Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Токму така и едните и другите само за едно нешто - пари. Луѓе толку богати во џебовите, а толку сиромашни во душите.
Ниедна банкарска сметка неможи да надомести за таа душевна пропаст. Тоа не мириса на човек повеќе.

цело време блебеташ некохерентно и неповрзано со поентата на дискусијата

Ти, Рон, Кано... со релативизацијата на носењето мигранти овде сте едни од промоторите на ваква миграциона политика.

Мене ме тангираат само две работи, конкретно:

- Зашто партиските мегафони на ВМРО, на Кајгана, одма скокнаа со релативизирање, наместо со демантирање?

- Зашто ВМРО цело време вика дека нема да се градат кампови, наместо да вика нема да се носат мигрантите чиј азил од безбедности причини не е одобрен од UK?

Тони само требаше да каже нема да се носат мигранти овде, толку. Он, нигде тоа не го спомна, само повторуваше како папагал дека нема кампови да има.

СДСМ се посебна прича, најфино дипломатски нигде у нивното соопштение не кажуваат изрично дека се против оваа идеја, туку се занимаваат со тоа - кој им дал дозвола на ВМРО да преговараат за носење имигранти (чиј азил од безбедности причини не е одобрен од UK). Не им е најголемиот проблем тоа дека ќе се носат такви тука, него проблем им е како ВМРО без дозвола преговара за таа работа.

Да, ние сме такви.
И?

Треба да донесеме овде население кое гледаме секој ден што прави по Европа?

Апсолутно не ми треба твое почитување. Задња брига у живот ми е да ме поштуваат на форум. Ја гледам дека некој сака да протне овде нешто што у однос на све друго до сега ќе биде, како атомска бомба наспрам рачна граната. Мењање име, знаме, Кочани диско, you name it, песма лета ќе биде све тоа, у однос на она што ќе се деси ако Мицковски (или било кој) потпише овде да доаѓаат тие гомна.

aj i tebe da te prasam vrz baza na sto smetas deka nekoj sto saka i ziveel vo UK ke ostane vo mkd?

sto makedonija moze i priblizno da mu ponudi na nekoj tuginec sto prv pat gleda kirilica poveke od UK?

zosto nekoj takov bi ostanal da zivee i da pravi problemi vo mkd mesto kako sekoj do sega sto prosol niz mk i ne se zadrzal poveke od den dva?

daj mi eve eden argument zosto ali od pakistan ke ostane vo sk ili random mesto u mkd mesto vo london ili bristol kade 10 godini veke pustil koreni... jas sfakam kocanskiot oriz e dobar ama ne mislam deka toa ke go zadrzi vo mkd.

...така, не ти е важно дали блебетам, ни дали некој те цени на форум како лик?

Ти, овде сте едни од промоторите на ваква миграциона политика.

... и ние сме промотори на форумот за менување на името и за све што се случува во МКД? :facepalm:
дали ти разбираш дека не живееш во реалноста и само дома, па и таму не можеш да ги кажеш твоите желби и истите да се исполнат?

...не читаш што пишувам дека како држава сме никој и ништо спрема ЕУ и Британија? и дека треба да си паметен како да се изведе дипломатски помалото зло, но никако со зборот „нема“, „ не сакам“ , нели ти е јасно ако тераш инат како држава со сила ќе ти ги наметнат мигрантите, ќе идеш да се бориш за своите права загрозени од мигранти?

... дипломатија е неодреден, внимателен, ни „Да“ ни „ Не“, да знаеш како да изиграш, а не вака како прле „не сакам“ кој си ти, јас, ние да сакаме??
го прашаа ли македонскиот народ за било што? не може бре семејство жената да биде активист на СДСМ, а мажот на ВМРОДПМНЕ, не може најдобри неразделни пријатели да се Функционер од СДСМ и Функционер од ВМРО, дали ти е јасно зошто е хаос, ниеден не е патриот, све за интерес, личен и само личен!

aj i tebe da te prasam vrz baza na sto smetas deka nekoj sto saka i ziveel vo UK ke ostane vo mkd?

sto makedonija moze i priblizno da mu ponudi na nekoj tuginec sto prv pat gleda kirilica poveke od UK?

zosto nekoj takov bi ostanal da zivee i da pravi problemi vo mkd mesto kako sekoj do sega sto prosol niz mk i ne se zadrzal poveke od den dva?

daj mi eve eden argument zosto ali od pakistan ke ostane vo sk ili random mesto u mkd mesto vo london ili bristol kade 10 godini veke pustil koreni... jas sfakam kocanskiot oriz e dobar ama ne mislam deka toa ke go zadrzi vo mkd.
О, ќе ги задржи и тоа како. Само затоа што ти си фатил штрафта во неповрат, незначи дека други не би останале.
Посебно ако го видиш егзодусот на Македонци по градовите. Тоа е basically free real estate за нив, ти вака осрелиски да ме сфатиш.
Едно е сигурно, за ова се зборува малку - ова се луѓе без матична земја. Уништени им се документите од оригиналните матици. Англија затоа не можи да ги депортира назат. Па бара депо, отпад, каде ќе ги остави. Како што кажа Биџи, држава проект, небитни сме. Ова некој и го исцитирал в штаб и и рекол ќе ти дам пари и место да бучиш вака. Пошто истото тоа, му го рекол некој и на Мицко Електрани, во Лондон.
А пошто овие, одамна расчистиле со самопочит и чест, се вртат на секој.

Боли ме курац дали некој од Карачи сака или неќе да остане у Македонија. Апсолутно немам намера иднината на моите деца да зависи од неговата дилема дали ќе остане или не овде. Неќам да проверувам.
Гледам што се дешава на Запад и јасно ми е зашто Полска и Унгарија плаќаат толкави пари.

За прв пат у живот имам повеќе пријатели во странство кои сакаат да се вратат, у однос на оние што не сакаат да се вратат. Баш ради состојбата со Исламот во тие земји, која се крчка полека со децении. Населението на Англија, Германија, Франција е буквално жабата која се вари постепено у лонец.
Бев сега два пати у Германија и Холандија, неколку градови и не ни имам потреба од интернет да ми покажува како е таму.

Боли ме курац дали некој од Карачи сака или неќе да остане у Македонија. Апсолутно немам намера иднината на моите деца да зависи од неговата дилема дали ќе остане или не овде. Неќам да проверувам.
Гледам што се дешава на Запад и јасно ми е зашто Полска и Унгарија плаќаат толкави пари.

За прв пат у живот имам повеќе пријатели во странство кои сакаат да се вратат, у однос на оние што не сакаат да се вратат. Баш ради состојбата со Исламот во тие земји, која се крчка полека со децении. Населението на Англија, Германија, Франција е буквално жабата која се вари постепено у лонец.
Бев сега два пати у Германија и Холандија, неколку градови и не ни имам потреба од интернет да ми покажува како е таму.

ok. znaci i ti nemas odgovor.

...не читаш што пишувам дека како држава сме никој и ништо спрема ЕУ и Британија? и дека треба да си паметен како да се изведе дипломатски помалото зло, но никако со зборот „нема“, „ не сакам“ , нели ти е јасно ако тераш инат како држава со сила ќе ти ги наметнат мигрантите, ќе идеш да се бориш за своите права загрозени од мигранти?
Чекај чекај, сега сме приморани да ги примиме?
Од толку голем свет кај што можат да ги депортираат? Си имаа веќе договори со афрички земји за ова.
Не врти лаги. За пари е цела работа. Еу ја одбраја Албанија за вакви депортации, пошто знат дека народ што си го продава Бога - се продава себеси. Овие од Британија знаат дека горе долу, исто диши и Македонскиот политичар, гледаат 30ет години како се е на распродажба. Затоа не одбраа нас.

Знате зошто Хабзбургот бил Сараево на посета ко се ослободил Балканот од турците, а не Белград? Затоа што знаеле кој прв ќе се продаде. Среќа нивна што во Босна има Срби, па истиот тој ден во Сараево бил и еден Гаврило Принцип.

Последно уредено:
О, ќе ги задржи и тоа како. Само затоа што ти си фатил штрафта во неповрат, незначи дека други не би останале.
Посебно ако го видиш егзодусот на Македонци по градовите. Тоа е basically free real estate за нив, ти вака осрелиски да ме сфатиш.
Едно е сигурно, за ова се зборува малку - ова се луѓе без матична земја. Уништени им се документите од оригиналните матици. Англија затоа не можи да ги депортира назат. Па бара депо, отпад, каде ќе ги остави. Како што кажа Биџи, држава проект, небитни сме. Ова некој и го исцитирал в штаб и и рекол ќе ти дам пари и место да бучиш вака. Пошто истото тоа, му го рекол некој и на Мицко Електрани, во Лондон.
А пошто овие, одамна расчистиле со самопочит и чест, се вртат на секој.

da be eve mozam uste sega da go vidam
ali od karachi na traktor u pelagonija hara zasto ima free real estate u pelagonija... sigurno toa mu e pointeresno nego da si legaci na socijala u brisel, bristol ili bon... :lolzz:

use pojako daj kazi od sto ke zivee vo ovoj free real estate. so ne se vratis be ti tutun da nizes, imas 300 sela u pelagonija za ic pari kuka da si kupis... ili ne ti se rmba za 300 evra?

Последно уредено:
. sigurno toa mu e pointeresno nego da si legaci na socijala u brisel, bristol ili bon... :lolzz:
Кој дел од ќе си легачи во Брисел, Бон и Бристол треба да ти го објаснам?
Од таму ќе бидат избркани - носени кај нас, пошто немаат матична држава, спалени им се документите од оригиналната. А дека ќе се вратат Лондон после ова - ТЕШКО.
Не ми се верува дека со најголемите самопрогласени Патриоти разговарам за ваква распродажба на единствената земја која ни остана.

Screenshot_2025-12-08-13-24-55-346_com.facebook.katana-edit.jpg

Уште е рано да се каже дека се стега обрачот, ама не верувам дека е ова сѐ е така наивно.
Идиотиве во обид да прикажат некаква борба со миграцијата, за да не бидат прегазени од десните партии по ова прашање , ќе распределат за почеток некоја мала бројка мигранти во ќенефот Алмакос, при што скроз неважно ќе е дали се во Ал дали во Ма и дали во Кос, оти ние одамна за нив сме еден простор.

Од таму ќе бидат избркани - носени кај нас, пошто немаат матична држава, спалени им се документите од оригиналната. А дека ќе се вратат Лондон после ова - ТЕШКО.
Не ми се верува дека со најголемите самопрогласени Патриоти разговарам за ваква распродажба на единствената земја која ни остана.

da i pak ke se vrati tamu i sve od novo, ova ako go fatat i ako se zadrzat tie zakoni... i pazi ova e britanija koja ke gi resi eu seuste gi prima taka da imaat miljarda opcii.

ne mora da se vratat u london, ke dojdat kaj tebe u svajcarija. sto ke krade od nekoe pelagonisko selo koga moze tebe da te opljacka... ti neli ziveese u nekoja opasna naselba tamu so nameataj od bronza i cuda... sto bi kradel kaj tatko ti koga moze kaj tebe gore da obie ako e krimos.... zosto da rmba u mkd koga moze jabolki da zbira u italija ako e veke rabotnik. zosto da e del od mkd sistemot koga moze da e azilant u svedska ako saka da legaci...

realnosta e taa.

vie prodolzete da debatirate gluposti ovde sto nitu britanskata vlada nitu nasata gi potvrdila ako vi e interesno kako don kihot brkajte veternici...

vie prodolzete da debatirate gluposti ovde sto nitu britanskata vlada nitu nasata ne gi potvrdila ako vi e interesno kako don kihot brkajte veternici...
Ако е така - ако стварно нема везе веста, тогаш за кој курац ти, рон и бијонс го релативизирате ефектот на населување на Афгани, Сомалијци и слични овде?
Ако нема везе веста, за кој курац Тони едноставно не каже - нема да има носење мигранти овде, него само ко папагал повторува - немало кампови да се градат?

da i pak ke se vrati tamu i sve od novo, ova ako go fatat i ako se zadrzat tie zakoni... i pazi ova e britanija koja ke gi resi eu seuste gi prima taka da imaat miljarda opcii.

ne mora da se vratat u london, ke dojdat kaj tebe u svajcarija. sto ke krade od nekoe pelagonisko selo koga moze tebe da te opljacka... zamisli ti neli ziveese u nekoja opasna naselba tamu so nameataj od bronza i cuda... sto bi kradel kaj tatko to koga moze kaj tebe gore da obie ako e krimos.... zosto da rmba u mkd koga mozs jabolki da zbira u italija. zosto da e del od mkd sistemot koga moze da e azilant u svedska...

realnosta e taa.

vie prodolzete da debatirate gluposti ovde sto nitu britanskata vlada nitu nasata ne gi potvrdila ako vi e interesno kako don kihot brkajte veternici...
Ало, во кој свет живееш ти човече? Како ќе се вратат во Англија? Како ќе дојдат Швајцарија (имаш ли ти претстава колку тешко се влегува во вторава)?
Боже мој какви шарлатани од ликови. Партиски ботови без свое јас. Само се блада то шо рекол клубот/партијата. Подолу од најдолното.

Идиотиве во обид да прикажат некаква борба со миграцијата, за да не бидат прегазени од десните партии по ова прашање , ќе распределат за почеток некоја мала бројка мигранти во ќенефот Алмакос, при што скроз неважно ќе е дали се во Ал дали во Ма и дали во Кос, оти ние одамна за нив сме еден простор.
Ах, демек нема везе што ќе ни ги донесат овде, зашто и ние да не ги примиме, ќе ги примело Косово, па ќе иделе навака.
Не. Мицковски нека не ги прима, па они ако од Косово нагрнат, тоа тогаш ќе го решаваме.

Мицковски нека не ги носи овде, без разлика што некои од нив (или сите) не планирале тука да останат.

Ти Кончита си ја шитнал одамна земјата за да те ебава таму кој ќе стигне :kafence:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom