Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Sakate da ideme po Evropski pat, sakate da licime na Evropska zemja. Ajde sega najdete edna drzava od zapadna Evropa, so koja mnogu od vas ovde obozavaat da se sporeduvaat, koja nema eden ton imigranti. Ne ste odlucni i vie majka mu stara

Sakate da ideme po Evropski pat, sakate da licime na Evropska zemja. Ajde sega najdete edna drzava od zapadna Evropa, so koja mnogu od vas ovde obozavaat da se sporeduvaat, koja nema eden ton imigranti. Ne ste odlucni i vie majka mu stara
неќеме одамна

Ти Кончита си ја шитнал одамна земјата за да те ебава таму кој ќе стигне :kafence:
Земјата не си ја шитнав. Ја напуштив (привремено) од ликој ко вас. Ликој кој сметаја дека за да фатам место, треба да го трубам тоа што ми се труби во штаб, без разлика дали се согласувам со тоа што го прават штабофците или не. Ова што го прават таквите полтрони, е бетер од хомосексуалност. Ако некој се пронајде - и треба да е невреден.

Земјата не си ја шитнав. Ја напуштив (привремено) од ликој ко вас. Ликој кој сметаја дека за да фатам место, треба да го трубам тоа што ми се труби во штаб, без разлика дали се согласувам со тоа што го прават штабофците или не. Ова што го прават таквите полтрони, е бетер од хомосексуалност. Ако некој се пронајде - и треба да е невреден.

ни продаваш овде патриотизам, а таму си отишол да те таслачат за 50 франака. Дај молим те, не ми оправај. Јас вас белосветски би ви забранил да коментирате за Македонија пошто веќе сте ја шитнале државата многу одамна. Поготово за ова дезинформации да ми правите приказни како мигранти ќе не окупирале, а околу тоа нема ништо конкретно освен фејк њуз.

Ако е така - ако стварно нема везе веста, тогаш за кој курац ти, рон и бијонс го релативизирате ефектот на населување на Афгани, Сомалијци и слични овде?
Ако нема везе веста, за кој курац Тони едноставно не каже - нема да има носење мигранти овде, него само ко папагал повторува - немало кампови да се градат?

pa procitaj go mojot prv post toa go rekov use na pocetok fake news od kurtoni levicari. potoa pocnaa drugi diskusii i objasniv i da se sluci ova deka nema da ima nekakov efekt zosto dosega i tie legalno sto gi donesovme kako kelneri i kuvari begaat po 2-3 nedeli u 90% od slucaevite i pazi ovie se najutepanite sto ne ni videle kako izgleda london.

a go prasal nekoj toa? ili sekoe prasanje e okulu kampovite?

ни продаваш овде патриотизам, а таму си отишол да те таслачат за 50 франака. Дај молим те, не ми оправај. Јас вас белосветски би ви забранил да коментирате за Македонија пошто веќе сте ја шитнале државата многу одамна. Поготово за ова дезинформации да ми правите приказни како мигранти ќе не окупирале, а околу тоа нема ништо конкретно освен фејк њуз.
А јас ликој ко тебе би ги однел на Голи Оток да им покажам што е капитализам.
И око не би ми трепнало и 100 години да скапиш по камењата. Секако си талогот на светот и причината за Егзодусот на мојот народ, од мојата земја.

Ах, демек нема везе што ќе ни ги донесат овде, зашто и ние да не ги примиме, ќе ги примело Косово, па ќе иделе навака.
Не. Мицковски нека не ги прима, па они ако од Косово нагрнат, тоа тогаш ќе го решаваме.

Мицковски нека не ги носи овде, без разлика што некои од нив (или сите) не планирале тука да останат.

Нема да ги прими директно милион посто, ама пак ќе хараат непречено.
Курти е вољен ќе ги прими, а нас од Курти нѐ дели граница со креда нацртана и ќе си играме пинг-понг со нив.

Од една страна е убаво што има револт, но се понашате како некои аматери кога се работи за неверодостојни информации

Се напраи галама без потреба

Дали некој го прочитал договорот, тоа ме интересира?

Od tie sto nekjat EU sum upoznal samo komunjari, koi seuste ziveat i placat po vremeto na Tito. Srekja pa kako minuva vremeto komunjarive i jugonostalgicarite stanuvaat malcinstvo, a se nadevam za nekoja godina i totalka ke isceznat
Денес, тие што сеуште сакаат да влеземе у ЕУ, (и покрај тоа што се дешава таму, и покрај тоа што ЕУ не третира екслузивно само нас ко гомна) се платенички проливи по невладини, кои зимаат пари од еу-фондови за ширење на нивната идеологија во нашево општетство. Тие и СДСМ, друг никој неќе да иде да живее у Карачи, Исламабад, Лахоре...

Значи мала шака јада - неколку луѓе по невладини и СДСМ. Ама ко ќе видиш, утре кога би почнала Кина да им дава пари, тие друга плоча би пуштиле.

Ти би живеел у маало у кое живеат богати припадници на албанска мафија или у маало у кое живеат Афгани и Сомалијци?

Озбиљно, кај би живеел?

Сите вие што праите споредба со Непалцине или Албанците, поима немате што зборите благо кажано. Па мајку му, имате ебан интернет, има миљарда видеа, видете што се дешава.

