Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам и јас да склопам компјутер или таму кај што ќе ги купувам деловите па ако сака неко по упатен да ми каже дали овие компоненти една со друга одговараат

housing:Delux DLC-MU303 Midi ATX Case
power:CoolerMaster GX Lite 500W RS500-ACABL3-EU GX Lite 500W 80% single 12V rail
mother board:ASROCK B85M Pro3
processor:Intel i3-4130 3.40GHz/Intel i3-3250 3.50GHz Box
ram memory:Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM
graphic card: AFOX NVIDIA GT730-PCI-E 4GB DDR3
Матична Gigabyte или Asus подобар избор, процесор оди на најјакиот i5-4160 3.6GHz, графичката џабе ќе ја земаш исто ко да на интегрирана да си :D Минимум барем R7-250 / GTX750.

Пиши ја матичната и процесорот само

Sent from my SM-N910F

Ќе купувам нови делови, оние на стариот компјтер не се добри. Значи за таа матична ми треба процесор и успат препорачајте графичка. :)

Ќе купувам нови делови, оние на стариот компјтер не се добри. Значи за таа матична ми треба процесор и успат препорачајте графичка. :)
Зависи колку пари даваш за графичка

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Зависи колку пари даваш за графичка

Батали пари, препорачај ми неколку графички кои ќе одговараат со останатите делови и ќе видам што се нуди на пазарот.

Батали пари, препорачај ми неколку графички кои ќе одговараат со останатите делови и ќе видам што се нуди на пазарот.
GTX 970
Radeon R9 290X
GeForce GTX 980

Дали некој знае каде во Македонија може да се набави http://www.aliexpress.com/item/DC-D...bile-Power-Boost-Circuit-Board/726306103.html Можам да порачам и од Кина али проблемот ми е чекањето за испорака а мене ми треба најбрзо што може. Може и некоја варијација од него. Битно ми е да може да го дотера напонот докај 5 волти.

Здраво на сите...Во сетек има еден телевизор Toshiba 40T5445DG Ме интересира дали е добар и дали вреди за 25 илјади денари?? :D
http://prntscr.com/6wkpsb
lhVJzji.png

Zdravo, imam problem so laptopot. Ne mi se uklucuva se pojavuva samo crna pozadina i vo leviot goren agol trepka dolna bela crta i mnogu zagreva. Dali znaete vo sto e problemot i dali ke mozete da mi posocite kako da go resam. Blagodaram odnapred.

Сто пати го гледав видеото за чистење на лаптоп и подмачкување ама сепак одлучив да не ризикувам на своја неискусна рака :D Многу тракатанци има, поубаво ќе платам на некој да го среди како што треба отколку да купувам скроз нов лаптоп ради правење мајстор :D
Туку прашањето ми беше, 3 години во јуни ќе бидат откако го земав лаптопот, али 80% од времето бил на кулер, дали е неопходно да го носам на чистење и подмачкување или ќе тера уште? Вака у перформанси немам проблеми, ист е како кога го купив, ама без кулер одоздола почнува за брзо време да бучи и загрева, вака на кулер нема гајле загрева само кога играм игри.

Здраво, пред сѐ немам којзнае какво големо познавање за компјутери па се решив да побарам совет тука. Имам графичка GeForce 9800GT која има VGA и DVI приклучоци. Мониторот ми е поврзан на VGA и сега сакам и телевизорот да го поврзам на компјутерот исто со VGA кабел и истовремено да имам слика и на мониторот и на телевизорот. Е сега прашањето ми е, што е најпаметно да користам VGA сплитер или DVI to VGA адаптер? И дали вака би се вршело некое оптеретување на графичката? Фала однапред на советот. :)

Последно уредено:
Знае некој зашо се убрзува сликата (1 секунда е уствари пола секунда) кога го приклучам лап топот на HDMI кабел со телевизорот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom