Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
А таа програма да не е нешто за порничи штом се срамиш да ни ја кажеш по име? :pos2:

Многу е возможно да имаш закачено вирусче некое, ама без информација за која програма станува збор, толку можам да ти помогнам.
Еве ја програмата http://www.reaper.fm/ .Да има вирус autorun.inf и неможам да го извадам.Пробав со avira.При скенирање не го детектира,но самиот антивирус го блокира при стартот.Ги следев процесите при работа со програмот.Кога ја вклучувам програмата без ништо да работам со неа ми користи 60.000 K и тогаш процеосорт е искористен некој 2-3 проценти.Меѓутоа штом се почне со работа процесорот рипа на 100% а програмата сеуште користи 60.000к.Сите други процеси го искористуваат процесорот нормално.

Еве ја програмата http://www.reaper.fm/ .Да има вирус autorun.inf и неможам да го извадам.Пробав со avira.При скенирање не го детектира,но самиот антивирус го блокира при стартот.Ги следев процесите при работа со програмот.Кога ја вклучувам програмата без ништо да работам со неа ми користи 60.000 K и тогаш процеосорт е искористен некој 2-3 проценти.Меѓутоа штом се почне со работа процесорот рипа на 100% а програмата сеуште користи 60.000к.Сите други процеси го искористуваат процесорот нормално.

Исчисти го autorun вирусот со програмчево, ептен е добро има и real-time заштита кога ставаш усб стикови одма проверува и го чисти autorun вирусот... иначе не е лошо да провериш и со други програми за штетници (пр. ComboFix, Malwerbytes, Spybot итн.)

Таква програма за професионална обработка на аудио богами си бара јак процесор. Целерончето ќе ти се угуши од неа.

go resiv problemot!! Zvukot na mikrofonot mi bil uklucen na 100% i zatoa se slusase fonija,sega se e ok.

Рокна напојувањето :) гледам нема кондензатори повредени само осигурувачот е заминат.може некако да го средам јас самиот или ке треба да се носи на сервис и дали може само да се смени осигурувачот (претпоставувам да ама не сум сигурен).

Помош! Имам купено напојување пред одприлика 4 месеци:
Код:
http://revolution.com.mk/info.php?productID=2129
значи ново е со гаранција. Имам компјутер Intel Celeron 1.8ghz, 512mb SDRAM (2x 256 @133mhz), geforce fx 5500, hdd 80gb, DVD-RW samsung 22x.
Е сега, на одредени моменти напојувањево брмчи, бајаги гласно и се слуша. Моја констатација е дека вентилаторот нешто не му е во ред. Од едни други слушам викаат ова напојување било преслабо за оваа конфигурација (додека јас па мислам дека е предоволно за ова). Гледам све е ОК, преку еверест амперажата, све ама баш све си е ОК, али тоа брмчењето незнам.. Нема ни прашина ни ништо (видов убаво проверив)

Дали можам некако од дома нешто да му направам па да го средам, или да го носам у револушн пошо имам и онака гаранција?

Помош! Имам купено напојување пред одприлика 4 месеци:
Код:
http://revolution.com.mk/info.php?productID=2129
значи ново е со гаранција. Имам компјутер Intel Celeron 1.8ghz, 512mb SDRAM (2x 256 @133mhz), geforce fx 5500, hdd 80gb, DVD-RW samsung 22x.
Е сега, на одредени моменти напојувањево брмчи, бајаги гласно и се слуша. Моја констатација е дека вентилаторот нешто не му е во ред. Од едни други слушам викаат ова напојување било преслабо за оваа конфигурација (додека јас па мислам дека е предоволно за ова). Гледам све е ОК, преку еверест амперажата, све ама баш све си е ОК, али тоа брмчењето незнам.. Нема ни прашина ни ништо (видов убаво проверив)

Дали можам некако од дома нешто да му направам па да го средам, или да го носам у револушн пошо имам и онака гаранција?

и да знаеш што му е неможеш да го отвориш зошто на еден од штрафовите има лепенка која докажува дека не е отворено од неовластен сервис (пломба за гаранцијата) носи си го на сервис.

чим имаш гаранција.. носи го на сервис.

Имам принтер HP Laserjet 6L ама нејќе да принта во последно време. Ќе кликнам принт во word, доле се вади тоа принтерчето и се гаси по неколку секунди, ко принтањето да е завршено, а принтерот не мрда. Пробав да не е нешто лошо поврзано, се е во ред. Тонер има. Чаре?

da brat ama kako ??? jas koga ke otvoram my comp imam samo c, idve dvd d i e i nisto drugo kade da go kopiram celo c.

Неможам да гледам видео фајлови на виндоус медиа плеерот и да пуштам филм или слично само звук има.Знам дека треба да се симнат некој фајлови но незнам кој.Исто така имам проблем и со титловите.Наместо кирилични букви ми дава некој шкртаници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom