Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ваков е проблемот... Сакам да приклучам фискална каса на лап топ. Финтата е што фискалната е на паралелен порт, а таков на лап топ нема. Се наоѓа некоја трансформација за на усб или на тоа големото PCMCIA се викаше точно? И ако има нормално чекам цена.

Zaboraiv da ti kazam deka CD-R cita.Znaci NEC vikas aj ke probam.TI **** SONY-TOOO

Ваков е проблемот... Сакам да приклучам фискална каса на лап топ. Финтата е што фискалната е на паралелен порт, а таков на лап топ нема. Се наоѓа некоја трансформација за на усб или на тоа големото PCMCIA се викаше точно? И ако има нормално чекам цена.

И мене ми требаше ваква работа за принтер ама уште немам купено, не знам дали функционира како што треба.

Види ова и ова.

Ми требаат драјвери за веб камера media-tech модел МТ4012,
дали знаете од каде можаам бесплатно да ги симнам. Го имам изгубено ЦД-то за инсталација а ми го форматираа лап-топот поради вируси.

@Bobi фала ти може ке збрка работа некое од овие. Мислам дека тоа од анхоч, сет компјутери колку шти знам нема во Битола.
@5ko што модел ти е лап-топот, барај на гугл, на официјалните страни на сите производители има драјвери за сите модели.

Кажете како да ја намалам бучавата од компјутерот односно кукиштето?
Дали тоа е од HDD или од кулерот.
Не е тоа којзнае каква бучава туку едноставно премногу шушти.

Кажете како да ја намалам бучавата од компјутерот односно кукиштето?
Дали тоа е од HDD или од кулерот.
Не е тоа којзнае каква бучава туку едноставно премногу шушти.
Чим шушти не ќе да е HDD-то.Во зависност од тоа кој кулер шушти, ке го отвориш компјутерот и ќе провериш, а после ќе идеш до најблиската IT продавница и ќе си купиш нов...Кажи шо процесор и графичка имаш па ке ти кажам какви кулери отприлика ти требаат (ако воопшто имаш кулер на графичката...можно е и да нема ако е постар модел)...

Ми требаат драјвери за веб камера media-tech модел МТ4012,
дали знаете од каде можаам бесплатно да ги симнам. Го имам изгубено ЦД-то за инсталација а ми го форматираа лап-топот поради вируси.
Еве ти линк...http://www.media-tech.com.tw/serwis.php?section=drivers&search_for=685
...поздрав...:)

Чим шушти не ќе да е HDD-то.Во зависност од тоа кој кулер шушти, ке го отвориш компјутерот и ќе провериш, а после ќе идеш до најблиската IT продавница и ќе си купиш нов...Кажи шо процесор и графичка имаш па ке ти кажам какви кулери отприлика ти требаат (ако воопшто имаш кулер на графичката...можно е и да нема ако е постар модел)...

Процесор:AMD Athlon(tm) XP 2000+ 1.66ghz
Графичка:GeForce4 MX 440

Не знам дали на графичката има, не сум отварал

АКО МОЖЕШ ПОМАГАЈ

Процесор:AMD Athlon(tm) XP 2000+ 1.66ghz
Графичка:GeForce4 MX 440

Не знам дали на графичката има, не сум отварал

АКО МОЖЕШ ПОМАГАЈ

На графичкава и да има и да нема, исто е :)
На процесорот би имало некое мачечко кулерче.
Може некое да не ти е заштрафено убаво или да е стопен некој кулер, разгледај у куќиштето, брзо ќе го најдеш одговорот.

РЅ. прво уклучи го РС па после разгледувај :)

Пред да почнеш да чачкаш било што во PC,земи на некој метал оделектризирај се,во зависност од тоа што ќе фатиш прво,многу матични рикнуваат така :)

А и однеси го на сервис,за кулер некои 200-300 ден ќе ти земат,+ нема да се плашиш ти да не заебеш нешто чим не си отварал PC

Од пред некој ден приметив една чудна работа на стариот компјутер.. почна да се укочува при работа, да јавува грешки на boot (некои глупави, за FDC, иако флопито е исклучено во BIOS), а омилена финта му стана намалување на фрекфенцијата на процесорот од 1900 на 1150 MHz. Секаков обид за рачно зголемување на фреквенцијата или множачот (за да се врати во нормала) завршува со целосна блокада на системот, по што следува ресетирање на BIOS/CMOS.

Температурата беше ~38-45*. За секој случај ставив уште еден кулер на куќиштето - не помогна. Следен чекор е преинсталација на OS, и така му е време..

Чаре?

Све што си направил ок,ама што има везе OS-от тука?
И јас коа почнав да ти читам,мислев прегревање е некое,ама чим и друг кулер не помага :(
Једино да е некој нов вид на вирус :(

А да ти даам ја хард со XP,да не форматираш за џабе,да пробаш вака?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom