SV-Strange
Sorcerer Supreme
Има некој код за играта Tic Tack Toe?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
#include <iostream>
using namespace std;
int main(){
int a,b;
cin>>a>>b;
cout<<a+b<<"\n"<<a*b<<"\n"<<a/b<<"\n"<<a-b;
getchar();
return 0;
}
#include <cstdio>
int main(){
int a,b;
scanf("%d",a);
scanf("%d",b);
printf("Mnozenje:&d\nDelenje%d\nSobiranje:%d\nRazlika:%d",a*b.a/b,a+b,a-b);
getchar();
return 0;
}
Здраво, ако може некој да ми помогне, ми треба формула за во Ексел... од прилика знам како би требало да изгледа, ама не можам да се снајдам
Значи ќе треба да се пресмета сума од n броеви, при што секој нареден број е за 50 поголем од претходниот. Првиот број (x1) би бил познат и би бил внесуван од корисникот, за да се знае нели од кај се почнува. Исто така, корисникот внесува од колку броеви ( n) се состои низата. Нешто вакво ...
=SUM(A1+(A1+1*50)+(A1+2*50)+...(A1+(n-1)*50))
Значи корисникот става почетен број на пр. 10000 во едно поле, а во второто поле става од колку броја му се состои низата, на пр. 10 и треба да му излезе резултат 102250![]()
A1*B1+(1+B1)*(B1/2)*50
... каде А1 е почетниот број, В1 број на зголемувања. Патем во примерот крајниот резултат ти е погрешен
Едит: сега видов дека почнуваш од 0 да пресметуваш. Тогаш само мала промена во формулата: A1*B1+B1*((B1-1)/2)*50
знам оти е антика ама единствен програмски јазик шо го знам колку толку е VB.NET... иначе фала уште еденпат...Provenzano
Може да се реши на повеќе начини но прво нешто што ми текнвува е следното:
Направи една низа од знаци кој што ќе ги содржи сите тие карактери што сакаш да ги има генерираниот стринг.
Пример на почеток стави големи букви, после мали и на крај цифри, и правиш уште една низа од boolean или цели броеви сеедно, со иста должина како првата и на почеток иницијализираш се на 0 или false што значи дека уште не е искористен тој карактер во таа позиција.
После пушташ циклус да врти толку пати колку што сакаш да е долга генерираниот стринг, генерираш рандом број од 0 до должината на низата, и проверуваш дали прво во таа помошна низа на таа позиција(рангом бројот) е false, ако е, значи таа буква до сега не е искористен, потоа според тоа позицијата ќе знаеш дали е голема, мала буква или број и ќе ставиш во генерираниот стринг и зголемуваш некој бројачот што е во циклусот за 1, во помошната низа таа позиција ставаш да е на 1 или true и тоа е..
Ако не можеш да искуцаш код за ова пиши за кој програмски јазик ти треба па ќе пратам код после.
Некој да ми помогне со програма во С или С++ која што ќе врши декодирање на хуфманов код ?
--- надополнето: 22 април 2013 во 19:25 ---
Некој да ми помогне со програма во С или С++ која што ќе врши декодирање на хуфманов код ?![]()