Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
препорачливо ти е да купиш исти модел(мислам марка), и да само ги ставаш во слотови и толку е, доколку ставаш 4гб рам или виста стај си или пак xp 64 битен зошто xp нормално 32 битно не ги рачуна максимум 3гб користи. + доколку имаш проблеми и не ти ги детектира биосот, смени ги прво слотовите кај што ги ставаш или пак update направи на биосот.

Како да видам колку ми е битен виндоусот ?:kesa:

препорачливо ти е да купиш исти модел(мислам марка), и да само ги ставаш во слотови и толку е, доколку ставаш 4гб рам или виста стај си или пак xp 64 битен зошто xp нормално 32 битно не ги рачуна максимум 3гб користи. + доколку имаш проблеми и не ти ги детектира биосот, смени ги прво слотовите кај што ги ставаш или пак update направи на биосот.

И ХР и VISTA ако се 32 битни, читаат 3.2 GB рам. а ако се 64, читаат до 120 GB рам мислам... (теоретски)
Како да видам колку ми е битен виндоусот ?:kesa:

Моментално ти е 32 битен (верувај ми). Најди си на торент или од некој, 64 битен windows, и инсталирај си ако ти треба.

Фала друже на одговорот. Само да најдам 64 битна Виста и повторно ке ме видиш овде :)

pomos

еј треба ми мала помош од вас.. надевам се дека темата нема да ми биде избришана додека не ми помогнете..

Значи вака имам домашно во школото да најдам на интернрт или на некој форум општо за меморија и некој проблем со меморијата и решение за проблемот (а само решението да не биде замена со ново).. само што веќе пребарав повеќе страни и никаде ни на едно место не најдов некој проблем со меморија..
Ако можете да ми помогнете на некој начин..
Фала однапред..

a moze li da mi kazete nekoj problem so hard disk i resenie na istiot bez zamena so nov

Абе брат проблем со хард-от и решение, ај да речеме да помине
ама шо ќе биде ако ти цркне дискот и тогаш нема да го замениш со нов :) ? малку темата ти е...

a moze li da mi kazete nekoj problem so hard disk i resenie na istiot bez zamena so nov

Поправка на логичката структура на хард дискот, најчесто со CHKDSK, или со low level format.
Гуглај малку за повеќе.

memorija pomos

Moze li nekoj da mi kaze ili dade link za memorija(RAM i ROm)nesto opsto za nea,nekj problem sto moze da se javi i kak se resava toj problem.Blagodaram odnapred

Ти ќе учиш да бидеш сервисер?

Остај ја темата за тие на кои им треба помош,за потенцијални проблеми,не можеш да ги научиш сите,за тоа ти треба пракса,а не да бубаш теорија од линкови :)

Некој да ми помогне во врска со снимањево на цедиња (двд).... при режење (преку неро 7 работам) се онака ок си почнува со тоа дека се пронајдени фајловите за режење итн... но уште на самиот почеток на 1% ми прекинува и не сака да се снимат, ми го јавува ова...

Power calibration error
E: Optiarc DVD RW AD-5170A

Command sequence error
E: Optiarc DVD RW AD-5170A

Could not perform end of Disc-at-once

Ај некој предлог за ДВД-RW значи сакам да земам само кажете добар предлог и цена!!!!!!!!!!!!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom