Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Може барем до 600 кулер да зеам и да ми заврши работа? Или да не се крпам, боље купи нешто квалитетно и немаш гајле а :D ?
Za 700-800den imas cooler master i belkin kuleri, belkin davaat 5god garancija na sve zivo so ke kupis od niv(da ne zvuci ko reklama) ama izmegu sweex ili delux za 150den vise bi odbral CM ili Belkin, bitno prasaj dali ventilatorite se na lageri ili ne.

Малце лаптопот почна повеќе да се грее...Не се рестартира, кочи, или нешто лошо, туку само вентилаторот почна повеќе да издувува и нормално малку е потопол кога сурфам само (а повеќе се грее коа пуштам ЈуТуб или web.maxtv)...

Дали е добро уште сеа да му купам кулер за да не испаднат други проблеми?
Инаку батеријата ми е извадена, без неа го работам...
Треба да го исчистиш од прашина и нема да те зеза. Ако имаш Асус или Хитачи треба многу да се отвара и не би ти препорачал сам да го правиш ако немаш искуство. За додатно ладење секогаш е добродојдено но ако не е чист џабе додатно. Треба во просек на секои 7-8 месеци да се чисти.

Јас денес зедов да слушам музика и одвреме навреме слушав статични звукови и како некој да јади чипси.
Пробав и да сменам звучници и слушалки и пак беше исто. Ја користам звучната што е вградена во матичната плоча и реков да купам звучна картица. Ама видов дека назад на компјутерот немам 3 крукчиња за уклучвање (звучник, микрофон и то дурото), туку имам 6. Над тие 3те имам уште 3. Пробав да го уклучам во другите звучникот ама така скроз ништо немаше.
Зато сакам да прашам дали треба да купвам звучна картица, или можат тие да ми послужат. И дали се тие навистина за звук или нешто друго?
Фала

Треба да го исчистиш од прашина и нема да те зеза. Ако имаш Асус или Хитачи треба многу да се отвара и не би ти препорачал сам да го правиш ако немаш искуство. За додатно ладење секогаш е добродојдено но ако не е чист џабе додатно. Треба во просек на секои 7-8 месеци да се чисти.

Чист е он...eMachines E443 e моделот...Со вентилаторчето немам гајле си работи екстра...

Имам процесор Intel i3 2100 дали некој може да ми каже колкава треба да е нормалната температура

Имам процесор Intel i3 2100 дали некој може да ми каже колкава треба да е нормалната температура
zavisi do kulerot i kukisteto ama sepak bi trebalo da bide okolu 35-40 stepeni maksimalna normalna temperatura

дали знае некој дали може ресиверот од макс тв(т-хоум) да се поврзе со тв картица на компјутер? :)
--- надополнето: 4 мај 2012 во 14:09 ---
дали знае некој дали може ресиверот од макс тв(т-хоум) да се поврзе со тв картица на компјутер? :)

--- надополнето: 4 мај 2012 во 14:09 ---
Може ако ТВ картицата има соодветен видео инпут (влез) за поврзување со екстерни уреди.
Не оној за антена, туку онаков обичен пински со жолта боја ако има таков тогаш може.
Или пиши го моделот на тв картицата ќе видам спецификации ќе ти кажам :)

Имам усб тастатура со скинати жици на плочката од тастатурата (кај интегралното) на нив пишува V G D C. Ако можи објаснување која е +/- VCC и +/- DATA

Може ако ТВ картицата има соодветен видео инпут (влез) за поврзување со екстерни уреди.
Не оној за антена, туку онаков обичен пински со жолта боја ако има таков тогаш може.
Или пиши го моделот на тв картицата ќе видам спецификации ќе ти кажам :)

еве ја тв картицата
http://us.kworld-global.com/main/prod_in.aspx?mnuid=1306&modid=10&pcid=70&ifid=16&prodid=21

Можеш штом ги имаш овие
36_en_1487250372_thumb.jpg

Вака сега, купив HDMI кабел за од компјутер за во телевизор. Неможам да го приклучам в компјутер, потребна е ТВ карта или нешто друго?

Вака сега, купив HDMI кабел за од компјутер за во телевизор. Неможам да го приклучам в компјутер, потребна е ТВ карта или нешто друго?
Ако немаш HDMI излез од матичната или графичката, ништо.
Освен ако имаш DVI па со DVI>HDMI адаптер да завршиш работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom