Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Македонија е правен наследник на СФРЈ.
Инаку зошто Тито т.е. СФРЈ и ги простиле долговите на Бугарија?
Па точно, Македониja е правен наследник, ама не е морала точно на Македониja да се плати. Тоа малце како JНА беше на сите, ама си замина са штепселите от касарните во МК.
Зашто го опростила СФРJ долговите - тоа си е прашане што мора да се бара во обштиот идиоложки блок во почетокот и обидот за заедничка балканска федерациja мегу Тито и Георги Димитров . Надали после кризата Сталин - Тито , ке беха опростени .
Само за пример, БГ опроштава на Германиja производи за 100 милиона долара, а има да плака репарации на Jгославиja -25 милиони, 70 милиони на Грциja.

Македонија е правен наследник на СФРЈ.
Инаку зошто Тито т.е. СФРЈ и ги простиле репарациските долговите на Бугарија?
Пиринска Македониja e правен наследник на Македониja. во другите македонии особено во српската останаа еве гледаj што.Изродите за кои пишуваше Гоце.
Автоматски споено мислење:

Руси и бели :pos: :pos: :pos:. Абе секој втор бугар личи ко просечен жител на Општина Шуто Оризари.
А каj вас само скандинавци :)))))))))))))))))))))))))))))

Пиринска Македониja e правен наследник на Македониja. во другите македонии особено во српската останаа еве гледаj што.Изродите за кои пишуваше Гоце.
Правен наследник на географска област?!
Тоа правото за ништо го немате. Дали сте се прашували да правите Phd во сферата на правото - тоа е феноменално.

Правен наследник на географска област?!
Тоа правото за ништо го немате. Дали сте се прашували да правите Phd во сферата на правото - тоа е феноменално.
Правото секогаш е на страната на посилниот.Крум кога заземал софиjа да не била на татко му? Не просто догjа и окупира засекогаш. А не како во Вардарска Македониja иди ми доjди ми неколку пати за по година и пол.Еве гледаш до што води кога недоокупираш како што треба.

"Чингизхан" - така ли го нарекувате вашиот хан Кубрат? :D

Права комедиjа си.

Правото секогаш е на страната на посилниот.Крум кога заземал софиjа да не била на татко му? Не просто догjа и окупира засекогаш. А не како во Вардарска Македониja иди ми доjди ми неколку пати за по година и пол.Еве гледаш до што води кога недоокупираш како што треба.
Ви се молам , обратите се ком стручно медицинско лице.

Со Грците сме соjузници и приjатели и немаме отворени малцинствени прашанja. Со вас не е така имаме големи проблеми и според мене не само треба да кажиме НЕ но и да се прекинат дипломатските односи. Каj вас мора да стане премиер не бугарофил а чист Бугарин например ja и тогаш може да се преговара.

Е како може да сте сојузници и пријатели кога ве нарекуваат фашистички окупатор на таблите, лицемерието ви нема крај и после зошто не сме ве сакале.

Кога читам, понекогаш се чудам дали ке остане македонски граганин без силувана баба или тепан и утепан дедо. Разбирам дека е модерно, не негирам дека имало и вакви случаеви, но кога ви чета човек - нема без . Понекога стигаме до фамозността бугарите да тепали и палели во Струга, Кичево, Дебар...стигаме до чудо како дедото убиен 1941-1944 ама таткото роден во 50-те.
Ne sme nie krivi sho u istoriskite knigi imate blgarski ruzhi.

Да татко ми чист македонски Бугарин тресол маjка ми а твоjата е тресена од српски окупатор и за тоа си србомаснко копиле.
@Acid, два дена го трпиме овој :D

Таа теза почневат не бугарите , а Аугост Шлаjхер, Леополд Гаjтлер, Мартин Хатала и други во средината на 19 век , кога Бугариja ja нема како држава.

Која друга земја освен Бугарија, институција или каде во славистиката се изучува старословенскиот јазик како старобугарски?

Која друга земја освен Бугарија, институција или каде во славистиката се изучува дека македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот?

Вие си имате проблем оти политиката ви ја диктира науката. Дали е тоа од Тодор Живков или од некое друго време не знам, ама очигледно е така. Си толкувате како ви одговара вам. Таму кај што е Македонец, било во регионална смисла, таму кај што е Бугар во смисла на црквата, си го толкувате како Бугар во етничка смисла. Цели сте финти. Се држите до застарени и отфрлени теории само зашто ви одговараат на политичкиот наратив.

Која друга земја освен Бугарија, институција или каде во славистиката се изучува старословенскиот јазик како старобугарски?
Старословенскиот јазик е точно старобугарски. Нормално е Бугарите да го истакнат тоа.

Која друга земја освен Бугарија, институција или каде во славистиката се изучува дека македонскиот јазик е дијалект на бугарскиот?
Во Бугарија македонскиот литературен јазик се изучува како "регионална норма на бьлгарскиȷьт език в Република Северна Македониȷа".

Старословенскиот јазик е точно старобугарски. Нормално е Бугарите да го истакнат тоа.

Во Бугарија македонскиот литературен јазик се изучува како "регионална норма на бьлгарскиȷьт език в Република Северна Македониȷа".
Класичен бугар. Ги цитира прашањата и не одговара на нив. Седи еден.

Sent from my Redmi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom