Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Нема :( . Стара е графичката ... изгледа нема таква можност :(

Тоа за дали има или нема таква можност, одлучува "драјверот" на графичката. Кажи ми што графичка имаш. Ако користиш NVIDIA, тогаш би требало да ја имаш FX5200 или FX5500 чим викаш дека е стара. А ако сум во право, тогаш идеалните драјвери за овие графички е 77.77

таа графичка ја има,

Да бе.... :tapp:

Ја прочитав, и ја забораив после 2 мин. Изгледа пошто е ATI, не вреди да ја запамтам :):):)

Епа незнам за тие, али треба да е до драјверите

Сега симнувам најнови драјвери, ке ти пишам шо испаднало.
Фала шо се замараш чоек.

Средив Корун ! Фала многу !

Да бе.... :tapp:

Ја прочитав, и ја забораив после 2 мин. Изгледа пошто е ATI, не вреди да ја запамтам :):):)

Епа незнам за тие, али треба да е до драјверите

Ne kenkaj ti posto ti imas NVidia se drugo e ckart i ne vredi ko malo dete nekoe :) Da zemat da te plakjaat od NVidia za toa sto si im fanboy :))

Ne kenkaj ti posto ti imas NVidia se drugo e ckart i ne vredi ko malo dete nekoe :) Da zemat da te plakjaat od NVidia za toa sto si im fanboy :))

Од кај знаеш дека не ме плаќаат??? :vozbud:

Башка, знам што е добро :)

Да ве прашам дали некој ќе може да ми понуди помош. Пред некој ден престанаа да ми вртат вентилаторите на процесорот и на графичката
Земав од другар му ги извадив од компјутер неговите вентилатори ги ставив кај мене и пак не сакаа да вртат
Може ли некој да ми каже што може да биде или да го фрлам низ прозор

Од кај знаеш дека не ме плаќаат??? :vozbud:

Башка, знам што е добро :)

Си имал некогаш АТИ картица? Не? Ќути. Јас цел живот бев на Нвидиа, пред 3-4 месеци земав АТИ и бев пријатно изненаден. Не е се во перформансите или ривјуата на интернет, ке сватиш со тек на време.

Да ве прашам дали некој ќе може да ми понуди помош. Пред некој ден престанаа да ми вртат вентилаторите на процесорот и на графичката
Земав од другар му ги извадив од компјутер неговите вентилатори ги ставив кај мене и пак не сакаа да вртат
Може ли некој да ми каже што може да биде или да го фрлам низ прозор

А како така му ги извади бре? Вентилатори од процесор и графичка не се вадат така лесно, односно ако знаеш како да ги извадиш ондак доволно си мадафака за да си го дијагностицираш проблемот и да го решиш. Извини ама ке треба подетално да објасниш што врти, што не врти и што си направил.

А како така му ги извади бре? Вентилатори од процесор и графичка не се вадат така лесно, односно ако знаеш како да ги извадиш ондак доволно си мадафака за да си го дијагностицираш проблемот и да го решиш. Извини ама ке треба подетално да објасниш што врти, што не врти и што си направил.

Абе пентиум 3 имам затоа реков ако имате совет кажете ако не низ прозор:pos2:
де бе вентилатори на штравчиња се одвртиш штравчињата извадиш каблите и пак се назад:smir:
Ти кажувам не сакаат да вртат пробувам и да ги бутнам да не се заглавени ама џабе пак не вртат
нешто ми кажаа дека може и до напојувањето да било незнам ако знаеш нешто кажи
пробав да измерам дали имаат напон и струја се си е ок

Нигде не пиша дека се работи за пентиум 3.
Ако компјутерот работи, значи напајањето е во ред.
Ако и други вентилатори нејќат да вртат, ондак е нешто до конекторите, на П3 ако не се лажам сите вентилатори на плоча се уклучуваа, и можеби рикнале, незнам.

Ако планираш да го фрлаш низ прозор, кажи ми каков хард диск имаш и дали и колку го продаваш:helou:

Си имал некогаш АТИ картица? Не? Ќути. Јас цел живот бев на Нвидиа, пред 3-4 месеци земав АТИ и бев пријатно изненаден. Не е се во перформансите или ривјуата на интернет, ке сватиш со тек на време.

Браво за тебе :aplauz::aplauz::aplauz:

Јас имав Audi A4 па пред некое време земав Пежо 306. И пријатно се изненадив. Не е се во перформансите....

Ќе сватиш со тек на време...

Абе пентиум 3 имам затоа реков ако имате совет кажете ако не низ прозор:pos2:
де бе вентилатори на штравчиња се одвртиш штравчињата извадиш каблите и пак се назад:smir:
Ти кажувам не сакаат да вртат пробувам и да ги бутнам да не се заглавени ама џабе пак не вртат
нешто ми кажаа дека може и до напојувањето да било незнам ако знаеш нешто кажи
пробав да измерам дали имаат напон и струја се си е ок

Ако незнаеш ти, најди некој што знае, нека ги провери на адаптерче или на што било што дава 12 волти, ако работат, тогаш нека ти ги премотси вертилаторчињата да се уклучуваат на некој од џековите од напојувањето. Пример, тоа што му дава струја на HDD.

Мене така ми се во стариот компјутер пошто џековите од матичната ми се рикнати, таму кај што се уклучуваат кулерите...

Браво за тебе :aplauz::aplauz::aplauz:

Јас имав Audi A4 па пред некое време земав Пежо 306. И пријатно се изненадив. Не е се во перформансите....

Ќе сватиш со тек на време...

Баби и жаби?

Ако незнаеш ти, најди некој што знае, нека ги провери на адаптерче или на што било што дава 12 волти, ако работат, тогаш нека ти ги премотси вертилаторчињата да се уклучуваат на некој од џековите од напојувањето. Пример, тоа што му дава струја на HDD.

Мене така ми се во стариот компјутер пошто џековите од матичната ми се рикнати, таму кај што се уклучуваат кулерите...

Фала за идејата што ми ја даде си ги поврзав вентилаторите на џековите измерив кај има 12 волти и ги ставив таму сега работат нема гајле
Во право беше дека се џековите на матичната се рикнати кај нив измерив даваат само 6-8 волти

abe ovoj mojov komp. nesto epten me zaebava u posledno vreme. Denes go pustam komp. i vlagam My Computer i op: Mi go nema vtoriot harddisk. Inace iam 2 HDD. Eden na 20, drugiot na 160 Gb. Imam (imav) 2 particii od HD od 160 Gb i toj mi bese Slave :):):):). Glupo a ? :))))))
Mi se ima ednas deseno vaka, napraiv System Restore i se oprai a sega ne biva ni so toa. Ne mi se veruva deka izgorel zosto ne mi zamirisa nisto :). Inace bez grizi si cuvam protiv pozaren aparat do mene :).

POMOOOOOOOOOOOOOOOOOOS

P.S. Izvinete na latinicava, bese temno vo sobata pa me mrzese da palam svetlo zosto ne znam kaj se site kirilicni bukvi na slepo. :) :smir:

abe ovoj mojov komp. nesto epten me zaebava u posledno vreme. Denes go pustam komp. i vlagam My Computer i op: Mi go nema vtoriot harddisk. Inace iam 2 HDD. Eden na 20, drugiot na 160 Gb. Imam (imav) 2 particii od HD od 160 Gb i toj mi bese Slave :):):):). Glupo a ? :))))))
Mi se ima ednas deseno vaka, napraiv System Restore i se oprai a sega ne biva ni so toa. Ne mi se veruva deka izgorel zosto ne mi zamirisa nisto :). Inace bez grizi si cuvam protiv pozaren aparat do mene :).

POMOOOOOOOOOOOOOOOOOOS

P.S. Izvinete na latinicava, bese temno vo sobata pa me mrzese da palam svetlo zosto ne znam kaj se site kirilicni bukvi na slepo. :) :smir:

Види прво во Device Manager дали ти го јавува вториот HDD. Ако таму го нема воопшто, тогаш извади го од каблите, и стави го пак, убаво, па провери после. Или стави го само него, извади го тој што го имаш сега. Вака ќе провериш дали е рикнат тој од 160 GB.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom