Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
СДС го користи последниот џокер такозвани Грујо за да спроведат уставни измени. Незнам на која планета бевте и дали пратевте што се случува заднава недела две на политичка сцена но да ви појаснам:

1. Излегува Пендо - вошка со муабет дека некој барал амнестија од него ама не се договориле
2. Излегува Али со муабет дека договоарале амнестија
3. Излегува Грујо и соли памет на иста тема и го напаѓа Мицковски
4. 2 минути после објавата на Грујо излегуваат пар политичари блиски на власта (Стевче&Co.) со однапред спремни километарски постови и го бранат Грујо а го напаќаат Мицковски
5. Организирано се почнува со оркестриран напад секаде на сите медиуми (вклучително на форум) дека е договорено уставни измени кои btw нема да се случат

Едно не ми е јасно, толку ли ја мрзите Македонија што се радувате на тоа дека еднинствениот во моментов кој ја држи работата колку толку во колосек е ДПМНЕ, и толку ли би ве радувал нивниот пад што сте подготвени да ја жртвувате и државата. Затоа и не заслужувате држава Македонија, вие сте во крв Северни !!!

Цел народ се крсти во Мицко и пријатели да не ја продадат куќата, барем до избори. Работата е што Мицко е политички неписмен и не делува дека е способен за неговата позиција. Плус што е евнух но океј тоа е трејдмарк за мкд политичар.

еднинствениот во моментов кој ја држи работата колку толку во колосек е ДПМНЕ

:pos:

Правецот е целосно погрешен, така да кој и да држи колосекот, помага да се дојде до целта која не е розева за Македонецот.

Ништо лично, интелигентен си, јасно е дека си партиски определен, нема ништо лошо во тоа, ама ова дека некој нешто држел во МКД ми беше смешно.

Citni de, pismen si valjda do tolku :sneaky:

На љубители на Сталин, џабе се трудиш да им црташ. Апасиев ваљда го спремаат да биде некој фактор за таму после 2028, кога ќе им треба мрднат комуниста, за народ пак сам меѓу себе да се сјебе.

Цел народ се крсти во Мицко и пријатели да не ја продадат куќата, барем до избори. Работата е што Мицко е политички неписмен и не делува дека е способен за неговата позиција. Плус што е евнух но океј тоа е трејдмарк за мкд политичар.
А што по избори може да се гласа францускиот договор? значи се е за гола власт, ајде хрватски устав, ајде државен грб, ајде подобра преамбула, или пу пи не важи. Никој не сака да се гласа ова но ептен е гадно што овие од дпне не прават секакви и дека не ја сакаме македонија а они демек се бореле како партија, затоа ќе видиме за брзо кој за што се борел.

На љубители на Сталин, џабе се трудиш да им црташ. Апасиев ваљда го спремаат да биде некој фактор за таму после 2028, кога ќе им треба мрднат комуниста, за народ пак сам меѓу себе да се сјебе.
Koj ljubitel na Stalin be, koj crni bakraci. Na random sarenokurtonec Stalin vo dvorot da mu moca, nema da go poznaat, ke go izbrkaat.
Nema da ti se veruva, izgleda ne si padnal na muabet so tipicen sarenokurtonec ili Levicar seedno, kolku glupi likovi se, toa cudo edno :(

More faken, ti postirav link, de proveri si toj ohrigjanecot so se guskate na plaza sto stavovi imase i ima okolu SDSM. Tie istite SDSM sto i vie si gi glasavte a sega duvate i begate od niv i nejkite da gi spomnite oti od koga gi dovleckavte na vlast vi go nacukaa onaka maski.
Citni de, pismen si valjda do tolku :sneaky:
Кај сум гласал јас за комунисти пијан ли си бе сељак од цапари?
Со албанско знаме ли го браниш груевски? :гомце:
Ајдееее лапај си и уставни измени пд твојот шупакчееееее

Кај сум гласал јас за комунисти пијан ли си бе сељак од цапари?
Со албанско знаме ли го браниш груевски? :гомце:
Citaj be glup, imas link.
Posle ke prajme muabet.
Citni prvo, educiraj se malce

E kako da go narecam, politicki nepismen sto e diplomatski nacin da mu kazis deka ima inteligencija kolku elka.
Taka ok ke bidi, nema da ti bodi oci ?
А зошто мора воопшто да кажеш каков е? Темава не е за @Strenght и тоа колку писмен е. Може да се дебатира и без да се користи било каква навредлива терминологија.

Инаку, мене не ми смета ништо. Само:
-под нивото на дискусија е,
-ги крши правилата на форумот,
-им смета на другите, зашто ве пријавуваат. Преку 30 ваши мислења избришав денес и вчера.

Не дека е толку политички неписмен, и мало дете знае како треба да се постапи и реагира во време кога имаме целосен распад на секое поле и скандали буквално секој втор ден, туку не смее да тера радикална реторика и да ја претставува партијата во радикално светло, анти-европска и сл., доколку сака да добие амин за да дојде на власт.

Проблемот е што немаме вистинска опозиција која ќе делува со одврзани раце како што имаше СДСМ пред да дојдат на власт. Не сме нормална и суверна држава. Освен Левица, никоја друга не делува како вистинска опозиција. Не дека другиве не знаат како или не знаат што е правилно, туку не смеат.

Да бевме нормална држава, после сите работи и скандали што се случија, ВМРО да тераа порадикална реторика како што би терала секоја независна голема опозициска партија во светот, ќе се прошетаа на избори со 60+ пратеници.

Во диспечерска фирма немаш просек 700 евра плата?
Знаеш ли што пишуваш, јас разбирам да мора да лупате глупости тука по цел ден, ама барем малку допир со реалноста имате?

Диспечер кој води од 4 до 7 камиони, во фирма каде не е задолжен со регрутинг, одршка, безбедност (safety) и други сектори, од 2 поручек до 10 вечер зима минимум 60 илјади нето плата. Тоа е да не работи во смени и да ги држи тие камиони.

Вработен во диспечерска фирма кој се занимава со брокерство и регрутација зима минимум 20% повеќе од тоа претходно.

Вработени во одршка и поправки и безбедност (safety) зимаат најниска плата, и тоа не може да биде под 35 илјади, и овие се сметаат за дежурни служби.

Пак ќе кажам, во ред е да сте на норма, како тие лудаците русофили во другата тема, ама пишувате за работи кои воопшто нит ги знаете нит се биле со нив во допир. Јас имам од поширока фамилија дури 7мина вработени во вакви фирми. Терајте си политика и пропаганди, ама со усул малце.
Nisto daj site da odime za dispeceri, sto da kazeme...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom