Толе Паша
Војвода
- Член од
- 27 јуни 2022
- Мислења
- 491
- Поени од реакции
- 1.257
Стари дај одмориЛажете и ги извртувате работите, класичен псај оп. Не пројдоа студентскитр глупости и сега агресивно со кршење. Што е следно?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стари дај одмориЛажете и ги извртувате работите, класичен псај оп. Не пројдоа студентскитр глупости и сега агресивно со кршење. Што е следно?
На Западните не им треба српски Заев..Гледај вака, кога се идентификуваш со едната страна потешко ти е да бидеш објективен. Јас во конкретниов случај не одбирам страна, само ги посочувам фактите. А фактите се дека каков и да е Вучиќ, ако го сменат со некој нивни пандан на Зоки Заев тек тогаш на Србите ќе им се eбe мајкaтa. Ова досега што наброја ќе биде пи4кин дим во однос на тоа што следува.
Памти ми ги зборовиве.
Ние сме некст левел протекторат...Живи били па видели, како што зборуваат Србите.
А тоа дека не се држава... Јас па не гледам подржава држава во наша непосредна околина. Moj личен впечаток било кога и да одам таму.
Ubavo scenario im doloviv ama nesto ne se raspolozeni da se proizjasnat, najverojatno oti ke im propadni prikaznata so toj kopiljot koj najverojatno tatko mu go pustil po pivo i cigari i ovaj ni kriv ni dolzen zalutal tamu vo guzvite i go rusile od manje. Dete mnogu znaj kaj tera.Бетер тепаа нашите во Ѓорче на протестите кога го заклаа Ангел. А немаше ни Н од насилство од страна на демонстрантите... Ама македонските бубрези изгледа не се интересни за пишување коментари. :-/
Само уште да најдеме некој да поверува во ова што си го напишал.Сите викаат дека протестиве се од некого финансирани, ама кој финансира никој не знае. Реалноста е дека Вучич им одговара и на западот и на истокот.
Единствен на кој не му одговара е народот. Нели постои шанса дека на луѓето им е едноставно дојдено преку кур? Дека и кај нас после некое време ќе ни се случи истото, без разлика дали е Станко или Петко на власт?
Трагедијата што се случи со настрешницата ја прели чашата.
На темава очи си вадите со тоа дали протестите личеле на шарена револуција, кој финансирал, на кому му одговарало итн. Нели има шанса дека на народот во оваа привидна демократија му пукнал филмот? Дека го гледаат срањето околу нив секој ден и почнува се повеќе и повеќе да ги нервира? Дека гледаат дека нема излез и почнува тоа да ги излудува?
Сеа нормално, има и таму (како и секаде) профитери, што ќе пробаат да си извадат поени од протестите. Ама да пробаме да ја гледаме големата слика.
Стварно не знам како успеаа така да не кастрираат, за во секоја ситуација ние да гледаме теорија на заговор, да се контраме за се и сешто наместо да дебатираме. И на темава и на други теми се гледа тоа. Повеќе сакаме да испаднеме во право него ли да пробаме да водиме вистинска дебата.
Јас се сеќавам на почетокот на протестите. Имаа многу проста агенда, да се најде виновникот за настрешницата. Да беше добра владата, ќе го решеше тоа за 1 недела и сите ќе си продолжеа со животите (до следната катастрофа). Ама тие почнаа да заташкуваат и од тука почна гомната да излегуваат.
Еве и ние имавме слична ситуација, само што ете, ние сме изгледа повеќе кастрирани од Србите....
Тоа што Западот сега веќе е поделен на две групи, силно судрени меѓу нив не значи дека немаат поддршка од едната.Да имаа поддршка од Западот, сега Жвалавиот ќе беше во Пекинг!
Не само, што немаат, туку на Западот им одговара гнасава, што се им исполни за Косово, се за рудници, за оружје за Израел и Украина...
буквално марионета!
Nasla mi se mana bese rabotata. Im trebase izgovor nesto, bilo sto. Sekade isto pocnuvase. Da se nadevame deka tuka propisno ke mu ebat mater na " mirnite demonstranti ".Јас се сеќавам на почетокот на протестите. Имаа многу проста агенда, да се најде виновникот за настрешницата. Да беше добра владата, ќе го решеше тоа за 1 недела и сите ќе си продолжеа со животите (до следната катастрофа). Ама тие почнаа да заташкуваат и од тука почна гомната да излегуваат.
Еве и ние имавме слична ситуација, само што ете, ние сме изгледа повеќе кастрирани од Србите....
Гледај вака, кога се идентификуваш со едната страна потешко ти е да бидеш објективен. Јас во конкретниов случај не одбирам страна, само ги посочувам фактите. А фактите се дека каков и да е Вучиќ, ако го сменат со некој нивни пандан на Зоки Заев тек тогаш на Србите ќе им се eбe мајкaтa. Ова досега што наброја ќе биде пи4кин дим во однос на тоа што следува.
Ама тоа е муабетот бе Таксист, гледаме дека овие од Запад не ги поддржаа протестите. Затоа и толку време траат. Затоа нема нешто ко бомбите што ги пуштија кај нас. Мислиш дека немаат такви бомби за било која банана држава? Ако беше Западот, сеа на сите медиуми ќе фрштеа слики од насилство или што ти ја знам. Ама ете, нема ништо такво. Што значи тоа? Зошто Западот би ризикувал смена на власт, кога супер си соработува со сегашната?Само уште да најдеме некој да поверува во ова што си го напишал.
Сеа да бидеме искрени кога се вметнува вистина а целата приказна служи за манипулација тешко е некако ама јбг
Значи да не се лажеме, Сето ова во Србија е:
- Затоа што не воведоа санкции против Русија!
- Градат пријателски односи со Кина!
- Никако да го признаат Косове Репубљик!
На кого им смета Кина и Русија?
Владе, ти за што би протестирал?Nasla mi se mana bese rabotata. Im trebase izgovor nesto, bilo sto. Sekade isto pocnuvase. Da se nadevame deka tuka propisno ke mu ebat mater na " mirnite demonstranti ".
Владе не протестира, наведната глава сегде освен на кајгана.Ама тоа е муабетот бе Таксист, гледаме дека овие од Запад не ги поддржаа протестите. Затоа и толку време траат. Затоа нема нешто ко бомбите што ги пуштија кај нас. Мислиш дека немаат такви бомби за било која банана држава? Ако беше Западот, сеа на сите медиуми ќе фрштеа слики од насилство или што ти ја знам. Ама ете, нема ништо такво. Што значи тоа? Зошто Западот би ризикувал смена на власт, кога супер си соработува со сегашната?
Викаш не го признаа Косово, ама направија еден куп отстапки. For fucks sake, им донесоа градоначалници Албанци во чисто српски општини. Еве кажи што направија добро за Србите на Косово, што направија добро за Србите општо?
Озбилно прашувам, не ми е целта да се препирам. Не сум експерт за Србија и би сакал да научам повеќе за темата.
Владе, ти за што би протестирал?
Направи муабет со луѓето од нашиве невладини и прашај ги што работат во последнава година.
За помалото зло.Владе, ти за што би протестирал?