отпрвин морав да ја тргнам истата за да го уклучам , па отпосле да ја ставам а сеа ни тоа не помага ) ... некое искуство ?
Највеорјатно до твојата матична е проблемот. И 90% различна марка ти се мемориите.
Иста марка се , не се сменети од кога е купен компјутеров и на сервис кога го однесов ми рекоа дека матичната е во ред .
Кога го ставам рамот од кога ќе го приклучам , не ми го чита воопшто покажува во систем 1 гига![]()
Иста марка се , не се сменети од кога е купен компјутеров и на сервис кога го однесов ми рекоа дека матичната е во ред .
Кога го ставам рамот од кога ќе го приклучам , не ми го чита воопшто покажува во систем 1 гига![]()
Дечки има ли некоја програма за да се добие појак звук на лаптоп , освен да направам Loudness Equalization ?
Дај кажете некоја добра продавница за компјутери во прилеп ? ама да не амц оти не ми се сигурни баш таму.. ?
која марка на SDHC меморииве е најквалитетна сакам да земам 32гб цените се скоро исти околу 1500 денари, иначе мие за сандиск килп зип мп3 плеер (и тоа ако има негде у мк нека каже некој) пожелно е да биде и сдхц картата сандиск или немора
kaj SD karticite ke gledas i koja klasa e ispisana na samata kartica (obicno so sitni bukvi ili samo brojce vo krugce), klasata ja definira brzinata 2,4,6,10Mbyte/s...za mp3 i 4 ti e dovolna ...eve tuka se opisani na wiki pod "Speed Class Rating", inaku Sandisk i Transcend ti se najtop pa posle Kingston i drugiкоја марка на SDHC меморииве е најквалитетна сакам да земам 32гб цените се скоро исти околу 1500 денари, иначе мие за сандиск килп зип мп3 плеер (и тоа ако има негде у мк нека каже некој) пожелно е да биде и сдхц картата сандиск или немора
kaj SD karticite ke gledas i koja klasa e ispisana na samata kartica (obicno so sitni bukvi ili samo brojce vo krugce), klasata ja definira brzinata 2,4,6,10Mbyte/s...za mp3 i 4 ti e dovolna ...eve tuka se opisani na wiki pod "Speed Class Rating", inaku Sandisk i Transcend ti se najtop pa posle Kingston i drugi
Најдобра графичка карта до 6,000 денари?