Ами ние сме Б'лгари а не Бугари ,Б'лгарија а не Бугаријаокеј, но е знам што предлага он, како да ве нарекуваме?
На македонски сте Бугари, не знам што е навредливо тука. Секој јазик си има свој начин на изговарање на други народи и држави. Не знам дали има случај во македонскиот литературен јазик каде се употребува апостроф пред буквата л ('л), ако грешам нека ме поправи некој...Ами ние сме Б'лгари а не Бугари ,Б'лгарија а не Бугарија
Тоа е на вашиот јазик. На Македонски јазик е Бугарија и Бугари.Ами ние сме Б'лгари а не Бугари ,Б'лгарија а не Бугарија
толку сте заслужиле, памтете, кој ве ебаВо Охрид оштетен споменик поставен во чест на удавените 15 бугарски туристи во 2009 година
Во Охрид оштетен споменик поставен во чест на удавените 15 бугарски туристи во 2009 година - Алсат ТВ
Засега сè уште непознати сторители ја оштетиле спомен плочата која во Охрид беше поставена во чест на петнаесетте бугарски туристи кои се удавија во 2009 година. Станува збор за трагедијата кога потона туристичкиот брод Илинден на 5 септември пред 11 години. Сето ова се случува во време на...alsat.mk
Ova e zalostno i necovecko odnesuvanje kon memorijata na lugje koji dosle vo MK da potrosat nekoj lev vo korist na makedonskata ekonomija i Ohrigjanive
Se ke zapamtime.....
Што ќе запамтите бе болвари, нормално е кога сееете омраза да добивате ваква реакцијаSe ke zapamtime.....
Е, па неће моћи РСМ у ЕУ,бар у следеће 20 године.толку сте заслужиле, памтете, кој ве еба
ќутат за таму ко пички, ебати курвитеШто ќе запамтите бе болвари, нормално е кога сееете омраза да добивате ваква реакција
Ќе побара ли Бугарија и Грција да ги избрише натписите на своите споменици - Нова Македонија
На фотографиите до кои дојде нашиот весник, што се направени деновиве во Драма и во Кавала во соседна Грција, може јасно да се воочи како се гледа во Грција на улогата на Бугарија во Втората светска војна. Низ северна Грција има поголем број споменици на кои стои „бугарски фашистички окупатор“...www.novamakedonija.com.mk
Туку ај одговорете на прашањево погоре, кога ќе побарате и Грција да ги тргне таблите или фуфка ?
Ајде и ти убав помин на Илиенци.Е, па неће моћи РСМ у ЕУ,бар у следеће 20 године.
не е апостроф форума не ми дозволува да изпишам букватаНа македонски сте Бугари, не знам што е навредливо тука. Секој јазик си има свој начин на изговарање на други народи и држави. Не знам дали има случај во македонскиот литературен јазик каде се употребува апостроф пред буквата л ('л), ако грешам нека ме поправи некој...
Не е релевантно тоа, јас ти зборувам за македонскиот литературен јазик, после кодификацијата. Кој што пишувал во 1864-та, кој кому му подигнувал споменици, е тотално небитно.не е апостроф форума не ми дозволува да изпишам буквата
еве како се пишувало во Македонија 1864
Немој бе Симо не ги сечи...Лудогорец, на македонски сте Бугари и државата е Бугарија. Ќе го прифатиш ова или ќе продолжиш да забегуваш офтопик?