Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
KORUN need heLp sakam da si go prikLucam pc-to so TV ali otkako ke go prikLucam neke da izvadi sLika na tv care..
VGA nVidia 9400GT

KORUN need heLp sakam da si go prikLucam pc-to so TV ali otkako ke go prikLucam neke da izvadi sLika na tv care..
VGA nVidia 9400GT

1) Control panel
2) NVIDIA control panel
3) Set up multiple displays

Расчепкај тука би требало да се снајдеш, лесно е.

probav neke da dade sLika na tv:S samo malku dava 2 sec i posle se gubi

Намести таму излезот да ти е S-Video, пробај така.

Пробај ги сите можни опции и комбинации, една ќе ти фати

Дечки ај малце помош, пробувам да форматирам лап топ на еден другар (Dell Inspiron 1525) и коа ке го boot-не цедето место да почне се као шо треба вика Setup did not find any hard disk drives....бла бла бла... шо е проблемот? првпат вака ми се дешава... до сеа иам форматирано милион компјутери али ова ми се нема десено...претпоставувам нема драјвер во цедето за тој hdd ама не сум сигурен...ако може помош.....фала однапред...
PS. ок си работи лап топот само има мн. вируси и затоа сакаме да го форматираме...:smir::helou::helou::helou:

имам проблем со напонот на струјата или не ми чини продолжниот кабел.
како да го решам тоа?
дали некој адаптер би го решил проблемот или треба да се занимавам со струјата, оти проблемот ми е изгледа само кај компјутерот, бидејќи повремено сам се рестартира и ми пишува check power options.

Графичка на агп слот фх5600 и 6600 кој е напонот 3.3 или 1.5 ?

Дечки ај малце помош, пробувам да форматирам лап топ на еден другар (Dell Inspiron 1525) и коа ке го boot-не цедето место да почне се као шо треба вика Setup did not find any hard disk drives....бла бла бла... шо е проблемот? првпат вака ми се дешава... до сеа иам форматирано милион компјутери али ова ми се нема десено...претпоставувам нема драјвер во цедето за тој hdd ама не сум сигурен...ако може помош.....фала однапред...
PS. ок си работи лап топот само има мн. вируси и затоа сакаме да го форматираме...:smir::helou::helou::helou:

Ти треба AHCI/RAID дискета при подигање на инсталацијата на вин, кликаш F6, ја ставаш дискетата и од листата бираш драјвери за чипсетот и тоа е тоа.

Графичка на агп слот фх5600 и 6600 кој е напонот 3.3 или 1.5 ?

1.5 или 0.8 во зависност од изведбата, значи дали е AGP4x или AGP8X, по тој редослед.

на секој 15/20 минути се појавува ова, напиња, како да го средам :@

screenici.jpg

Vaka ke naprais ke go isklucis sata nativ mode na hardiskot go znam tocno koj model na laptop stanuva zbor samo namesti go na IDE i resen problem

на секој 15/20 минути се појавува ова, напиња, како да го средам :@

screenici.jpg
Druze probaj so cccliner od tep. fajlovi ti e toa a posle ke mu napravis edno popravanje na registri i treba da bide ok pozdrav

Компјутерот ми е стар 4 години и дојде ред да го сменам, е сега сакам да заштедам па затоа прашањето ми е дали може да го сменам само кукиштето а мониторот да остане исти и се друго? Исто колкава би била цената на кукиштето?

Компјутерот ми е стар 4 години и дојде ред да го сменам, е сега сакам да заштедам па затоа прашањето ми е дали може да го сменам само кукиштето а мониторот да остане исти и се друго? Исто колкава би била цената на кукиштето?

Колку ти се дава?

темава е за технологија-> хардвер...да прашам, клима уред ми треба, за мојата детска соба, 12тина квадрати, значи најслаб ми треба...ако зне некој цена,кило вати и у која продавница да ми пише:D

Колку ти е длабок џебот и за што ке го користиш PC-то? Тоа се 2 основни прашања на кои што треба да си/ни одговориш при купување на нов компјутер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom