Братми беше полуматурант пред неколку дена.Дечиштата сабајлето после полуматурската вечер најмиле 3ца цигани да им свират сабајлето во школскиот двор и овие оро играле
,најголемата е што влегле во канцеларија со циганите и им играле на професорите,два тројца професори се фатиле свртиле некое орце.За време на дејствиево скршиле 3 прозорци и сега треба оштета да плаќаат.
Некој од неговиве соученици деновиве ќе чекале полуматура во ресторан со поканети 70/80 гости, си мислиш дипломирал,најголемо достигнување во животот му е.Стварно улави се луѓево.
,најголемата е што влегле во канцеларија со циганите и им играле на професорите,два тројца професори се фатиле свртиле некое орце.За време на дејствиево скршиле 3 прозорци и сега треба оштета да плаќаат.Некој од неговиве соученици деновиве ќе чекале полуматура во ресторан со поканети 70/80 гости, си мислиш дипломирал,најголемо достигнување во животот му е.Стварно улави се луѓево.
и одиме на прослава. зошто? може некој да ми каже зошто?
.
и не ме викна да играме....

и сабајлето накај школо идам и ги глеам од генерација некој останале цела вечер лелекаат , плачат..влагам у школо онака изморен , срце ми спие..и глеаш одеднаш бамбам бум влагаат цигани со тарабуки , труби па се игра оро а останатите 5,6,7мо одделенци од страна глеаат , ракоплескаат а ние у центар де оро играме де женскиве се кршат.. некој им лепат 50ки -100ки на чело на трубачиве