Го ставив кабелот на мониторот, го поврзав со пц.ВГА то ВГА и работи сликата супер само што немам гласВо право е CrashBandicoot. Eве ти мал туторијал како се прави тоа
За видео + звук се користи HDMI. DVI/VGA се само за слика.Го ставив кабелот на мониторот, го поврзав со пц.ВГА то ВГА и работи сликата супер само што немам глас
Видео средив, за звук имам екстерен систем и од таму има звук пц тоЗа видео + звук се користи HDMI. DVI/VGA се само за слика.
Лаптопите обично си имаат вграден термален профил и вентилаторот работи во зависност од температурата и оптеретеноста на компонентитеСпуштив PC Wizzard програма и гледам дека кулеров на лаптопов ми работи на 30% само .. дали е нормално така да работи или не ? Некој да помогне ?
--- надополнето: 1 јули 2012 во 22:19 ---
Спуштив Speedfan .. на лаптопов ми работеше само на 30 % кулерот и сега ако го наместам 100% ке има некоја штета или не ?
Отвори го и зачисти го внатре или ако не знаеш, носи го на сервис нека го зачистат и обавезно термална паста да ти сменат.Лаптопот почна да ми качува висока температура,
матичната и графичката ќе експлодират... до сега не беше вака. До што може да е ? и како да го решам проблемот... фала
Прегледај го приврзокот 45620
Овие температури што се прикажани тука па и не се така високи. Јас кога играм некоја FPS игрица знае и до 100 степени да качи графичката внатре, гори целиот .Лаптопот почна да ми качува висока температура,
матичната и графичката ќе експлодират... до сега не беше вака. До што може да е ? и како да го решам проблемот... фала
Прегледај го приврзокот 45620
Мене на стариот лаптоп ми симна GPU температура од 100 на 90 при играње и оверклок што е топ за мене ЗАвиси каков кулер ке земеш дали од оние 300-500 денари со 2 мали вентилаторчиња или некој поштен со 17 - 22цм вентилатор централен