Полиција на мотор

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.259
Поени од реакции
12.529
Сум гледал доста документарци за тоа како се обучуваат, што и како спроведуваат, но откако го видов видеово се стаписав...

Не мора целото, само почетокот видете го и ќе ви биде јасно.

маневрирање како на авио митинг =) хируршка прецизност.

Секоја чест! Пред некој ден гледав слично видео, со многу слични вежби како овие на клипчево.Тренинг и само тренинг :)

П.С. Приметив нашиве полицајци имаат нови хонда мотори ептен се фраерски :) (зборам за Скопје)

Имаат и бандит, си ги видел?

Да, ама тие мислам постари се.

За овие што зборам 2 недели дали ги имаат. Ќе побарам на нет слика, зошто врска немам што модел е.
Едит: Еве за што зборамhttp://www.motorcycle-usa.com/Galleries_Featured.aspx?Gallery=1293&Main=11&Sub=22&PostBack=1&Media=1http://www.motorcycledaily.com/26june02honda2003st1300.html http://www.motorcycleconnect.com/Honda/2007/Sport_Touring/ST_1300P/ST_1300P_1.jpg

добар клип

Незнам колку сте запознаени, но моторот може да биде убиствен доколку не се знае да се управува правилно. Кога ги добија BMW-ата во Битола имаше погинато 2 полицајци во 3 недели од паѓање од мотор.

Инаку германската полиција имаше полигон на кој го правеа ова: тргнува со моторот, поминува покрај маса, зема чаша со вода во левата рака, прави полукуржно завртување и ја остава чашата на друга маса без да истури. Друга вежба им беше нешто слично како вршење на жито со коњ врзан за кол, само тоа тие го правеа со мотор. Јаже фиксирано на еден крај и закачено на друг столб, треба да помине, да го откачи со левата рака, да заврти 360 степени околу фиксниот колец и повторно да го закачи.

Abe koj otvara ovde tema za policiski motori i da ne me izvesti mene :)

Еј чекај кирилица требаше :)

Абе дечки кажете дека сакате слики од Полициски мотори, јас ќе ви пуштам некоја слика. Јас работев во популарно нареченото кај нас „Моторно одделение“ инаку се вика Полициско одделение за сообраќајно - ескортно обезбедување, или скратено ПО за СЕО.

Има во возниот парк БМВ мотори, СУЗУКИ и сега има од новиве Хонда пан еуропеан. Видов и ја само на кратко еден, ако начекам ќе ставам и од него некоја слика.

А за обука кај нас е малку мизерно, ретко има таква работа. Повише се гледа да се работи а за вежбање здравје. Имаше една вежба на полигон пред 2-3- години организирана од тогашната ПРОКСИМА ( така ли се викаа, ги заборавив, и на спретното возење на полигон се знае кој освои прво место, не да се фалам мислам :helou:). Им објаснив наколегите како се вози и то :pos2::pos2::baeh:

Сега ако читаат ќе јадат трици, поздрав и до нив :helou:

Ај у прилог и некоја слика :

Јас сум инаку на четвртата слика, со ендурото. За возење на полигон другите немаат шанси со тој мотор, ама и до возачот е :)

Attachments

• AUT_5569.jpg
    AUT_5569.jpg
    102,9 KB · Прегледи: 39
  • AUT_5578.jpg
    AUT_5578.jpg
    104,3 KB · Прегледи: 32
  • AUT_5580.jpg
    AUT_5580.jpg
    103,1 KB · Прегледи: 33
  • AUT_5625.JPG
    AUT_5625.JPG
    96,1 KB · Прегледи: 38
  • AUT_5639.JPG
    AUT_5639.JPG
    136,4 KB · Прегледи: 36
Ги имам видено европите од пред месец дена, а денес разговарав со еден џандар на мотор. Го прашувам која година се европите ми вика 2008 година се. Мислам дека се овие ST1300 зашо кога го прашав колку кубика се ко да не слушна:)
Honda_ST1300_Pan_European_2008_rouge_stpz.jpg

Еј еве го првото што го возев у Моторно :)
За учење таман, све за механика ќе научиш на него, зошто стално ќе си го правиш :pos2:

Attachments

• scan0003.jpg
    scan0003.jpg
    116,3 KB · Прегледи: 45
Еј еве го првото што го возев у Моторно :)
За учење таман, све за механика ќе научиш на него, зошто стално ќе си го правиш :pos2:

Приметив ви купиле нови мотори...хондичиња ако не се лажам ? :)

Abe BMW si e BMW, toa enduroto R100 GS mi e uste na pamet. Ama mi go skrsile razbiras, se nadenal nekoj u kola :tapp:. A im go ostaviv zdrav citav, dobro de terase ... :)

Данџн Мастер може да направиш слики со наведен модел од сите модели полициски мотори што се во употреба, значи не регистрација, само моделот да се види, потшо јас до сега имам видено едне два сузуки и другото се се BMW, само се ми се чини ги има различни модели.

Данџн Мастер може да направиш слики со наведен модел од сите модели полициски мотори што се во употреба, значи не регистрација, само моделот да се види, потшо јас до сега имам видено едне два сузуки и другото се се BMW, само се ми се чини ги има различни модели.
Имаат нови колку што имам приметено
ST_1300P_1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom