Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Предлог матична, со онборд графичка (неиграм игри,ств не ми треба да фрлам 5000-7000 за граф),за интел процесор, ддр2/3 рам... цена макс 6500ден...

VGA SHAPPHIRE ATI HD 4670 PCX 1GB GDDR3 128bit...
dali e dobra grafichkata za najnovive igri .... Call of duty modern warfare 2 etc, etc...

pozdrav i ako e dobra koja matichna ke mi ja poddrzuva ovaa grafichka i dali celeron 2.8 ghz ili "AMD phenom II X4 925 quadcore s.am3 box HDX925WFGIBOX" ke odgovara pozdrav.

Предлог матична, со онборд графичка (неиграм игри,ств не ми треба да фрлам 5000-7000 за граф),за интел процесор, ддр2/3 рам... цена макс 6500ден...

Матични за Интел со онборд графика има миљон, сите се шит и сите коштаат накај 2-3-4000. Ако сакаш асална плоча, ти препорачувам некоја Asus/Gigabyte со AMD 790GX или 785G чипсет. За AMD процесор нормално.

dali e dobra grafichkata za najnovive igri .... Call of duty modern warfare 2 etc, etc...

pozdrav i ako e dobra koja matichna ke mi ja poddrzuva ovaa grafichka i dali celeron 2.8 ghz ili "AMD phenom II X4 925 quadcore s.am3 box HDX925WFGIBOX" ke odgovara pozdrav.

Графичката е од најниска класа, доволна да ги пушта модерните игри на low или medium сетинзи на 1280х1024 резолуција или помала.

А за второто прашање, рачунај на celeron 2.8ghz како да е фичо, а AMD Phenom II x4 925 како да е Bugatti Veyron, или некое опасно Ламборгини.

Земи ја верзијата со 512мб од 4670 (ддр3) 1 гб е многу за таа граафичка т.е не се користи (заштеди некои 600-700 денари)

За Кол Оф Дјути ок ќе биде генерално, за другите нови игри на медиум може, колкав монитор имаш не кажа? Друго како што ти кажа и Сефирот, Феномот е најмалце 5 пати побрз од Целернот.

Матични за Интел со онборд графика има миљон, сите се шит и сите коштаат накај 2-3-4000. Ако сакаш асална плоча, ти препорачувам некоја Asus/Gigabyte со AMD 790GX или 785G чипсет. За AMD процесор нормално.

гледам дека има многу,па затоа побарав совет... значи ништо од онборд... фала

@ $h@doW m@n ... доколку буџетот ти е до 7000 само за матична зависно од кои ти се останатите компоненти кои ги поседуваш, мој предлог е да одиш со варијанта

785GM-E51 @ TDK 4,037.00 On Stock + CPU AMD Athlon II X2 DualCore 240 AM3
Ден.3.055,00 @ anhoch = 7092 ден.

...мислам дека ова би било максиум што можеш да извадиш од mobo+cpu*

Можеби има и поидеално решение доколку ни кажеш со кои компоненти располагаш.

*во случај доколку сакаш да одиш со интегрирана графика!

може ако интернетот е слаб да се замрзнува и компјутерот?

што е ова паѓаат страници до нетот е или до страницата?

значи ништо од онборд... фала

Тие што ти ги предлагаат сефирот и шифти се со онборд графички и со поддршка за најновите амд процесори и ддр3 рам мемории.

@ Dolphin,

Може страните што ги отвараш да се замрзнуваат али на десктоп кога работиш нешто не.

P.S. Која Страна?

@ $h@doW m@n ... доколку буџетот ти е до 7000 само за матична зависно од кои ти се останатите компоненти кои ги поседуваш, мој предлог е да одиш со варијанта

785GM-E51 @ TDK 4,037.00 On Stock + CPU AMD Athlon II X2 DualCore 240 AM3
Ден.3.055,00 @ anhoch = 7092 ден.

...мислам дека ова би било максиум што можеш да извадиш од mobo+cpu*

Можеби има и поидеално решение доколку ни кажеш со кои компоненти располагаш.

*во случај доколку сакаш да одиш со интегрирана графика!

сакам интегрирана графичка,ама на матична со Интел процесор... :vozbud:

... е добро де наведи кој процесор го имаш и останата периферија доколку има некои посебни побарувања :P

Подобри графички имаат AMD чипсетите и поевтина комбинација и доволно добра за потребите - интернет и такви чуда.
Едино некоја со Nvidia чипсет да се купи матична но сепак AMD 790GX или 785GM
со некој Athlon II како што ти спомнаа погоре е далеку подобар избор + понова технологија од dualcore 775 процесорите на интел. Можеш понатака и по моќен процесор да ставиш на AMD матичната

За HD4670 512MB може да се игра Modern warfare 2 на некој 17" или 19" монитор со културни FPS нормално да не се аздисува на пуштање на ефектите :P
Иначе пробано е на машина со истава графичка Intel Prescott 650 и 2GB RAM. За лоу енд не беше толку лошо

Земи ја верзијата со 512мб од 4670 (ддр3) 1 гб е многу за таа граафичка т.е не се користи (заштеди некои 600-700 денари)

За Кол Оф Дјути ок ќе биде генерално, за другите нови игри на медиум може, колкав монитор имаш не кажа? Друго како што ти кажа и Сефирот, Феномот е најмалце 5 пати побрз од Целернот.

Дај бе не го лажи детето... какви 5 пати побрз... На целерон мислам дека дигитронот смета до 6 цифрен број :pos::pos::pos:

Убава е споредбата со фичо / вејрон, само јас би рекол фичо на педали, без мотор :pos:

Не претерувај јак е и Целеронот!

:pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom