Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
еве шо ми пишува
maticnan.

а иначе компјутеров за работа повеќе и игри ама послабо игри.

Ништо не пишува....

Денес почна да ме заебава нешто, чаре? да преинсталирам виндоус или?

А кога ќе ти се укочи маусот, се останато продолжува да си работи? Си работи тастатурата?

еве шо ми пишува
maticnan.

а иначе компјутеров за работа повеќе и игри ама послабо игри.

научи да постираш слики, не голтај букви, ак си гладен ој јај нешто :helou::helou::helou:

иначе ево ја сликата шо проба да ја постираш

maticnan.jpg

Да не си чачкал BIOS? Исклучи 32bit disk access во BIOS.
Може да биде и конфликт со драјверите. Што си правел во поново време?

Се си работи, само стрелката не мрда.

Си пробал со маус што не е на USB?

Или овој ако ти е на USB, пробај стави го во друг USB влез.

Си пробал со маус што не е на USB?

Или овој ако ти е на USB, пробај стави го во друг USB влез.
Маусот не е на усб :)

Да не си чачкал BIOS? Исклучи 32bit disk access во BIOS.
Може да биде и конфликт со драјверите. Што си правел во поново време?
Не сум чачкал во БИОС ништо, а и не сум праел ништо посебно во последно време ...

Маусот не е на усб :)

Не сум чачкал во БИОС ништо, а и не сум праел ништо посебно во последно време ...

Епа пробај со маус на USB.

И побарај си понови драјвери за чипсетот на матичната.

Зошто кога го вклучувам компјутерот, куѓиштето се пали, но на мониторот стои само жолта сијаличка(не сака да се вклучи). Кабелот монитор-куќиште е исправен, а приметив дека кога ќе го извадам одзади од куќиштето и пак го ставам диодата на мониторот светне зелена и веднаш жолта без никаков текст, без ништо.

Користам Виндовс ХП и пред овој проблем немам ништо работено ништо посебно софтверски со компјутерот. Мониторор е ЛЦД, појма немам која марка. Ени чаре?

Зошто кога го вклучувам компјутерот, куѓиштето се пали, но на мониторот стои само жолта сијаличка(не сака да се вклучи). Кабелот монитор-куќиште е исправен, а приметив дека кога ќе го извадам одзади од куќиштето и пак го ставам диодата на мониторот светне зелена и веднаш жолта без никаков текст, без ништо.

Користам Виндовс ХП и пред овој проблем немам ништо работено ништо посебно софтверски со компјутерот. Мониторор е ЛЦД, појма немам која марка. Ени чаре?

Ја имав сличен Проблем. Ја имав проблем со Напојување, а ти моеш да имаш ист проблем или проблем со Графичката. Ти бучи ПЦ-то коа го вклучуеш? И види сијаличките напред убаво, на куќиштето како светат.

Епа пробај со маус на USB.

И побарај си понови драјвери за чипсетот на матичната.
Ај ќе пробам со ова, па ќе видам.

Едит: Инсталирав понови драјвери, ама пак исто. Утре ќе пробам со маус на УСБ, па ако е поарно, да купвам таков :)

Кога ќе го пуштиш се слуша бип от од биосот дека е се во ред со компонентите?

Ја имав сличен Проблем. Ја имав проблем со Напојување, а ти моеш да имаш ист проблем или проблем со Графичката. Ти бучи ПЦ-то коа го вклучуеш? И види сијаличките напред убаво, на куќиштето како светат.

Само да го потврдам ова и јас имав ваков проблем и кај мене проблемот беше до напојувањето.

Драги форумџии, имам мака голема. Утрово, додека бевме на факултет со цимерите, пукнало парното (радијаторот) до масата на кое беше мојот лаптот (исклучен и со поклопен монитор) и можеби околу 2 часа топлата вода течела врз него. Кога се вратив дома што да видам, цела куќа поплавена, а лаптопот беше добро утопен. Сега го сушам со фен и не знам што да правам, не сум го вклучил се уште. Помагајтееее!! Нов ми е (Acer), го купив минатата година, 405 евра... Дали има шанси да проработи???????? Има ли надеееж?????:pop::pop::pop:

Драги форумџии, имам мака голема. Утрово, додека бевме на факултет со цимерите, пукнало парното (радијаторот) до масата на кое беше мојот лаптот (исклучен и со поклопен монитор) и можеби околу 2 часа топлата вода течела врз него. Кога се вратив дома што да видам, цела куќа поплавена, а лаптопот беше добро утопен. Сега го сушам со фен и не знам што да правам, не сум го вклучил се уште. Помагајтееее!! Нов ми е (Acer), го купив минатата година, 405 евра... Дали има шанси да проработи???????? Има ли надеееж?????:pop::pop::pop:
Најдобро да го однесеш на сервис, и да не чепкаш ништо сам, можеш да го дозаебеш. За надеж, да, има :) Како стоиш со гаранцијата ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom