Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Да не се сликале со Заев у Швајцарија кога идеше да договара со браќата кантонизација?
Така ми се споени жичките од синоќа, да ги видам верувај ми дека ќе ги одминам и ќе ги раскрстам сите допирни точки со нив.

Така ми се споени жичките од синоќа, да ги видам верувај ми дека ќе ги одминам и ќе ги раскрстам сите допирни точки со нив.
Ситуацијата е уште полоша само не се свесни луѓето, ние како народ се самопоништивме. Ова е само почеток у голготата.

Да. Среќа па не си го продадов идентитетот за ташна од Солун. ;)
Abe tie se do 9to koleno nanazad si prodadoja. Djabe ne im beshe Boki i toj Kiceecot VIP drushtvo
Автоматски споено мислење:

Po temnica dve tri!

Види го Пендаровски, уште мисли дека е некаков фактор во државава на 2-3 месеца пред избори...па уште пред полноќ се јавил со соопштение, мислам извини другар што ти го нарушивме мирот и сонот.

Инаку ако не паметите за Шеќеринска и Пендаровски во 2008 беше велепредавство она Република Македонија - Скопје... Кои мизерии од луѓе еј.

Греота е оваа мудра мисла од нобеловецов да не стои и тука.
Ако ништо друго барем малку да им паѓа незгодно на сите што го гласаа.
пс.После најмал IQ во Европа,епа најмал :D
484ded07a265f078cdfbf83e43823234.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Sega ovoj noviov minister na MVR treba da dade stroga naredba, koj ke bide faten bez nova vozacka, debela kazna i suspenzija 1 godina.
Изгледа новиот МВР-министер го пратиле по бурек.
Очекувано, ама до толку да ги заебујат овие од ДПсНЕ не очекував, ги прават будали или навистина се будали.

Инаку не се секирај може возачките нема да ги спасат ама името сигурно го враќат, тоа е сигурна работа, тоа е готова работа!

Нема да гласам за СДС во наредните 100 години сигурно.
сдсСС го прогласувам за умрено! :pos:
Сериозно мислам дека по изборите во 2024 овој квислиншки субјект познат под името сдсСС ќе почне да исчезнува и до наредните во 2028 ќе престане да постои на политичката сцена.
Но нивниот опстанок и не ме засега многу, ме интересира по кој пат ќе фатат овие што ќе дојдат потоа и дали сеуште ќе ја има Македонија барем за по дома како што велат, се разбира со затворени прозорци за да не слушне некој под прозор.
Автоматски споено мислење:

Греота е оваа мудра мисла од нобеловецов да не стои и тука.
Ако ништо друго барем малку да им паѓа незгодно на сите што го гласаа.
пс.После најмал IQ во Европа,епа најмал :D
484ded07a265f078cdfbf83e43823234.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Зошто мислиш дека оние што гласаа за Црпе не знаеле за што гласат?
Цело време ги потценувате, ТИЕ СВЕСНО ГЛАСАА ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА, кога ова ќе допре до вас... ...???

Последно уредено:
За СДС за хаосов биле криви ДПМНЕ :pos: :pos:

Настрана муабетите за пропаѓање на СДС, народ ако имаше 2 чисти во главата и минимално достоинство 2020та ќе ја пратеше во историјата СДС. Треба да си глуп и да ти се одземе правото на глас ако не си увидел пред 2020та на каде оди работата. И пак ќе си ги гласаат, комуњарата си извади документи со врски и не ни чекаше нив овие проблеми не ги задираат. Народ има меморија на рипка и ова ќе се заборави. Што мислите овој овде Дебарца, Шарпуштери, Шекспири им менува нешто? Сабајлето ќе се нацртаат и ќе си заокружат за СДС.

Моја проценка е накај 35-40 пратеника и после коалиција со сите албански партии и фракции. . И така секоја албанска партија и фракција им се изреди претходните години и си беше дел од власта одреден период и се напикаа по државни установи не гледам дека ќе им промени.Тука ќе е Максо во овие, нема нешто ко поранешен комуњар. Ќе ги насобере сите разочарани комуњари и ќе си отиде после пак коалиција со СДС.
ДПМНЕ + Левица треба да соберат 61 пратеник инаку сите албански партии: СДС, ДУИ, АА, ААА, АААА и ресто ќе си формират влада.

Мене ме интересира избирачкиот список кога се финализира и веќе нема промени?

Interesno e sto se dodeka ne dojde za menvanje dokumenti, za pasosi de pokonkretno, nikoj ne se ni zamarase nesto posebno za imeto na republikata. I op naednas na site im tekna deka imeto e smeneto vekje nekolku godini, site institucii se so novi tabli, pecati, se sto treba. Ama noz do koska dojde za pasosot, lk, vozackata. Treba da se ceka, treba da se plati, komfort narusen, bla bla bla.
Sto stapa po tugj grb ic ne bolat, ama tamu kolku e 100 evra se komplet i malce cekanje na salter, site republikata ke ja palat. Da izmenadjiraa SDSM malce po diplomatski, ova da pominese pobezbolno, bez pari i bez cekanje, nikoj zbor nemase da reci, ama vaka gotovo revolucii ke se krevat. Koj grev od narod sme i od republika, to cudo edno.
P s neka daj vladata vauceri za dokumenti i ukaz za nekaznuvanje za stari vozacki i lk, se ke se smiri ko nisto i da ne bilo.

Изгледа новиот МВР-министер го пратиле по бурек.
Очекувано, ама до толку да ги заебујат овие од ДПсНЕ не очекував, ги прават будали или навистина се будали.
Новиот МВР-министер го пратиле по бурек, хм, не сум баш сигурен, јес да не сум задоволен од тоа што пробвит да му помгни на добитоков, треба да остави како што е испланирале планинциве од ДУИ и нивните измеќари од Бихачка.
Кога веќе зборвиме за правење будала, овие се ми се чини дека сакаат да прават будали од народов, ама и тука се заебиле, можат да прават будали од нивниот добиток и од шарените ама поголемиот дел од неутралните тешко дека ќе ја примат оваа приказна, а тие се тие што го даваат одлучувачкиот удар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom