Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
^Ако плочата поддржува ACC (Advanced Clock Calibration).

Дали некој знае како да ја активирам графичката картица (веројатно во BIOS)?
Моментално компјутерот ми работи на интегрираната...
иначе графичката работи, пробував и со друга графичка и со таа нејке....
Слотот не е изгорен затоа што кога ке го приклучам кабелот од мониторот во графичката добива сигнал ама не покажува слика
Знае некој ???? :)

Дали некој знае како да ја активирам графичката картица (веројатно во BIOS)?
Моментално компјутерот ми работи на интегрираната...
иначе графичката работи, пробував и со друга графичка и со таа нејке....
Слотот не е изгорен затоа што кога ке го приклучам кабелот од мониторот во графичката добива сигнал ама не покажува слика
Знае некој ???? :)

Ако картата бара дополнително напојување од еден/два 6/8 пински конектори, поврзи ја до со такви конектори од напајањето. Зачисти го слотот ако можеш.

Ако картата бара дополнително напојување од еден/два 6/8 пински конектори, поврзи ја до со такви конектори од напајањето. Зачисти го слотот ако можеш.
Ама не сум земал нова графичка ( со друга само пробував на другар ) иначе наеднаш се случи, кога го изгасив компјутерот се беше OK, после некое време кога го пуштув не покажуваше слика, некои ми рекоа у BIOS дека требало некако да се активира ама никоако неможам да најдам.....

a kako mozam da go izvedam toa ? :)
Како што кажа некој пред мене.Плочата треба да поддржува advanced clock calibration. Бидејќи твојата според чипсетот е low end,тешко дека има таква опција(има минимални шанси,имаше некои ефтини модели од Asus,MSI,кои поддржуваа такво нешто).Треба да видиш кој е точниот модел на твојата плоча,и да провериш дали има таква опција во твојот BIOS. Ако си го земал од AMC,веројатно имаш Foxconn матична. Тогаш не се надевај на отклучување :)

Ако сакам да оверклокувам процесор (овој A8-3850 од АМД), дали ќе треба да купам подобар кулер за него? Каков? И дали треба уште некој PC Case Fan да се угради?

Ако сакам да оверклокувам процесор (овој A8-3850 од АМД), дали ќе треба да купам подобар кулер за него? Каков? И дали треба уште некој PC Case Fan да се угради?

Овие процесори имаат заклучен множител, значи ќе мораш да клокаш преку BCLK (base clock). На пр. од legitreviews максимум до кај што можеле да стигнат е 3.8Ghz со мејнстрим кулер (не му го памтам името, беше сличен како CM hyper 212/212+ или Thermaltake Contac 29, околу 1500 ден. се кулериве) и солидна плоча, некој модел од Asrock беше.
Значи со солидна плоча, солиден кулер и добар рам ќе можеш најмалце за едно 500Mhz да го клокнеш.

Здраво.
Сакам да прашам колку пари е да купам од македонија:
intel i7 3.4 ghz
12 DDR 3 GB Ram
2TB hard disk
nVidia GeForce GTS 560 2GB DDR 3
НАЈДОБРА матична плоча која ќе ги поддржува овие компоненти, се разбира :D

И дали можете да ми кажете дали и колку добивам попуст ако ова го купам од едно место?
Благодарам!

Здраво.
intel i7 3.4 ghz (2600K?)
12GB DDR3 RAM
2TB hard disk (модел ???)
nVidia GeForce GTS (GTX?) 560 2GB DDR 3 (DDR5?)
НАЈДОБРА матична плоча која ќе ги поддржува овие компоненти, се разбира :D (Gigabyte Z68-UD7 или да нарачаш ASUS Maximus IV Extreme, околу 300 евра се)
Напојување:
Куќиште:

И дали можете да ми кажете дали и колку добивам попуст ако ова го купам од едно место?
Благодарам!

Ај првин детално напиши ги сите компоненти, да не играме бинго овдека на кои модели мислиш.

Здраво.
intel i7 3.4 ghz
12 DDR 3 GB Ram
2TB hard disk
nVidia GeForce GTS 560 2GB DDR 3
НАЈДОБРА матична плоча која ќе ги поддржува овие компоненти, се разбира :D

Благодарам!

Некаде под 2000 евра. Ако сакаш кажи ни буџет, и за што ке го користиш компјутерот - па ке ти направеме конфигурација ние .

Ај за мала помош, имам едно мини лаптопче HP 2133 моментално го средувам т.е. форматирав па нешто да го расчепкам и слично. На напојување ми е приклучен директно со извадена батерија, приметив да после некое време скроз се замрзнува и ништо не реагира од копче маус и слично едино од струја го откачувам за да го рестартирам и да мрдне. Идеја до што е? Иначе за загревање, грее доволно соба од 15 квадрати да згрееш :pos:
Може тоа што грее многу да прави проблем или?

Someone?:pipi:

Напојување некаде околу над 1киловат

Абе ај, што ќе ти е, за GTX560, па и за две GTX570 у SLI воопшто не ти е потребно 1kw (па пази уште викаш и над 1kw :confused:) напајање, освен ако сакаш да се бидеш фраер у маало :P
Фино лепо ќе си земеш Corsair TX650 650W од СЕТ, доволно ќе биде и за две 560-ки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom