Помош! - ми треба одредено дело/проект...

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Jas imam eden sovet za site koi barate pomos na topikov. Najmnogu sovetot se odnesuva na slicnite na MartinMax.
Decki citajte gi knigite. Citajte gi ne za da dobiete 5ki u skolo, citajte gi zasto se kulturno,duhovno, intelektualno i kakvo se ne nasledstvo.
Greota e da ne go procitate Pekolot. Navisitna e greota da ne se izmacite i da ne ja potrosite seta energija koja ja bara Dante za da go iscitate toa.
Propustanjeto na knigi vo sredno vi e isto kako da idete vo Paris a da ne go posetite Luvr ili da ne ja vidite Ajfelova kula.

Јас ја имав Пеколот пред 2 недели.
Книгата е како Данте ги осудува грешниците на Италија.
Накратко раскажано.:sekss::kajg::star::kafe::kez::lud:

Mi treba tema za zagaduvanje na vodite.Pomagajte

Mene mi treba tekst (ako e mozno i so nekoi slikicki) za seminarska po informatika na tema "Lokalni mrezi". pls pomosh

abe ne mi se citaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
zatoa baram da mi ja raskazete a vlatko ako jaimas procitano daj na podolgo pisi na pp

Гитла бе копиљ. Читај таму. И мене не ми се правеле многу работи, па потоа поарно сум се чувствувал.
Во кое школо си да идам да направам принтаут на муабетов и да те кажам, а?

Garfield напиша:
Гитла бе копиљ. Читај таму. И мене не ми се правеле многу работи, па потоа поарно сум се чувствувал.
Во кое школо си да идам да направам принтаут на муабетов и да те кажам, а?

ej ova mi bese kako samar ostanav bez zborovi

inaku sum vo mihajlo pupin i makedonski mi predava maja ako go sakas projot od skolo pisi

AJ I MENE POMOGNETE MI,KOGA VEKE IM POMGATE NA DRUGITE!!

Vaka:nema da zaobikoluvam mnogu...mi treba nekoja epten interesna tema, od oblasta na hemijata(bilo biohemija,neorganska,fizicka,SAMO NE ORGANSKA),nemozam da se odlucam na so da rabotam pa bi ve zamolila nekoja ideja!(nekoj sajt na primer,pa so nekoe experimentce)
ako ima nekoj nekakva vrska so vakvi raboti:odnapred sum blagodarna!!:se_ molam :se_ molam :se_ molam

Pa imas tema za Pomos, nemorase nova da otvaras.
Hemija ja imav 3ka taka da veruvaj ne sakas moja pomos.:pos: :pos: :pos:

vlatko напиша:
Јас ја имав Пеколот пред 2 недели.
Книгата е како Данте ги осудува грешниците на Италија.
Накратко раскажано.:sekss::kajg::star::kafe::kez::lud:
Ako uspeees pokratko od ova ja utre idam kaj Polozani i baram petka do kraj na skoluvanje da ti pisat.

MartinMax напиша:
ej ova mi bese kako samar ostanav bez zborovi

inaku sum vo mihajlo pupin i makedonski mi predava maja ako go sakas projot od skolo pisi
Aj be ne zezaj u Pupin lektira.....sedi miren, kidni si od ccas kako sto lici so site adeti, ke citas.
I ne se sekiraj, Garfildov samo te plasi.... ;)

Ве молам помош околу краток превод!

hello kajgandzii.
sakam da ve zamolam za mala pomos ako moze..
inace se raboti za slednoto, imam 12 god i sum 6 odd i za vo ponedelnik imam edna domasna, pogolemiot del go zavrsiv ama eden mal pasus mi ostana t.e. ne mozev da go prevedam od makedonski na angliski pa ako nekoj od vas miluva da mi pomogne vo prevodot odnapred ke sum vi mnogu blagodarna.
a treba da go prevedam sledniot tekst:
"FORMIRANJETO NA MAKEDONSKI POLITICKO-VOENI FORMACII

Vo tekot na Narodnoosloboditelnata vojna Makedoncite uspeale da formiraat svoi voeno politicki organizacii, no po inicijativa i pod kontrola na KPG. Vo 1942 godina vo Vodensko bila formirana makedonska antifasisticka organizacija ( MAO ), vo 1943 godina vo kostursko e formiran Slavijanomakedonski narodnoosloboditelen front ( SNOF ), a vo seloto Belkamen bil formiran SNOF za Lerinsko. "

During the People's Liberation War the Macedonians menaged to form their own military-political organizations, but with initiative and control from KPG. In 1942 in Vodensko was formed Macedonian antifascist organization (MAO), in 1943 in Kostursko is formed Slav-Macedonian people's liberation front ( SNOF ), and in village Belkamen was formed SNOF for Lerinsko.

П.С. Леле 6-то оделение и вавки работи ви даваат да преведувате? :ija:

абе кај учиш ти??? Бошее.....
:shok::shok::shok::shok::shok::shok::shok::shok:

Help me!!!

Ve molam koje vo moznost da najde biografija za Simon Drakul i 6 raskazi od negoviot roman "Raskazi" ve molam itno e,pridonesete da imam barem edno kilavo dvojce :kajg:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom