Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
А како би можел да ги поврзам кулерите од куќиштево? Пошто на матичнава имам само еден chassis_fan ,или fan header.
Или да купам fan controller?
а што пак мора да ги поврзуваш кулерите ако нема потреба. ако температурите ти се ок.
колку и да се тивки вентилатирите при работа, сепак се потивки кога не се уклучени.

Па зависи каков модел матичната и дали подржува и за фан контролер бидејќи микро атх е со ограничен пристап

Sent from my iPad using Tapatalk

Пошто нов сум во овие работи, се информирам пред да купам нешто и да се заебам.
Каде се поврзува тој фан контролер?
Матична е bugdet верзија и има само еден 4 pin fan header.
И се одлучив за малце помало куќиште. Поточно за ова

https://m.anhoch.com/product/45048/atx-micro-itx-case-sharkoon-s1000-window-w2xusb-30-2xfans

Ајде малце совет :D

Еве шо кабли има напојувањево 600w.

Матичната ми е H310m-D

Attachments

• IMG_20190801_232750.jpg
    IMG_20190801_232750.jpg
    36 KB · Прегледи: 14
Последно уредено:
Пошто нов сум во овие работи, се информирам пред да купам нешто и да се заебам.
Каде се поврзува тој фан контролер?
Матична е bugdet верзија и има само еден 4 pin fan header.
И се одлучив за малце помало куќиште. Поточно за ова

https://m.anhoch.com/product/45048/atx-micro-itx-case-sharkoon-s1000-window-w2xusb-30-2xfans

Ајде малце совет :D

Еве шо кабли има напојувањево 600w.

Матичната ми е H310m-D

Или предложете ми кабел да купам со кој во еден fan header одат до 2-3 PWM кулери.
Извините за дупли пост

Предлог куќиште (case) до 2-3 к. Не ми треба мн, основни работи шо се користат на денешницава :D
Шо мислите за ова

Матичната ми е micro atx

Ја го имам ова куќиште и можам да кажам дека е огромно, одличен проток на воздух има, 5 вентилатора имаш у него така да не треба ништо отпосле да додаваш, пространо унутра, имаш место за кабел менаџмент како и посебно одделено место за напојување,ссд и хард дискови од задната страна така шо нема да ти се гледаат

Имам проблем со лаптопо скршија ми се држачите и екрано остана да ми висе и од тогај нема слика кога го уклучам кога светам со блиц у екрано познава се дека има слика ама светлина нема ич е сеа чаре да кажете

Attachments

• IMG_20190813_192128.jpg
    IMG_20190813_192128.jpg
    2 MB · Прегледи: 14
  • IMG_20190813_192109.jpg
    IMG_20190813_192109.jpg
    2 MB · Прегледи: 13
  • IMG_20190813_192102.jpg
    IMG_20190813_192102.jpg
    1,9 MB · Прегледи: 13
  • IMG_20190813_192121.jpg
    IMG_20190813_192121.jpg
    1,9 MB · Прегледи: 12
Имам проблем со лаптопо скршија ми се држачите и екрано остана да ми висе и од тогај нема слика кога го уклучам кога светам со блиц у екрано познава се дека има слика ама светлина нема ич е сеа чаре да кажете
pozadinskoto osvetluvanje e rasipano, osteteno. prasanje e dali vredi da popravas a i nov ekran da baras.
ako se drugo raboti ukluci go na tv ako ima hdmi ili nekoja druga kombinacija.

pozadinskoto osvetluvanje e rasipano, osteteno. prasanje e dali vredi da popravas a i nov ekran da baras.
ako se drugo raboti ukluci go na tv ako ima hdmi ili nekoja druga kombinacija.
Така и го користам приклучен на тв него дека да бркам за да пробам да направам дали у екрано или у лаптопо

Луѓенца ми треба ваш совет, не знам зошто ми се појавува ова кога ќе го уклучам лаптопот и што да направам да се среди?

Attachments

• IMG_20190814_122903.jpg
    IMG_20190814_122903.jpg
    967,5 KB · Прегледи: 24
  • IMG_20190814_123010.jpg
    IMG_20190814_123010.jpg
    515,6 KB · Прегледи: 24
Така и го користам приклучен на тв него дека да бркам за да пробам да направам дали у екрано или у лаптопо
Сакам да кажам дали е можно да е скинана некоја жичка од позадинското осветлување и лесно да се залеме

Луѓенца ми треба ваш совет, не знам зошто ми се појавува ова кога ќе го уклучам лаптопот и што да направам да се среди?
Остави го да работи (не стискај ништо додека не одброи), 99,9% ќе се среди самото, доколку нема некаков проблем со дискот. Убаво ти пишува дека е препорачливо да не го прескокнуваш тестот.

Сакам да кажам дали е можно да е скинана некоја жичка од позадинското осветлување и лесно да се залеме
многу веројатно е и само до тоа да е, кога се скршиле држачите и некоја жица да се скинала, ама додека не се провери не може да се знае.

Можно е хардот ви е пред крај

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Зедов нов лаптоп од Нептун пред 4 дена (https://www.neptun.mk/categories/GAMING_LAPTOPI/ASUS-FX505GE-AL388-i5-8300H-8GB-1TB-GTX-1050Ti-4GB) и чудно ми е батеријата да трај само 1h и 30-40 минути. Разбарав на нет ама го нема конкретно моделов за да видам моделот на батеријата, пишува дека е или со 3 ќелии или со 4, 2526 mAh 48Wh.
Исто така кога ќе уклучам игра и пример да играш 2-3h со полначот поврзан, батеријата ако била 100% пред да ја пуштиш, по исклучување батеријата е под 90% (се празни).
Мислење?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Зедов нов лаптоп од Нептун пред 4 дена (https://www.neptun.mk/categories/GAMING_LAPTOPI/ASUS-FX505GE-AL388-i5-8300H-8GB-1TB-GTX-1050Ti-4GB) и чудно ми е батеријата да трај само 1h и 30-40 минути. Разбарав на нет ама го нема конкретно моделов за да видам моделот на батеријата, пишува дека е или со 3 ќелии или со 4, 2526 mAh 48Wh.
Исто така кога ќе уклучам игра и пример да играш 2-3h со полначот поврзан, батеријата ако била 100% пред да ја пуштиш, по исклучување батеријата е под 90% (се празни).
Мислење?
Толку е батеријата, не е ништо фалично со неа. Графичка релативно јака, процесор 4 јадрен...
Ќе бараш на Гугл што можеш да наместиш во оперативниот систем или евентуално во биос ако сакаш да трае повеќе.
Кога гејмаш треба да ја вадиш батеријата.

Толку е батеријата, не е ништо фалично со неа. Графичка релативно јака, процесор 4 јадрен...
Ќе бараш на Гугл што можеш да наместиш во оперативниот систем или евентуално во биос ако сакаш да трае повеќе.
Кога гејмаш треба да ја вадиш батеријата.

Мхм ќе разбарам, иначе не се вади батеријата за жал..
Фала [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom