Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Димче... Bad sectors можат да се опраат најдобро со нулирање на HDD, но сепак не гаратира дека ке работат. А ова HDD regenerator пробај го па ке кажиш дали работи. Инаку слушај го Sephiroth и ако можеш замени го хардот.

Димче... Bad sectors можат да се опраат најдобро со нулирање на HDD, но сепак не гаратира дека ке работат. А ова HDD regenerator пробај го па ке кажиш дали работи. Инаку слушај го Sephiroth и ако можеш замени го хардот.

Dzish не се надевам на ништо да ти кажам право ама ова HDD regenerator се покажа или барем јас така мислам.значи едвај почнуваше со формат и ќе дојдеше до 3% и заглавуваше.па го оставив едно 2-3 саата HDD regenerator да работи и ми исчисти околу 2000 мб?! па си викам ај да пробам пак формат и сеа дојде нормално до 5% форматот и на 5 % заглави.иде премногу споро зошто ги поминува сектор по сектор и тоа мене ме нервира многу така да за да го помине цел хард ќе му требаат неколку денови изгледа, ама ќе пробам чисто од радозналост.инаку си го заменав хардот

kako mozam da si ja nakacam grafickata karta od 256mb na 512 na laptop
pisuva deka moze do 1 gb
ve molam kazete imam geforce 8400m g

pisuva deka moze do 1 gb

Кај некои графички тоа значи дека графичката има 256МБ рам свои, а до 1ГБ по потреба ќе користи од РАМ меморијата на ПЦ-то. Така да тоа неможеш да го контролираш.

при едно рестартиранје на комјутерот одеднаш ми се исклучи и се појави зелена позадина на мониторот со текст.CHECKING FILE SYSTEM ONE THE TYPE OF THE FILE SYSTEM NTFS.би бил љубезн некој да ми го објасни сто значи ова?

Кај некои графички тоа значи дека графичката има 256МБ рам свои, а до 1ГБ по потреба ќе користи од РАМ меморијата на ПЦ-то. Така да тоа неможеш да го контролираш.

kako da nemozam da go kontroliram

Ako se zaebat usb na laptop (mi padna laptopov i usbvo vnatre so e ko plasticno vleze navnatre svakate???? ko pravoagolnice ko so e usbvo negde vo sredina imat ko ispaknato plasticno !!!! aj zaebite) i to mi se skrsi i sea se menvit usbvo????????

A isto i imav slusalki zakaceno (na drug laptop) i sea slucjano so nogava go trgnav kableot i se skrsi se raspia uklucokot za audio na laptopot i sea se prajt to ???

Ako se zaebat usb na laptop (mi padna laptopov i usbvo vnatre so e ko plasticno vleze navnatre svakate???? ko pravoagolnice ko so e usbvo negde vo sredina imat ko ispaknato plasticno !!!! aj zaebite) i to mi se skrsi i sea se menvit usbvo????????

A isto i imav slusalki zakaceno (na drug laptop) i sea slucjano so nogava go trgnav kableot i se skrsi se raspia uklucokot za audio na laptopot i sea se prajt to ???

So naprai be covek, pazi koa mocas da ne go skrsis :pos2:
Se salam, ne kaza so laptop, ako e Toshiba iam nesto.

neznam dali prasanjevo e za ovde,ali ajde, moze li nekoj da mi objasni so se toa BED SECTORS na harddiskot??i kako nastanuvaat tie??pozdrav

pisuva deka moze do 1 gb
Во BIOS, и Integrated Peripherals (вообичаено) оди тоа. Таму можеш да наместиш колку RAM да користи од физичкиот. Препорачано е најмногу една четвртина од физичкиот RAM да ја доделиш на интегрираната графичка. Значи ако имаш 1 гига RAM на лаптопот, батали и остави на 256MB. Ако имаш 2 гигабајти, тогаш можеш да одиш на 512.

neznam dali prasanjevo e za ovde,ali ajde, moze li nekoj da mi objasni so se toa BED SECTORS na harddiskot??i kako nastanuvaat tie??pozdrav

Тука

treba da zemam nov harddisk, pa koj e bolj??ne e bitna goleminata

HDD 80GB Hitachi IDE 7200rpm 8MB HDS721680PLAT80

HDD 80GB Excelstor SATA 2 7200 8MB

koj e bojle???

treba da zemam nov harddisk, pa koj e bolj??ne e bitna goleminata

HDD 80GB Hitachi IDE 7200rpm 8MB HDS721680PLAT80

HDD 80GB Excelstor SATA 2 7200 8MB

koj e bojle???

Ниеден од тие 2. А веке кога даваш пари за нов хард, доплати уште 1000 денари да си купиш 250ГБ.......

Па не троши пари за џабе, заради тие 2500 што ке ги фркнеш сега на 80гб хард, нема да ти стигнат пари за 8800GT и ке мора да земеш некоја шкартоина.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom