Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Koka kola,bugarski proizvod pod licenzija vo vremeto na komunizmot.Imase ja nasekade za sitni pari.
1385136_614574498607047_1949863270_n.jpg

Ами ние сме Б'лгари а не Бугари ,Б'лгарија а не Бугарија :)
На македонски сте Бугари, не знам што е навредливо тука. Секој јазик си има свој начин на изговарање на други народи и држави. Не знам дали има случај во македонскиот литературен јазик каде се употребува апостроф пред буквата л ('л), ако грешам нека ме поправи некој...

Во Охрид оштетен споменик поставен во чест на удавените 15 бугарски туристи во 2009 година

Ova e zalostno i necovecko odnesuvanje kon memorijata na lugje koji dosle vo MK da potrosat nekoj lev vo korist na makedonskata ekonomija i Ohrigjanive:neetaka:
Se ke zapamtime.....

Во Охрид оштетен споменик поставен во чест на удавените 15 бугарски туристи во 2009 година

Ova e zalostno i necovecko odnesuvanje kon memorijata na lugje koji dosle vo MK da potrosat nekoj lev vo korist na makedonskata ekonomija i Ohrigjanive:neetaka:
Se ke zapamtime.....
толку сте заслужиле, памтете, кој ве еба

Se ke zapamtime.....

Што ќе запамтите бе болвари, нормално е кога сееете омраза да добивате ваква реакција

Туку ај одговорете на прашањево погоре, кога ќе побарате и Грција да ги тргне таблите или фуфка ?

Што ќе запамтите бе болвари, нормално е кога сееете омраза да добивате ваква реакција

Туку ај одговорете на прашањево погоре, кога ќе побарате и Грција да ги тргне таблите или фуфка ?
ќутат за таму ко пички, ебати курвите

На македонски сте Бугари, не знам што е навредливо тука. Секој јазик си има свој начин на изговарање на други народи и држави. Не знам дали има случај во македонскиот литературен јазик каде се употребува апостроф пред буквата л ('л), ако грешам нека ме поправи некој...
не е апостроф форума не ми дозволува да изпишам буквата
еве како се пишувало во Македонија 1864
06-1024x709.jpg

Лудогорец, на македонски сте Бугари и државата е Бугарија. Ќе го прифатиш ова или ќе продолжиш да забегуваш офтопик?

не е апостроф форума не ми дозволува да изпишам буквата
еве како се пишувало во Македонија 1864
06-1024x709.jpg
Не е релевантно тоа, јас ти зборувам за македонскиот литературен јазик, после кодификацијата. Кој што пишувал во 1864-та, кој кому му подигнувал споменици, е тотално небитно.

Лудогорец, на македонски сте Бугари и државата е Бугарија. Ќе го прифатиш ова или ќе продолжиш да забегуваш офтопик?
Немој бе Симо не ги сечи...

Sent from my Redmi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom