Помош, проблеми, прашања, совети...

С

Спенсер

Гостин
Virtual Dj . Кога ко стартувам одам кој скин го сакам и потоа пишува инсталатион еррор:toe: . го преинстарилав неколку пати но секојпат е исто ?
Симни го пак од друга страна.
До сега го симнав 6 пати од различни страни и се е исто :toe:
ова у софтверски проблеми треба!!!

Имам ПС со следанава конфигурација:

CPU Type Intel Celeron, 2448 MHz (24 x 102)
Motherboard Name Abit IS7-V (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
Motherboard Chipset Intel Breeds Hill i848P
System Memory 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DIMM1: Kingmax MPWB62D-38KT3-FHA 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-4-4-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB)
Disk Drive SAMSUNG SP0411N (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Колку највеке можам да додадам рам и дали можам да ставам друга графичка?
абе можеш да му стајш уше 1гб рам, и 7300ГТ 256ддр2,или од АТИ шо е таа АГП али е мн скапа,окулу 100еура, али не вредиииии....џабе ке трошиш пари...собери 300 еура и купи си нов...за стариов не трпши пари!

I

Ivan_FBI

Гостин
ова у софтверски проблеми треба!!!

абе можеш да му стајш уше 1гб рам, и 7300ГТ 256ддр2,или од АТИ шо е таа АГП али е мн скапа,окулу 100еура, али не вредиииии....џабе ке трошиш пари...собери 300 еура и купи си нов...за стариов не трпши пари!
Dzabe i ram i graficka da stai koga processorot e tapa..

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Вака значи....
Ќе се потрудам да го објаснам проблемот најдобро што можам...

Се работи за 2.5 " hdd, seagate 5400 rpm 60 gb IDE....
Дисков служеше како backup, пред некој месец целата содржина ја префрлив на PC...
Несакајки истата таа беше избришана(по грешка).....

Фино си го земав горенаведениот диск, за да си ги префрлам фајловите повторно на PC....

Кога го уштекав на USB (IDE to USB конвертер со Y-кабел), дисков почна да "штрака", уклучив-исклучив .... пак истото.... ???!!!

Во што може да е проблемот.....?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Проблемот е или во конвертерот или во дискот.Ти треба директен иде конектор за на матична плоча(од едната страна 2,5" IDE, а од другата обичен), има по сервисиве, пробај со него дали ќе го препознае или пак со друг конвертор.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Проблемот е или во конвертерот или во дискот.Ти треба директен иде конектор за на матична плоча(од едната страна 2,5" IDE, а од другата обичен), има по сервисиве, пробај со него дали ќе го препознае или пак со друг конвертор.
А бе до сега си работеше без проблеми со овој конвертор.....
Ма да и јас помислив да не е проблемот во него.....

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Имам проблем, ве молам ако може да ми кажете како што. Ми се скршил екранот на лап топот и не функционира. Утре морам да го однесам некаде само ем што незнам каде него незнам дали се поправа тоа и за колку време. Многу ми го треба компјутерот сите предавања вежби ми се на него и фактички стагнирам у учење а колоквиумите ми мафтаат за неколку дена што ќе ги полагам. ХЕЛП !

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Имам проблем, ве молам ако може да ми кажете како што. Ми се скршил екранот на лап топот и не функционира. Утре морам да го однесам некаде само ем што незнам каде него незнам дали се поправа тоа и за колку време. Многу ми го треба компјутерот сите предавања вежби ми се на него и фактички стагнирам у учење а колоквиумите ми мафтаат за неколку дена што ќе ги полагам. ХЕЛП !
Потребна му е замена со нов, само е многу скапо, повеќе од половина од цената на целиот лаптоп е.
Друго....се сомневам дека некој од нашите сервиси имаат на лагер, имено јас се пред едно година дена доста намачив по тој проблем..и отиде во канта......
Ај можеби ќе имаш повеќе среќа!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Потребна му е замена со нов, само е многу скапо, повеќе од половина од цената на целиот лаптоп е.
Друго....се сомневам дека некој од нашите сервиси имаат на лагер, имено јас се пред едно година дена доста намачив по тој проблем..и отиде во канта......
Ај можеби ќе имаш повеќе среќа!
Каде го однесе ти ? Ваљда ќе имам среќа.:helou:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Што модел на лаптоп е? Инаку грубо кажано цените се движат од 9 до 15 илјадарки за дисплеј.

А за податоците - можеш да го врзеш на обичен монитор, и да си работиш на него, или да ги извлечеш податоците на раат.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Имаше еден случај, еден тип си го извади скршениот дисплеј, си купи ЛЦД екран нов 19" и си го работеше после цело време на него.Многу фаца изгледа. :vozbud:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
До што може да е проблемот кај DVD player-от што без разлика што да пуштам сликата е во црно бело?
На далечинскиот управувач нема никакви опции за боја, до телевизорот не е, некој да не имал сличен проблем или да знае како да се реши?

Едит:
Го решив, до подесувањата на dvd player-от било уствари, требало да се подеси на PAL, незнам како и дали некој чепкал ама беше променето.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Имам монитор ASUS VW221D а проблемот е:
- Во средината на мониторот одозгора до доле ми се појавува матност како линија. му мавам Refresh на монитори и таа линија оди на десната или левата страна на мониторот. Како можам да го средам овој проблем за секогаш ?
Помош. А кога ке го уклучам сетапот на мониторот тој дел од сетапот е супер нема никаква матност ??????
A може ли да е од Windowsot нешто или ????
Слика

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
До виндовсот ке да е чим не те секса коа ке влезеш во сетап на мониторот. Ама не ми е јасно зошто би правел така. Можно е и графичката да зеза, ама не дај боже.

Kajgana Shop

На врв Bottom