J
joli1
Гостин
И требаш да рониш, затоа што веројатноста децата да ти излезат елементарно неписмени е огромна.Јас исто така, ронам солзи над неуспешната реформа на Грујо во образованието.
Многу ми е жал оти испадна срање. Ама тоа беше дело на петата колона и Сорос. Исто ко сеа што ми е жал за министеркава која сака прогрес, ама ете, реакционерите, кои не и сакаат добро на демократијата, кочат со сите сили.
Го сакал ДПМНЕ или не, реформите у образованието иако не многу на број сепак им беа погодени. На вас родителите не ви одговараше децата да ви учат по Кембриџ програмата, ама затоа ви одговара да учат по програма постара од вас, не ви одговараше екстерното, но ви одговара децата да ви добијаат одлични оцени без да имаат основно познавање од предметот.
Сакавте, гледајте. Пробај да ја најдеш Македонија на PISA листата, ако успееш од прва, браво!
Иначе ја сум прва генерација деветолетка, прва генерација која што имаше екстерно тестирање, прва генерација која што учеше по Кембриџ програмата. Залудно е воопшто со тебе да го дебатирам ова кога си завршил школо пред 40 години.