Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
@old_school_mk сигурно тоа му рекол некој што се "познава од компјутери" од маало, знаеш дека многу луѓе се палат на рам, колку повеќе рам=толку побрз компјутер нели според нив :D
Да де, тоа и ми беше претпоставката.

Ааа значи температурата била проблем... а сменивте термална паста? Пробај смени и паста и провери дали добро сте го ставиле кулерот. За кантер, фејсбук и мсн предобро ќе си ја врши работата тој E5200.
Чим му е за кантер - нека не ја мењава графичката. И пред да стави нова графичка во иднина - обавезно да се ратиса од тоа ѓубре од напојување.

@old_school_mk сигурно тоа му рекол некој што се "познава од компјутери" од маало, знаеш дека многу луѓе се палат на рам, колку повеќе рам=толку побрз компјутер нели според нив :D
А, на тие луѓе вообичаено не им е гајле што процесор имаш во PC, некои не ни знаат што е тоа процесор. Битно е колкав ти е хардот, макар бил и на IDE, и колку рам имаш. А и колку меморија имала графичката...
Ова од искуство го кажувам, не за друго.

Еее паста не сменивме...Имаш право, ние прво ќе смениме паста и ќе го провериме кулерот, па потоа ќе пишам и ќе видиме конечна одлука...

Zdravo decki!!!!
Imam Asus M51TA-X2 laptop i imam defekt so nego, se somnevam na eden od grafickite chipovi(ima dva). Dali ke moze nekoj da me informira dali postoi servisen centar vo MK za Asus i koi se serviserite. Probav na Internet da najdam nesto ama nema za kaj nas.
Blagodaram odnapred.

epa vaka.. imam pc so configuracija
Processor AMD Sempron(tm) 140 Processor 2.70 GHz
memory RAM 2.00 GB 1.75 GB usable
500 HDD
NVIDIA GeForce 7025 NVIDIA nForce 630a
i ovie postarive malce igri kako Virtua Tenis 2009, PES2010 i sl.. gi iram na low perfromanci i pak mi seckat.. help da spustam nekoja programa,driver,da gi igram na rat, da izmenam nekoj processi za da mozam da igram na rat ne vaka da se macam.. :D

500 HDD
i ovie postarive malce igri kako Virtua Tenis 2009, PES2010 i sl.. gi iram na low perfromanci i pak mi seckat.. help da spustam nekoja programa,driver,da gi igram na rat, da izmenam nekoj processi za da mozam da igram na rat ne vaka da se macam.. :D

Help да си купиш нов компјутер најубаво.

Две прашања.
1. Кој е најдобар софтвер за регулирање и гледање на температурата на процесорот?
2. Колку треба да оди максимум температурата на процесорот?

Две прашања.
1. Кој е најдобар софтвер за регулирање и гледање на температурата на процесорот?
2. Колку треба да оди максимум температурата на процесорот?
Зависи за кој процесор? :)

500 HDD
Можеш да пробаш да го отклучиш едното јадро на твојот процесор.Ако имаш среќа ќе добиеш двојадрен процесор, ќе додадеш уште 2 гига РАМ,и една солидна графичка. Тоа е една опција.Другата е да купиш нов PC :)

@mreza
Абе џиги, јас мислам дека нема врска тоа дека програмите само си имаат таков некој систем и си одредува само процесорот и ти прикажува. Дај нешто програмче за AMD. И другото прашање до колку максимум треба да загреваат, од кој степен нагоре е ризично.

@mreza
Абе џиги, јас мислам дека нема врска тоа дека програмите само си имаат таков некој систем и си одредува само процесорот и ти прикажува. Дај нешто програмче за AMD. И другото прашање до колку максимум треба да загреваат, од кој степен нагоре е ризично.
Значи секој процесор е различен.. Еден може да му енормално 40, на друг 60 степени :). Затоа кажи кој процесор... И АМД обично повеќе греат од интел, иако во последните модели и амд се океј.

Можеш да пробаш да го отклучиш едното јадро на твојот процесор.Ако имаш среќа ќе добиеш двојадрен процесор, ќе додадеш уште 2 гига РАМ,и една солидна графичка. Тоа е една опција.Другата е да купиш нов PC :)

да на таа плоча ќе го отклучи

Да, те цитирам тебе Master #0

Ај за мала помош, имам едно мини лаптопче HP 2133 моментално го средувам т.е. форматирав па нешто да го расчепкам и слично. На напојување ми е приклучен директно со извадена батерија, приметив да после некое време скроз се замрзнува и ништо не реагира од копче маус и слично едино од струја го откачувам за да го рестартирам и да мрдне. Идеја до што е? Иначе за загревање, грее доволно соба од 15 квадрати да згрееш :pos:
Може тоа што грее многу да прави проблем или?

a kako mozam da go izvedam toa ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom