Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Нео-каурот ќе речеш.
Нео-каурот е оној каур од 1991 па наваму кога конечно доби своја држава ама се испосра како и секогаш во минатото.Ако тогаш беше газен од Турчинот и комунистите, сега е газен од својот сонародник, плус ДУИ.
Автоматски споено мислење:

Ќе изгуби комуњарата, како тиква ќе се распука овие избори.Заеби ботови, полтрони, газолижачи.Не ги спасува ни Господ овие избори.

Дека ќе изгуби нема дискусија, проблемот е што со шиптаpаната најверојатно ќе имаат 61

По мене искрено: дпмне околу 40
Левица 15
Максим 1-2
сдс 33
Цела шиптаpана 30

А и Левица даде услов за коалција враќање на Хашките случаи, ќе биде интересно
Еве да речеме твојата прогноза е точна тогаш СДС си формира влада лагано. Ќе имаат премиер и тук там некое мики маус министерство ДУИ пуштен на уште појако ако може и тоа.

Еве да речеме твојата прогноза е точна тогаш СДС си формира влада лагано. Ќе имаат премиер и тук там некое мики маус министерство ДУИ пуштен на уште појако ако може и тоа.
дури тогаш подобро ке биде да извадиме членски од дуи барем некое фајде да имаме

Дај не заебавајте. Од СДС веќе и многу негови членови се гадат. Прашање е навистина дали и 25 ќе имаат и сите албански партии да се соберат, пак нема 61 да имаат. Пострашно и поверојатно сценарио е ДПНЕ да ги испуши албанските курови и тие со Албанците да коалицираат. Да не заборавиме дека Левица бара отворање на Хашките случаеви како услов за коалиција за влада, а за тоа ДПНЕ нема муда да ги отвори. Па побогу тие ги амнестираа терористите.

Досега (12.02., 14:09ч) ниту Христијан Мицкоски, ниту официјалната страна на ВМРО немаат дадено никаква изјава, решение или надеж на граѓаните кои ги следат, а како најголема опозиција, се присутни при секој скандал предизвикан од СДС. Соработка на највисоко ниво, за кого ќе гласаме, другари? Ќу-ќу-ќутиме, ку*от ќе го пушиме.

Едит: Мојата прогноза и единствен трик за да опстои СДС или ДПМНЕ е широка коалиција на СДС-ДПМНЕ, со "анти-шиповска" манипулација, со цел да се тргни Левица како најбрзорастечка партија и Албанските партии. Подетално ќе пишам во текот на денот.

Последно уредено:

Да не се заборават и овие прогресивниве, бањати без`рбетници, што за „грст златници“ ја воспеваа „европскава иднина“.
И луѓе им одат на концерти, им полнат сали.
Овие мизерии не заслужуваат ни плунка.

П.С. Спасов Дац посебно нема право сега да кука
Овие сите на Јуда судбината да ги снајде…

Туку повеќе тргнав да пишувам оти рече
И луѓе им одат на концерти, им полнат сали.
Зарем?! o_O
Оти јас колку што знам, ако не делат гратиси во “Наш свет” нема да можат едно полско вц да наполнат..

Дај не заебавајте. Од СДС веќе и многу негови членови се гадат.
Како да не, се гаделе.
Кој го донесе Дехари на власт во Кичево?
Колку треба да си ненормален за да мислиш дека градоначалник од ДУИ ако го гласаш, ќе те вработи тебе како македонски комуњар, наместо неговите учкари.:facepalm:
Ќе видиш како магично ќе им исчезне гадењето на денот на изборите и на нивните ќе им донесат 30-35 пратеници.

Новиот МВР-министер го пратиле по бурек, хм, не сум баш сигурен, јес да не сум задоволен од тоа што пробвит да му помгни на добитоков, треба да остави како што е испланирале планинциве од ДУИ и нивните измеќари од Бихачка.
Кога веќе зборвиме за правење будала, овие се ми се чини дека сакаат да прават будали од народов, ама и тука се заебиле, можат да прават будали од нивниот добиток и од шарените ама поголемиот дел од неутралните тешко дека ќе ја примат оваа приказна, а тие се тие што го даваат одлучувачкиот удар.
Во секој случај овие од ДПсНЕ влегоа во влада за да си намалат рејтинг.
Кога реков по бурек, мислев на тоа има ли некаков предлог-закон до собрание со кон личните документи важат до датумот на важност при идавањето, за почеток барем додека поминат избори а за потоа ќе видиме.

Уште подобро овие од сдсСС+балисти коалиција барем ќе можеа јавно да си гласат за северџгански документи а овие што велат дека се опозиција ќе можеа да поентираат, ама и јас изгледа многу сакам.

A oва чистачката ли му го потпиша?

Прегледај го приврзокот 406586
Убаво што си го нашол оваа.
Од Стево Стока ништо друго и не може да се очекува ама мене ме интересира и нешто друго.

Дали ДПсНЕ и Лефица имаа некој амандман на овој закон, а да се однесуваше на 12 февруари????

Дека ќе изгуби нема дискусија, проблемот е што со шиптаpаната најверојатно ќе имаат 61
Каде бе ќе формираат влада во избеглиштво?

Предизборно сите партии се растрчаа кој попрво да го реши проблемот што они го создадоа за некој плус глас.

Да можев ќе гласав за секоја партија истовремено. Апсолутен шлаем.

Ќе бидат блиску, ама мислам дека нема да стигнат СДС + сите албански партии до 61 пратеник...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Досега (12.02., 14:09ч) ниту Христијан Мицкоски, ниту официјалната страна на ВМРО немаат дадено никаква изјава, решение или надеж на граѓаните кои ги следат, а како најголема опозиција, се присутни при секој скандал предизвикан од СДС. Соработка на највисоко ниво, за кого ќе гласаме, другари? Ќу-ќу-ќутиме, ку*от ќе го пушиме.

Едит: Мојата прогноза и единствен трик за да опстои СДС или ДПМНЕ е широка коалиција на СДС-ДПМНЕ, со "анти-шиповска" манипулација, со цел да се тргни Левица како најбрзорастечка партија и Албанските партии. Подетално ќе пишам во текот на денот.
Министерот за внатрешни имаше прес во 8 сабајле пред собрание дека поднесол иницијатива за измена на закон .

Ќе бидат блиску, ама мислам дека нема да стигнат СДС + сите албански партии до 61 пратеник...
Јас па не ни верувам дека сите шиптaрски партии ке коалицираат со сдс

Мислам ни вмро и левица да речеме заедно ќе немаат ни они 61 , а албанските партии ( дури и албанскава опозиција демек ) ќе отидат да колалицираат со сдс. На ВМРО му се спрема истото што му го направија на Грујо 2017 коа Дуи го заебаа…

Ова е ако албанците сами одлучуваат, они сами си ги погазија позициите во 2017 и мајскиот договор, што би ги спречило пак тоа да го направат? они ако размислувале за нивниот иден интерес не би го направиле тоа во 2017, туку калето како ќе каже така. Без разлика што тоа доведе да секој македонец денес да ги мрази од дното на душата.
Автоматски споено мислење:

Мислам ни вмро и левица да речеме заедно ќе немаат ни они 61 , а албанските партии ( дури и албанскава опозиција демек ) ќе отидат да колалицираат со сдс. На ВМРО му се спрема истото што му го направија на Грујо 2017 коа Дуи го заебаа…
Да но знаеш тоа како ќе изгледа? тоа сценарио ако се повтори дури тогаш не очекува воена состојба и нешто слично на мајдан.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom