Помош, проблеми, прашања, совети...

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ми треба KEY за да можам да ги менувам програмите на телевизорот (Paolo), чепкајки во менито на телевизорот поставиле клуч и сега неможат да се менуваат програмите, ако некој знае или евентуално најде би му бил благодарен.

Едит: Троцифрена бројка бара. :/

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
До виндовсот ке да е чим не те секса коа ке влезеш во сетап на мониторот. Ама не ми е јасно зошто би правел така. Можно е и графичката да зеза, ама не дај боже.
А може ли да го исклучам мониторов и да ставам на негово место некој др монитор ? Ама имам само CRT. Ке има ли ефект да видам дали е стварно до мониторот. Или треба на друг LCDTFT монитор ????

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ми треба KEY за да можам да ги менувам програмите на телевизорот (Paolo), чепкајки во менито на телевизорот поставиле клуч и сега неможат да се менуваат програмите, ако некој знае или евентуално најде би му бил благодарен.

Едит: Троцифрена бројка бара. :/
Рефреш.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
Проблем со DVD-RW ???

еј имам DVD-Rw и сега кога ставам одредени DVD ( најчесто филмови игри направени во папки ( copi-paste ) и слично не ги чита и што би можело да му е инаку е стар околу 1.5години а за режење на dvd и cd нема проблеми исто така некои cd и dvd нормално ги чита - и до dvd или cd што мојот не ги чите не е затоа што на друг компјутер си работат нормално и плус не се надворешно оштетени

ej zarem nikoj e nemal vakov problem ???

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
еј имам DVD-Rw и сега кога ставам одредени DVD ( најчесто филмови игри направени во папки ( copi-paste ) и слично не ги чита и што би можело да му е инаку е стар околу 1.5години а за режење на dvd и cd нема проблеми исто така некои cd и dvd нормално ги чита - и до dvd или cd што мојот не ги чите не е затоа што на друг компјутер си работат нормално и плус не се надворешно оштетени

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Што може да биде проблемот што компјутерот ми гасе и потоа несака да се уклучи дури по еден ден. Еве сега ми се исклучи и несака да подигне воопшто (моментално пишувам од лаптопот),а и мириса на изгорено :nesum:. Ми се има сличено ова 3-4 пати до сега и го оставав така и дури наредната ден уклучуваше, но ме интересира до што може да биде причината.
А и да напоменам дека струјата кај мене е монофазна, па тоа дане е една од причината, или што позади куќиште имам радијатор па да грее премногу...незнам

Совет :wink:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Што може да биде проблемот што компјутерот ми гасе и потоа несака да се уклучи дури по еден ден. Еве сега ми се исклучи и несака да подигне воопшто (моментално пишувам од лаптопот),а и мириса на изгорено :nesum:. Ми се има сличено ова 3-4 пати до сега и го оставав така и дури наредната ден уклучуваше, но ме интересира до што може да биде причината.
А и да напоменам дека струјата кај мене е монофазна, па тоа дане е една од причината, или што позади куќиште имам радијатор па да грее премногу...незнам

Совет :wink:
Што тој радијатор си го ставил? Види да не е оштетено напојувањето.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Што тој радијатор си го ставил? Види да не е оштетено напојувањето.
Така ми е распоредот во собата,радијаторот ми е позади биро :nesum:
Инаку напојувањето еднаш ми е променето и ме интересира дали може да биде проблем монофазната струја, бидејќи најверојатно е проблемот да е во струјата/напојувањето бидејќи по одредено време компјутерот пак уклучива без никакви проблеми. Некоја солуција?

Член од
29 јануари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
pomos so mausot i tastaturata

luge aj koj znae neka pomaga. imam pentium 4 kompjuter (detalnata konfiguracija mislam deka ne e potrebna za prasanjevo). koristam Logitech Laser 1500 mouse i tastatura. denes go preinstalirav XP professional-ot i sega mausot i tastaturata ne mi rabotat. samo na tastaurata rabotat kopcinjata za glasot (potivko poglasno), nisto drugo. ne mozam da go instaliram softver-ot bidejki mi se zaglaveni ovie. probav da stavam maus od laptop ama ni so toj nejkese. fala mnogu odnapred

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
До виндовсот ке да е чим не те секса коа ке влезеш во сетап на мониторот. Ама не ми е јасно зошто би правел така. Можно е и графичката да зеза, ама не дај боже.
Broo фала за советот. :smir:
- Го средив проблемот со Мониторот, до windows-от е. Сега користам Windows 7.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Да прашам евтино,квалитетно dvd со усб каде можам да најдам и колку пари?:toe:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Околу 2500ден се. Ти последен пати каде имаш прашано и ко цена ?
За вакво ли мислиш:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Околу 2500ден се. Ти последен пати каде имаш прашано и ко цена ?
За вакво ли мислиш:
Како првото самостален dvd player неам прашано нигде а ми кажувале дека се поефтини:toe:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Имам проблем со ЛЦД мониторот.

Samsung 2243w.

Кога ќе пуштам игра во било која друга wide резолуција (1280*720,1280*800 или 1366*768) освен нативната (1650*1080)...сликата на екран не е wide туку 4:3.

А на телевизорот сите овие резолуции си работат во Wide мод.

Предлози?

Kajgana Shop

На врв Bottom