Зашто тогаш Полска плаќа 20.000 секој еден мигрант што треба да го прими, а нема да го прими и не го примила? Будали ли се?
Не мислев дека треба да примиме било кој, но ако гледаш критериумите на УК тие се од други аспекти напраени...они не му дадоа виза на наш уметник поканет во Глазгов на изложба пред 2-3 години; внукот се изнадава пари и не доби виза а имаше и гарантни писма; синот на времето беше повикан на научен конгрес во Кардиф, за малку ќе го одбиеа, напишал во прашалникот, дали имаш роднини во УК дека има, имам јас вујко и братучед, ама во прашалникот има и дали ќе одиш кај роднините, а тој напишал не, немал ни време а и во друг град се, па сега тоа било проблем. Од друга страна УК не може да одбие луѓе од некогашни и сегашни британски колонии од цел свет. А пишуваше дека % албанците се најзастапени во затворите, така да не гледам некоја разлика. Впрочем како што не можеме да Забраниме увоз на опасен Отпад од ЕУ, (пред 2 години имаше точка на дневен ред на Собрание па ја Прескокнаа),така ќе испадне и со мигрантите, а и со блгарчета во устав, затоа што немаме единство по битните прашања. Уште пред 80 години кога ФНРЈ примаше ег3јци, локалните жители не ги сакаа, ги викаа Ослободители од белиот леб......

Не мислев дека треба да примиме било кој, но ако гледаш критериумите на УК тие се од други аспекти напраени...они не му дадоа виза на наш уметник поканет во Глазгов на изложба пред 2-3 години; внукот се изнадава пари и не доби виза а имаше и гарантни писма; синот на времето беше повикан на научен конгрес во Кардиф, за малку ќе го одбиеа, напишал во прашалникот, дали имаш роднини во УК дека има, имам јас вујко и братучед, ама во прашалникот има и дали ќе одиш кај роднините, а тој напишал не, немал ни време а и во друг град се, па сега тоа било проблем. Од друга страна УК не може да одбие луѓе од некогашни и сегашни британски колонии од цел свет. А пишуваше дека % албанците се најзастапени во затворите, така да не гледам некоја разлика. Впрочем како што не можеме да Забраниме увоз на опасен Отпад од ЕУ, (пред 2 години имаше точка на дневен ред на Собрание па ја Прескокнаа),така ќе испадне и со мигрантите, а и со блгарчета во устав, затоа што немаме единство по битните прашања. Уште пред 80 години кога ФНРЈ примаше ег3јци, локалните жители не ги сакаа, ги викаа Ослободители од белиот леб......
јадара јадара

Егејци бе. Ете памтете Егејците како никој не ги сакаше, а глеј сега како е све нормално и нема некој проблем...

Па глупи ли сте бре мајку му стара? Озбиљно, колку треба да си идиот да споредуваш Егејци со Сомалијци и Афгани? Абе ни Албанците никој со здрав разум не треба да ги споредува со споментитиве.
Ми личи дека поима немате вие што се дешава у Европа.

Нема да ги прими директно милион посто, ама пак ќе хараат непречено.
Курти е вољен ќе ги прими, а нас од Курти нѐ дели граница со креда нацртана и ќе си играме пинг-понг со нив.
Е ова е веќе реален проблем на кој исто треба да се даде одговор од тие што се на власт

Ќе ти ебам и федерации и соработка и пичке материне, затоа на сите ни е преку кур само негде приколки да бидеме.

Денес, тие што сеуште сакаат да влеземе у ЕУ, (и покрај тоа што се дешава таму, и покрај тоа што ЕУ не третира екслузивно само нас ко гомна) се платенички проливи по невладини, кои зимаат пари од еу-фондови за ширење на нивната идеологија во нашево општетство. Тие и СДСМ, друг никој неќе да иде да живее у Карачи, Исламабад, Лахоре...

Значи мала шака јада - неколку луѓе по невладини и СДСМ. Ама ко ќе видиш, утре кога би почнала Кина да им дава пари, тие друга плоча би пуштиле.
Kakva Kina, kakvi Sci-Fi filmovi. Drzavava ne bi mozela da opstane bez parite sto vlagaat od EU vo momentov, ili da se popravam, bi opstanale kolku da svrzuvame kraj so kraj, do eventualno raspagjanje na drzavava. Izguglaj malku kako i zosto funkcionira ekonomijata vo drzavava, barem sega so ChatGPT ke ti e polesno. Ja razbiram deka levicar i ekonomija od sekogas se mnogu skarani, ama sea barem mozes da go prasas GPT da ti objasni kako na 5 godisno dete, valjda do tolku ke sfatis
Автоматски споено мислење:

јадара јадара

Егејци бе. Ете памтете Егејците како никој не ги сакаше, а глеј сега како е све нормално и нема некој проблем...

Па глупи ли сте бре мајку му стара? Озбиљно, колку треба да си идиот да споредуваш Егејци со Сомалијци и Афгани? Абе ни Албанците никој со здрав разум не треба да ги споредува со споментитиве.
Ми личи дека поима немате вие што се дешава у Европа.
Pa do vcera Dimce gi sporeduvase Egejcite so dzganot od Palestina, togas ne bevte vaka sentimentalni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom