Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да ми помогне во врска со снимањево на цедиња (двд).... при режење (преку неро 7 работам) се онака ок си почнува со тоа дека се пронајдени фајловите за режење итн... но уште на самиот почеток на 1% ми прекинува и не сака да се снимат, ми го јавува ова...

Power calibration error
E: Optiarc DVD RW AD-5170A

Command sequence error
E: Optiarc DVD RW AD-5170A

Could not perform end of Disc-at-once

Пробај флеш на фирмвер, чистење од прашина.
Па после пробај и со Неро 6 и на крај фрли го ако ти го прави истиот проблем.

imam problemi da najdam driveri za zvucnata kartica,paa ako sak nekoj da mi pomogne
VIA AC'97 AUDIO
VIA BUS MASTER
BLAGODARAM

Dual Core procesor?

Kade mozam da najdam nesto za registri i pinovi na dual core procesro???? Fala odnapred:jaj:

Вака сега.
Пред некој ден ми се јави проблем нешто со рутерот (барем мислам дека е до него). Имам кабловски интернет, со појќе души сум во мрежа. Интернетот е премногу бавен ко ќе сум уклучен преку рутер, дури и ко ќе нема никој од другите да работи. Се уклучвам на модем директно, супер си е интернетот. Нешто чаре за рутерот?
Да не почнува да откажва?

Вака сега.
Пред некој ден ми се јави проблем нешто со рутерот (барем мислам дека е до него). Имам кабловски интернет, со појќе души сум во мрежа. Интернетот е премногу бавен ко ќе сум уклучен преку рутер, дури и ко ќе нема никој од другите да работи. Се уклучвам на модем директно, супер си е интернетот. Нешто чаре за рутерот?
Да не почнува да откажва?

Влези во сетинзите на рутерот, види дали си лимитирал конекција. Пример, да си направил рутерот да дава секаде по 1 Mbps конекција, иако прима 100 Mbps конекција (само груб пример е ова)

Влези во сетинзите на рутерот, види дали си лимитирал конекција. Пример, да си направил рутерот да дава секаде по 1 Mbps конекција, иако прима 100 Mbps конекција (само груб пример е ова)

А како да го проверам ова кај мене? Пошто имам NetGear безжичен рутер и кога дојдоа од НетКабел да ми го наместат видов дека го конфигурираа преку една страна на NetGear ама незнам како беше. HELP!?:toe::pos2:
ААА BTW на конекцијата на лап топот ми пишува дека е Limited...

пробај 192.168.1.1 да влезеш во рутерот
пасвордот ако е под дифолт е
user:admin
pass:admin

Готово, средив. Само ги сменав DNS-серверите, сега е добар.
Од АДСЛ ми беа тие мислам, зато ме зафркаваше нешто.
Фала сепак :smir:

пробај 192.168.1.1 да влезеш во рутерот
пасвордот ако е под дифолт е
user:admin
pass:admin

Не прифаќа ( admin, admin)
Oд каде да влезам на оваа IP, од лап топ, pc...Преку Mozilla, Explorer...??
Друго некое решение ?
:toe::pos2::pos2:

Аман помош.Ми се уклучува овој WIN 32 GENERIC HOST PROCES и никако да работам.Еднаш порано го имав средено ама сеа никако да го средам.ПЛС помош.

Аман помош.Ми се уклучува овој WIN 32 GENERIC HOST PROCES и никако да работам.Еднаш порано го имав средено ама сеа никако да го средам.ПЛС помош.

Брат абе тој проблем со измената на регистрите се средува, еве пробај го ова:

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

На повеќе компјутери го имам решавано овој проблем со оваа постапка. Пробај вака, ако не успееш пиши овде или адд на мсн

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom