Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Море ако е некој чкартен и евтин, и вода ке му пљуснам, ама за панелчево мое само најдоброто.:wink:
Уживај, не сум толкава будала да му прснам што било на мониторот, го купив пред 2-3 месеца, не планирам да експериментирам со него. Ќе тркнам до Анхоч сега и ќе прашам.;) Thank you very much!

vaka sega, imav GEforce FX 5200, i ja smeniv so 7300GT agp 256mb ddrII, i koga ke mi e ukluci komp, mi vika neso kako nema dovolno struja za grafickata, i prasuva dali da se prilagodi samoto toa?? resenie novo napojuvanje ili???pozz

greska,probuvav slika da stavam ama nemoze,

Отвори кукиштето. Треба да имаш еден кабел од жичи кој е слободен, кој излегува од напојувањето. Стави го на задната страна на графичката, треба да имаш еден празен ... слот.

Ја имам истата, и на мене така ми викаше. Тоа ти е решението.

vaka sega, imav GEforce FX 5200, i ja smeniv so 7300GT agp 256mb ddrII, i koga ke mi e ukluci komp, mi vika neso kako nema dovolno struja za grafickata, i prasuva dali da se prilagodi samoto toa?? resenie novo napojuvanje ili???pozz

Дај слика да видам, првпат слушам компјутер сам да ти каже дека нема доволно струја за све.

Отвори кукиштето. Треба да имаш еден кабел од жичи кој е слободен, кој излегува од напојувањето. Стави го на задната страна на графичката, треба да имаш еден празен ... слот.

Ја имам истата, и на мене така ми викаше. Тоа ти е решението.

Ерм не зезај, 7300GT да има слот за додатно напојување??? No friggin way!

Ама не е PCI-Ex слот туку обичен молекс. Како и да е 2 години старо 300W напајање тешко дека ке ја издржи.

Да не знае некој каде можам да најдам hdmi кабел во Скопје?

eeee vaka sega, so edno durgarce mu go formatirav komp, i nstalirame drajverite za maticna,za graficka,i koga klikame za zvucnata vika nesto kakoda ja nema, a zvucnata e ONBOARD, i od sto moze da pregori zvucnata karticka??Pozz

edit:maticnata e ASUS P5PL2

www.asus.com симни ги од тука најновите драјвери за звучната и инсталирај ги. Не е прегорена.

Да ми каже негде кај да најдам кабел за да поврзам DVI излез со HDMI или преведено од PC на HDTV ,и не знам како иде сеа дали се различни за 720p и 1080p,ама ако се ми треба за 1080p :)

У анхоч околу 450 денара.И нема везе ќе ти иде на сите резолуции.

POMOS!
Imam procesor 2.5 celeron, ram memorija 1500mb,i graficka katra ge force
na 7300 gt. A pak mi koci koga igram igri i koga rabotam nesto.
Pa moze li nekoj da mi pomogne kaj mi e greskata?
POZDRAV!

Дај слика да видам, првпат слушам компјутер сам да ти каже дека нема доволно струја за све.

Ерм не зезај, 7300GT да има слот за додатно напојување??? No friggin way!

Da da druze i jas ja imam istata i od napajanjeto zemav struja i sega raboti, ama mi koci kaj mene i ne znam sto e ?

POMOS!
Imam procesor 2.5 celeron, ram memorija 1500mb,i graficka katra ge force
na 7300 gt. A pak mi koci koga igram igri i koga rabotam nesto.
Pa moze li nekoj da mi pomogne kaj mi e greskata?
POZDRAV!

Напрај си формат, смени Windows, смени драјвери....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom