Казаки
Атаманот - Army of Christ
За Хилари немам слушнато дека ја прекинала.
Млад си... ќе слушнеш, пред тебе е животот!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За Хилари немам слушнато дека ја прекинала.
Млад си... ќе слушнеш, пред тебе е животот!![]()
![]()
Следна точка на дневен ред ќе биде ѕидот. Веќе на неколку места низ границата, каде се претпоставува дека е рута за бегалците, се подигаат неколку метарски ѕидови. А како што сите и претпоставивме, единствениот начин Мексико да го плати ѕидот (или дел од него) е преку притисок со договорите склучени со истата држава, па и изземањето на Мексико од новите тарифи. Ако не се лажам, Мексико има подигнато ѕид на дел од гланицата со Гватемала. Зошто толку фама се дига тогаш за истиот на Трамп? Тој ѕид ќе биде добредојден како и за Мексико така и за САД. Ако Трамп тоа ветување не го исполни, тешко дека ќе победи на следните избори. Демократите веќе трошат милиони долари во Тексас и Флорида. Трамп ако не тргне на Флорида и Невада, како и на “синиот ѕид“ тогаш тешко им се пишува на републиканците на следните избори.Yessss
Трамп пак со твит ги смирува Израел и Иран. Гуд гај Дони.
Следна точка на дневен ред ќе биде ѕидот. Веќе на неколку места низ границата, каде се претпоставува дека е рута за бегалците, се подигаат неколку метарски ѕидови. А како што сите и претпоставивме, единствениот начин Мексико да го плати ѕидот (или дел од него) е преку притисок со договорите склучени со истата држава, па и изземањето на Мексико од новите тарифи. Ако не се лажам, Мексико има подигнато ѕид на дел од гланицата со Гватемала. Зошто толку фама се дига тогаш за истиот на Трамп? Тој ѕид ќе биде добредојден како и за Мексико така и за САД. Ако Трамп тоа ветување не го исполни, тешко дека ќе победи на следните избори. Демократите веќе трошат милиони долари во Тексас и Флорида. Трамп ако не тргне на Флорида и Невада, како и на “синиот ѕид“ тогаш тешко им се пишува на републиканците на следните избори.![]()
Луциден сон е да веруваш дека можеш да ја растуриш најголемата воена сила и еден економски гигант како САД, а од другата страна ја имаш сиромашната Мексико, која се бори со уличните банди кои управуваат со голем дел од мексиканската територија. Башка тоа што гранично се наоѓаат и Флорида, Тексас и Калифорнија кои пак се економски гиганти во самата САД. Мексико нема ниту воена, ниту политичка моќ да се бори против САД која може да го уценува со неколку потпишани договори со администрацијата на Обама. Демократската партија може да ги популаризира политиките каде илегалните мигранти ќе станат рамноправни граѓани со староседелците, што пак од друга страна може да им се удри од глава, што веќе се случи и во 2016 год., кога самите држави ќе сакаат да го дигнат сопствениот протекционизам на највисоко ниво. Тоа беше една од крупните грешки и на Реган.Мексиканците боледуваат од истата болест од која боледуваат и татарите источно од македонската граница - веруваат во еден народ кој живее во две држави, и до денешен ден веруваат дека еден ден Тексас повторно ќе биде во границите на Мексико.
Тоа е политика на секој мексикански претседател и на секоја поголема политичка партија во Мексико, како што татарите никогаш нема да престанат да издаваат татарски пасоши за Македонците, така и Мексиканците никогаш нема да престанат да им дозволуваат на нивните емигранти да ја преминат границата кон САД - бидејќи американците не се баш љубители на мексиканските пасоши како што Македонците се љубители на татарските пасоши, па така вештачкото зголемување на бројот на американски Мексиканци може да се постигне единствено преку масовна емиграција од Мексико кон САД.
А и не треба да се заборави дека добар дел од граничните и локалните власти на мексиканската страна од границата имаат лепливи раце за пари од наркокартелите кои секогаш шверцуваат свои луѓе и дрога меѓу мексиканските емигранти кога ја преминуваат границата кон САД.
Луциден сон е да веруваш дека можеш да ја растуриш најголемата воена сила и еден економски гигант како САД, а од другата страна ја имаш сиромашната Мексико, која се бори со уличните банди кои управуваат со голем дел од мексиканската територија. Башка тоа што гранично се наоѓаат и Флорида, Тексас и Калифорнија кои пак се економски гиганти во самата САД. Мексико нема ниту воена, ниту политичка моќ да се бори против САД која може да го уценува со неколку потпишани договори со администрацијата на Обама. Демократската партија може да ги популаризира политиките каде илегалните мигранти ќе станат рамноправни граѓани со староседелците, што пак од друга страна може да им се удри од глава, што веќе се случи и во 2016 год., кога самите држави ќе сакаат да го дигнат сопствениот протекционизам на највисоко ниво. Тоа беше една од крупните грешки и на Реган.
Да, можеби ќе се уништат многу животи, но една од отворените можности е масовно протерување. Ако немаме првична рамноправност помеѓу легалните мигранти кои треба да чекаат 3-5 год. само за да влезат во процедура, тогаш не е возможно некој да ги прекрши федералните закони и да се мушне преку ноќ, а притоа да има приоритет во процедурата! Британија веќе започнува враќање на цела генерација дојденци од 60тите, која имаше и пред тоа огромен проблем затоа што со пристапувањето пред се’ на Полска и останатите земји пазади железната завеса во ЕУ, секоја година во Британија од цела Европа пристигнуваа просечно по 500.000 луѓе! Сега кога Британија е надвор од бродот кој тоне, истите луѓе мора да се вратат во своите матични земји. Истото се однесува и за Грција, Италија, Франција и Германија кои имаат проблеми си сириските бегалци и Шпанија која има со мароканските бегалци. Со ваквите политики на ЕУ не само што ременот на сопствените граѓани се стега, туку и традиционално водечките партии ја губат поддршката од народот. Тоа се случи во Франција на последните претседателски избори и се случува во Германија каде Меркел не можеше со месеци да склопи договор за да формира влада.![]()
Тоа го видовме и во ЛА во 1992 год. Па и на протестите на антифа кои уништуваа приватна сопственост. Да, луѓето кои протестираат во САД имаат поголема слобода од остатокот во светот. Тука можеби лежи слабоста на режимот. Полицијата млако или тромаво реагира на агресивноста. Но империјата не се растура толку лесно. Во Квебек референдумите секогаш паѓаат за малку. Во Британија, нема теоретска шанса остовот да се подели. Системот ја прави државата цврста, а не народот. Народот е модернизирана алатка, која сиве овие 7-8.000 години од историските записи кои ги имаме на располагање, слушел како штит на општествената пирамида и општествниот идеал се темелел врз тој пирамиден слој каде врвот ги имал сите привилегии, вклучувајќи ја и работната и воената сила на најниските слоеви. Во Британија на пример, не е возможно некој од најнискиот слој на стане лидер или да учествува во креирањето на политичкиот штит на земјата т.н. протекционизам (за што и зборуваме).Мексиканците - исто како и татарите - се водат според кинеската изрека:
" Тивка вода брег рони " .
Римската Империја не била уништена однадвор, туку одвнатре.
Ова ме потсетува на документарец што го изгледав пред некоја година за еден диносаурус кој го ископале од поодамна, а за кој изненадувачки бил добро сочуван, но забележителни се оштетувања на коските на главата и на лицето - умрел(а) од глад, не можел(а) да џвака бидејќи забите му/и` биле болни.
Поентата на приказната за животот и смртта на овој диносаурус е дека најголемиот предатор на своето време бил покорен од микроорганизам кој не можел ни да го види, бидејќи е толку мал, што само под микроскоп може да биде забележан.
Отприлика приказната е иста и со ракот и другите тешки заболувања - однадвор можеш да бидеш силен колку сакаш, но одвнатре приказната е поинаква.
Истото важи и за САД, Франција, Велика Британија, Русија, па дури и Кина - однадвор се силни, одвнатре ги имаат истите проблеми кои ги имаме сите, само што подобро знаат да ги прикријат во споредба со сиромашните и неразвиените држави - нема да ги видиш просјаците низ улиците на Холивуд или Менхетен, но тоа не значи дека не постојат.
Башка тоа што веќе има активни проекти за расцепување на Калифорнија на 3 помали држави. Ако дојде сабјата на вратот, големите држави можат да станат мали, со што ќе биде нарушена економската клима, истото што се случи и со нашата Југославија.
Млад си... ќе слушнеш, пред тебе е животот!![]()
![]()
Калифорнија нема да се отцепи. Мислам дека имаше обид за спроведување на референдум за поделба на Калифорнија на 3 помали државички, но заглави во Конгресот чинам. Можеби за последново и грешам. Ние зборувавме за хипотетичка ситуација. Никој нема да дозволи отцепување на било која држава од САД. Зборувавме што би се случило ако тргнат кон таков чекор.
Е сега според тебе, зашто Калифорнија би се отцепила... Нели САД се супер сила, ЦИА и останати нивни агенции светот го имаат на дланка, зашто би дозволиле отцепување ?
Cekaj sega , neli SAD se slika i prilika za demokratija i pravicnost. Do tolku ja imaat sto duri i ja izvezuvaat onamu kade sto ima nedostatok od istata. Da ne recam toa im e glaven izvozen produkt. I sega naednas nikoj nema da dozvoli otcepuvanje na bilo koja drzava od SAD. Ami ako si glasaat ljugeto, si izlezat na referendum ili sto ti jas znam. Pak nema da im dozvolat i koj toa nema da im dozvoli? Rusija, KinaКалифорнија нема да се отцепи. Мислам дека имаше обид за спроведување на референдум за поделба на Калифорнија на 3 помали државички, но заглави во Конгресот чинам. Можеби за последново и грешам. Ние зборувавме за хипотетичка ситуација. Никој нема да дозволи отцепување на било која држава од САД. Зборувавме што би се случило ако тргнат кон таков чекор.![]()
Дали ти читаш воопшто? Кој рече дека се најголемата демократија во светот, во вистинската смисла на зборот демократија? Истите трикови ги прават и Британија и Канада, пропаѓање на референдумот уште од самиот старт или пак фингирање со крајните резултати. Империите не пропаѓаат така лесно.Cekaj sega , neli SAD se slika i prilika za demokratija i pravicnost. Do tolku ja imaat sto duri i ja izvezuvaat onamu kade sto ima nedostatok od istata. Da ne recam toa im e glaven izvozen produkt. I sega naednas nikoj nema da dozvoli otcepuvanje na bilo koja drzava od SAD. Ami ako si glasaat ljugeto, si izlezat na referendum ili sto ti jas znam. Pak nema da im dozvolat i koj toa nema da im dozvoli? Rusija, Kina![]()
Ne rekov ili ne napisav deka Ti taka rece no ajde da recam toa e opsto poznat fakt barem tuka na forumot.Дали ти читаш воопшто? Кој рече дека се најголемата демократија во светот, во вистинската смисла на зборот демократија? Истите трикови ги прават и Британија и Канада, пропаѓање на референдумот уште од самиот старт или пак фингирање со крајните резултати. Империите не пропаѓаат така лесно.![]()
Сите се големи машини на кои им се потребни суровини. Суровините се ограничени, а желбите неограничени, а притоа и едните и другите чинат пари. Сега ако не сакаш повторно нафтена криза (кратка, но тешка), треба добро да стоиш со Арабија, која е срцето на светската тиранија, башка секоја година ти кешираат милијарди за оружје. Но сите цели се на краток план. Системот се менува, општеството се менува. Ако сакаш да профитираш, правиш план од кои ќе профитираш во рок од 1-2 год. (зборувам за војна), било цицање нафта, гас или крадење злато. Ако немаш план ќе заглавиш како во Авганистан. Значи “демократијата“, како проект, е одлична за правење пари.Ne rekov ili ne napisav deka Ti taka rece no ajde da recam toa e opsto poznat fakt barem tuka na forumot.
I sega ako SAD ne e demokratija uste pomalce izvoznik na demokratija togas sto e togas? I sto e Rusija koga sme kaj toa, ili Kina, ili Severna Koreja?
Kako diplomatski vrtis vrtis odokolu abe sekoja ti cestСите се големи машини на кои им се потребни суровини. Суровините се ограничени, а желбите неограничени, а притоа и едните и другите чинат пари. Сега ако не сакаш повторно нафтена криза (кратка, но тешка), треба добро да стоиш со Арабија, која е срцето на светската тиранија, башка секоја година ти кешираат милијарди за оружје. Но сите цели се на краток план. Системот се менува, општеството се менува. Ако сакаш да профитираш, правиш план од кои ќе профитираш во рок од 1-2 год. (зборувам за војна), било цицање нафта, гас или крадење злато. Ако немаш план ќе заглавиш како во Авганистан. Значи “демократијата“, како проект, е одлична за правење пари.![]()
Јас ако се прашувам, Франција никогаш не требала да стане членка на Советот за Безбедност на ООН затоа што постојаните членки се оние кои победиле во втората светска војна, а Франција истата и ја изгубија со оглед на тоа дека била окупирана, а и праќала војска на источниот фронт и во СС единиците кога загустило. Што било и полемика кога се формирал овој совет, а моето размислување е дека истата е ставена таму поради баланс.Kako diplomatski vrtis vrtis odokolu abe sekoja ti cest.
Planiras da napisis sto e spored tebe SAD ako veke ne e demokratija ili sto e rabotata? I sto e razlikata pomegju SAD i drugite svetski sili kako Rusija, Kina itn itn posto neli opstopoznato e deka tie se nedemokratski drzavi( na Kina i Rusija mislam) Od druga strana na primer drugite postojani clenki na sovetot za bezbedsnost pri OON kako Francija i Obedinetoto Kralstvo zaedno so SAD se onaa demokratskata strana vo sovetot.
Sega koj e koj vsusnost, koj se demokratii, koj se rezimi?