Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Вака значи, рутерот беше конфигуриран све како што треба, проверив повеќе пати и лан кабел сменив и бев сигурен во тоа, но не ми беше јасно што може да е проблемот, на крај се испостави дека кабелскиот оператор недозволува повеќе од 1 мак адрсса. Само ја клонирав мак адресата од лан картичката во рутерот и толку, проблемот беше решен.
Добро е бе другарче, те разбрав и првиот пат. Вториот пат беше за zokizoze, на мајтап околу пробивањето шифри. Да кажеше одма дека си на кабелски, одма ќе ти кажев за клонирањето, такви се кабелскиве и Оne, само на една МАС-адреса даваат пристап. Но како и да е штом е решен проблемот, одлично. ;)

Фала за советот,ама ме интересира што ке се деси кога ке го направам сево ова?
Има шанси да ти оправи ако случајно е пореметена FAT-табелата, но има ризик и да ти збрише се на дискот, но тоа е многу мала веројатност. Но и тогаш не е се изгубено, има програми за враќање на податоци.

Фала за советот,ама ме интересира што ке се деси кога ке го направам сево ова?

најверојатно ќе се оправе.
chkdsk e dos команда за проверка на дискот или партицијата /f е да биде во режим на fix (поправка) и /x најпрвин да го ја прекине (unmount) работата со партицијата за да може да изврши некои проверки кои не се можни поинаку бидејќи спомна дека претходно не ти ја читаше партицијата најверојатно е била како .raw и затоа пробај со chkdsk

Како би ми препорачале да го одржувам лап-топот чист(најмногу се однесува на екранот) дали да го бришам со влажни марами или ?

Како би ми препорачале да го одржувам лап-топот чист(најмногу се однесува на екранот) дали да го бришам со влажни марами или ?
Магична крпа и 98% алкохол од аптека.

Ситуацијата е следнава: имам ТВ Samsung LE23R81B и монитор Samsung 931bw кои што ми беа закачени на ѕид. Сега сакам да ги откачам и да ги користам нормално на маса/биро. Арно ама незнам каде сум ги забаталил оргиналните држачи. Дали знаете каде може да најдам само држачи? :oops:
Samsung LE23R81B.jpg Samsung 931bw.jpg

Абе ене ги во редица чекаат пред зграда да ми пробијат пасвордот. :D Само не знам MAC-Адресиве дали ќе ми ги пробијат што имаат пристап. :P
Шега на страна, на членот му требаше помош да добие интернет а не наведе повеќе детали. Натака нека става заштита која сака.

Hehehe ok e :D
Da ne sum ti vo komsii jas :P :D

Ми треба совет за предности и недостатоци на ласерски и обичен принтер овие што се 3 во 1.Јас штотуку земав hp ink 2515 па не знам каков е искрено не се разбирам многу од вакви работи.

--- надополнето: 8 јуни 2013 во 22:05 ---
Ми треба совет за предности и недостатоци на ласерски и обичен принтер овие што се 3 во 1.Јас штотуку земав hp ink 2515 па не знам каков е искрено не се разбирам многу од вакви работи.

HP Office Jet 4580 AIO имам од јануар 2010(Нико Компјутери), работи беспрекорно, скенира одлично, принта одлично, боите се 1200ден црна, 1050ден колор, доооолго време принташ со нив, нема гајле.

HP Office Jet 4580 AIO имам од јануар 2010(Нико Компјутери), работи беспрекорно, скенира одлично, принта одлично, боите се 1200ден црна, 1050ден колор, доооолго време принташ со нив, нема гајле.

Друже значи мене ми е битно на мојот hp 2515 ink дали мора редовно да го користам за одржување на боите или нема потреба ,пошто нема многу често да го користам .

Друже значи мене ми е битно на мојот hp 2515 ink дали мора редовно да го користам за одржување на боите или нема потреба ,пошто нема многу често да го користам .

Веќе не се исплати да се купуваат инјект принтери затоа што ласерските бааги поевтинија. И давата се економични, но мана на инџект е тоа што ако не печатиш редовно се сушат кертириџите, поспори и побучни се за разлика од ласерските.

Ми треба совет за купување на куќиште за компјутер. Имам на располагање 2 куќишта
1-http://www.legitreviews.com/article/177/
2-http://www.tomshardware.com/reviews/cooler-master,828.html
Дали може совет кое да го изберам и кои се предности/недостатоци ?

Конфигурацијата на PC ми е следната:
intel i5 2300 2.8-3.0
8gb ram
ATI radeon 6870 1gb ddr5 (планирана со CrossFire уште 1 )
500gb HDD
напојување Gigabyte GreenMax 650W
Матична MB Gigabyte H77M-D3H LGA1155

Ми треба совет за купување на куќиште за компјутер.

Тоа второто на Кулер Мастер е Stacker, односно да го редиш со дискови. Може само да ти е големо, не дека не е функционално.

До колку пари сакаш да дадеш?

Ве молам за мислење за овој процесор(за општа употреба)
Athlon II Virgo X4 750K (PIB) (3400MHz,4MB total L2 cache-1MB per core, Wattage 100W, cooling fan, unlocked) :unsure:

Ми треба совет за купување на куќиште за компјутер. Имам на располагање 2 куќишта
1-http://www.legitreviews.com/article/177/
2-http://www.tomshardware.com/reviews/cooler-master,828.html
Дали може совет кое да го изберам и кои се предности/недостатоци ?

Конфигурацијата на PC ми е следната:
intel i5 2300 2.8-3.0
8gb ram
ATI radeon 6870 1gb ddr5 (планирана со CrossFire уште 1 )
500gb HDD
напојување Gigabyte GreenMax 650W
Матична MB Gigabyte H77M-D3H LGA1155

зошто само овие две?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom