цело време блебеташ некохерентно и неповрзано со поентата на дискусијата
Ти, Рон, Кано... со релативизацијата на носењето мигранти овде сте едни од промоторите на ваква миграциона политика.
Мене ме тангираат само две работи, конкретно:
- Зашто партиските мегафони на ВМРО, на Кајгана, одма скокнаа со релативизирање, наместо со демантирање?
- Зашто ВМРО цело време вика дека нема да се градат кампови, наместо да вика нема да се носат мигрантите чиј азил од безбедности причини не е одобрен од UK?
Тони само требаше да каже нема да се носат мигранти овде, толку. Он, нигде тоа не го спомна, само повторуваше како папагал дека нема кампови да има.
СДСМ се посебна прича, најфино дипломатски нигде у нивното соопштение не кажуваат изрично дека се против оваа идеја, туку се занимаваат со тоа - кој им дал дозвола на ВМРО да преговараат за носење имигранти (чиј азил од безбедности причини не е одобрен од UK). Не им е најголемиот проблем тоа дека ќе се носат такви тука, него проблем им е како ВМРО без дозвола преговара за таа работа.
Да, ние сме такви.
И?
Треба да донесеме овде население кое гледаме секој ден што прави по Европа?
Апсолутно не ми треба твое почитување. Задња брига у живот ми е да ме поштуваат на форум. Ја гледам дека некој сака да протне овде нешто што у однос на све друго до сега ќе биде, како атомска бомба наспрам рачна граната. Мењање име, знаме, Кочани диско, you name it, песма лета ќе биде све тоа, у однос на она што ќе се деси ако Мицковски (или било кој) потпише овде да доаѓаат тие гомна.