Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба KEY за да можам да ги менувам програмите на телевизорот (Paolo), чепкајки во менито на телевизорот поставиле клуч и сега неможат да се менуваат програмите, ако некој знае или евентуално најде би му бил благодарен.

Едит: Троцифрена бројка бара. :/

До виндовсот ке да е чим не те секса коа ке влезеш во сетап на мониторот. Ама не ми е јасно зошто би правел така. Можно е и графичката да зеза, ама не дај боже.

А може ли да го исклучам мониторов и да ставам на негово место некој др монитор ? Ама имам само CRT. Ке има ли ефект да видам дали е стварно до мониторот. Или треба на друг LCDTFT монитор ????

Ми треба KEY за да можам да ги менувам програмите на телевизорот (Paolo), чепкајки во менито на телевизорот поставиле клуч и сега неможат да се менуваат програмите, ако некој знае или евентуално најде би му бил благодарен.

Едит: Троцифрена бројка бара. :/

Рефреш.

Проблем со DVD-RW ???

еј имам DVD-Rw и сега кога ставам одредени DVD ( најчесто филмови игри направени во папки ( copi-paste ) и слично не ги чита и што би можело да му е инаку е стар околу 1.5години а за режење на dvd и cd нема проблеми исто така некои cd и dvd нормално ги чита - и до dvd или cd што мојот не ги чите не е затоа што на друг компјутер си работат нормално и плус не се надворешно оштетени

ej zarem nikoj e nemal vakov problem ???

еј имам DVD-Rw и сега кога ставам одредени DVD ( најчесто филмови игри направени во папки ( copi-paste ) и слично не ги чита и што би можело да му е инаку е стар околу 1.5години а за режење на dvd и cd нема проблеми исто така некои cd и dvd нормално ги чита - и до dvd или cd што мојот не ги чите не е затоа што на друг компјутер си работат нормално и плус не се надворешно оштетени

Што може да биде проблемот што компјутерот ми гасе и потоа несака да се уклучи дури по еден ден. Еве сега ми се исклучи и несака да подигне воопшто (моментално пишувам од лаптопот),а и мириса на изгорено :nesum:. Ми се има сличено ова 3-4 пати до сега и го оставав така и дури наредната ден уклучуваше, но ме интересира до што може да биде причината.
А и да напоменам дека струјата кај мене е монофазна, па тоа дане е една од причината, или што позади куќиште имам радијатор па да грее премногу...незнам

Совет :wink:

Што може да биде проблемот што компјутерот ми гасе и потоа несака да се уклучи дури по еден ден. Еве сега ми се исклучи и несака да подигне воопшто (моментално пишувам од лаптопот),а и мириса на изгорено :nesum:. Ми се има сличено ова 3-4 пати до сега и го оставав така и дури наредната ден уклучуваше, но ме интересира до што може да биде причината.
А и да напоменам дека струјата кај мене е монофазна, па тоа дане е една од причината, или што позади куќиште имам радијатор па да грее премногу...незнам

Совет :wink:

Што тој радијатор си го ставил? Види да не е оштетено напојувањето.

Што тој радијатор си го ставил? Види да не е оштетено напојувањето.
Така ми е распоредот во собата,радијаторот ми е позади биро :nesum:
Инаку напојувањето еднаш ми е променето и ме интересира дали може да биде проблем монофазната струја, бидејќи најверојатно е проблемот да е во струјата/напојувањето бидејќи по одредено време компјутерот пак уклучива без никакви проблеми. Некоја солуција?

pomos so mausot i tastaturata

luge aj koj znae neka pomaga. imam pentium 4 kompjuter (detalnata konfiguracija mislam deka ne e potrebna za prasanjevo). koristam Logitech Laser 1500 mouse i tastatura. denes go preinstalirav XP professional-ot i sega mausot i tastaturata ne mi rabotat. samo na tastaurata rabotat kopcinjata za glasot (potivko poglasno), nisto drugo. ne mozam da go instaliram softver-ot bidejki mi se zaglaveni ovie. probav da stavam maus od laptop ama ni so toj nejkese. fala mnogu odnapred

До виндовсот ке да е чим не те секса коа ке влезеш во сетап на мониторот. Ама не ми е јасно зошто би правел така. Можно е и графичката да зеза, ама не дај боже.

Broo фала за советот. :smir:
- Го средив проблемот со Мониторот, до windows-от е. Сега користам Windows 7.

Да прашам евтино,квалитетно dvd со усб каде можам да најдам и колку пари?:toe:

Околу 2500ден се. Ти последен пати каде имаш прашано и ко цена ?
За вакво ли мислиш:
DVD_Player_With_Carder_Reader___USB.jpg
brando-dvd.jpg

Околу 2500ден се. Ти последен пати каде имаш прашано и ко цена ?
За вакво ли мислиш:
DVD_Player_With_Carder_Reader___USB.jpg
brando-dvd.jpg
Како првото самостален dvd player неам прашано нигде а ми кажувале дека се поефтини:toe:

Имам проблем со ЛЦД мониторот.

Samsung 2243w.

Кога ќе пуштам игра во било која друга wide резолуција (1280*720,1280*800 или 1366*768) освен нативната (1650*1080)...сликата на екран не е wide туку 4:3.

А на телевизорот сите овие резолуции си работат во Wide мод.

Предлози?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom