Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Спуштив PC Wizzard програма и гледам дека кулеров на лаптопов ми работи на 30% само .. дали е нормално така да работи или не ?

Дечки имам лед монитор Бенкју 22 инчи ми јавува чат/пат тријагоник во вид на сенка, дали некој имал искуство со сличен проблем...

Спуштив PC Wizzard програма и гледам дека кулеров на лаптопов ми работи на 30% само .. дали е нормално така да работи или не ? Некој да помогне ?
--- надополнето: 1 јули 2012 во 22:19 ---
Спуштив Speedfan .. на лаптопов ми работеше само на 30 % кулерот и сега ако го наместам 100% ке има некоја штета или не ?

Спуштив PC Wizzard програма и гледам дека кулеров на лаптопов ми работи на 30% само .. дали е нормално така да работи или не ? Некој да помогне ?
--- надополнето: 1 јули 2012 во 22:19 ---
Спуштив Speedfan .. на лаптопов ми работеше само на 30 % кулерот и сега ако го наместам 100% ке има некоја штета или не ?
Лаптопите обично си имаат вграден термален профил и вентилаторот работи во зависност од температурата и оптеретеноста на компонентите

Лаптопот почна да ми качува висока температура,
матичната и графичката ќе експлодират... до сега не беше вака. До што може да е ? и како да го решам проблемот... фала
Untitled.jpg

матичната и графичката ќе експлодират... до сега не беше вака. До што може да е ? и како да го решам проблемот... фала
Прегледај го приврзокот 45620

Отвори го и зачисти го внатре или ако не знаеш, носи го на сервис нека го зачистат и обавезно термална паста да ти сменат.

Прегледај го приврзокот 45620
Овие температури што се прикажани тука па и не се така високи. Јас кога играм некоја FPS игрица знае и до 100 степени да качи графичката внатре, гори целиот :D.
Ако не си сигурен сам да го отвориш, однеси го на сервирс да го исчистат малку.

Дали за да не се прегрева лаптопот помагаат оние кулинг фанови и подлоги? Сте пробале со нив или се вишок дадени пари?

Дали за да не се прегрева лаптопот помагаат оние кулинг фанови и подлоги? Сте пробале со нив или се вишок дадени пари?

Јас поради тоа загревањето земав кулинг фан, ама разликата е многу мала во загревањето... го намалува да речеме за 10-15%...

Мене на стариот лаптоп ми симна GPU температура од 100 на 90 при играње и оверклок што е топ за мене :) ЗАвиси каков кулер ке земеш дали од оние 300-500 денари со 2 мали вентилаторчиња или некој поштен со 17 - 22цм вентилатор централен

Ако внатре во лаптопот има нафатено теписон од прашина, овој надворешниот нема ни малку да подобри ситуација. Подобрува само кога се е исчистено од прашина.

Ваши мислења ке ве молам ??? На нов лаптоп се дешава следното : Од време на време кога ќе почне посилно да лади кулерот (" кога ќе почне да бучи " ) лаптопот се блокира ,и потоа кога ќе престане да бучи се одблокира. Лаптопот не се замара со игри и такви работи, туку за општа работа. Проверив температура на процесорот и е нормална 54,55 степени. Се работи за Dell Inspiron N5110 , CPU I5 2430M ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom