Поклон од Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Се работи за масовна неблагодарност, на цело село!!!
Да беше поклонот Српски - ќе имаше музика на плоштад, ебате испраните југоносталгичарски закржлавени мозоци!
Jaooo anastazija , stilov ti e ukraden od nekoj bugarski forum :pusk:

Напишано од Анастазија:
Се работи за масовна неблагодарност, на цело село!!!
Да беше поклонот Српски - ќе имаше музика на плоштад, ебате испраните југоносталгичарски закржлавени мозоци!

Ako e celo selo MASOVNO neblagodarno????? togas koj e lud vo svetot na ludite :)

Ako e celo selo MASOVNO neblagodarno????? togas koj e lud vo svetot na ludite :)
Mani ja brate...:toe:
onoj Trnot imase edna raspravija so edna druga taka ...hmmmm :baeh: politicki aktivna i promislena gospozica pred nekoj den...
i i kaza deka politika ustvari ne e za zeni (so mnooogu retki isklucoci)

I ova...ja bi i sovetuval da ne go pika ubavoto nose kaj sto moze da dobie po nego.
I kako skriena lekcija da ja preslusha Lepi li su mostarski ducani...
pa odkoga ke ja preslusha ke pravime muabet za poukata i primenata.

Eve i ja i pesnata:
Lijepi li su mostarski ducani
jos su ljepsi mladi bazerdzani
jos su ljepsi mladi bazerdzani
a najljepsi bazerdzan Mustafa

Haj, prosetala Suljagina Fata
haj, prosetala do Mostara grada
luta Fata po carsiji sama
ona trazi Muju bazerdzana

Nadje Muju u sedmom ducanu
hej, bolan, Mujo, daj mi oku zlata
hej, bolan, Mujo, daj mi oku zlata

Haj, nemam, nemam, Suljagina Fato
haj, danas, Fato, ja ne mjerim zlato
tereziju nosili jarani
pa se nesto terezija kvari
nego udji, magaza ovamo
uzmi zlata koliko ti drago
hej, uzmi zlata koliko ti drago

Haj, prevari se Suljagina Fata
haj, prevari se, zalosna joj majka
udje Fata u magazu sama
za njom udje Mujo, zamandali vrata
hej, za njom Mujo zamandali vrata.

Poukata naravski...ke ja cueme od nejze.

"Не е проблем што е Бугарија, туку што е странска држава." ?????
Тук е проблема! К'де се стреми да влезе Македонија? В НАТО и в ЕС, а Б'лгарија вече е член и на двете. Членството в тези организации означава с'трудничество, а не делене на чужди и по-малко чужди. Колкото и да не ви се иска ште трјабва да заживеете с мис'лта, че Б'лгарија и Г'рција рано или к'сно (по-добре да е рано), ште станат ваши партньори в НАТО и след време в ЕУ и вие ште трјабва да се отнасјате к'м тјах като к'м с'граждани, а не като к'м врагове. Всичките т'рканија са разрешими заштото девиз'т на унијате е - "Заедно в различијата"! Докато това не го разберете ште сте обречени единствено на с'штествуване в "гетото". Непрек'снато говорите, че трјабва да ви уважават, но вие не пројавјавате и грам уважение к'м с'седите си. Тоја ви бил окупирал, онја ви откраднал Александ'р, друг п'к јахнал Буцефал, трети ви е крив за нешто друго и т.н. Това са разрешими проблеми и именно в това се крие европејското мислене. На мен с'што ми беше, а и сега оште ми е трудно да приема нјакои нешта, ние с'што се учим на европејски манталитет, но поне пројавјаваме усилие. Ако се замилите ште видите, че едни Германија и Франција или Франција и Англија са водили опустошителни војни и имат много по-големи териториални спорове датирашти от векове, но това не им пречи да са основатели на ЕУ и да са крепители на с'јуза. Г'рци и турци не могат да се дишат, но са заедно в НАТО и си с'трудничат на военна основа и когато се наложи, по силата на пакта ште се заштитават една друга.
Пројавјавајте повече толерантност ако искте да б'дете уважавани и разберете, че б'лгарскија народ не е срешту вас, не ви има за врагове и не ви мрази.

Пиши бе смрдо чувашка на литературен македонски, а не на дијалектот од окупираните територии.

Timeo danaos et dona ferentes!

Еве ти толерантност :pos:

Софтвер од Бугарите???

Ова ме потсеќа кога гледав руски документарец во епизоди на канал 5 за тоа што правеле ЦИА и КГБ..

Имаше еден случај каде на главниот аеродром во Москва, централата побара да им испорача владата на СССР компјутери, и овие ги нарачаа токму од Америка компјутерите, мислам дека работеа околу 1 недела со тие компјутери, им цркнаа и после тоа правеа контрола на компјутерите...и открија чипови кои ги пренесувале сите информации до американската база на податоци , за сите авиони на СССР, сите летови,курсеви и не знам си што..

Но да не мислите дека одам ОФФ ТОПИК

Што мислите дали сега ова со софтверов мислите дека има свое второ лице или??:)

Спокоjно, дали е френски, немски, американски или б`лгарски софтуера е все едно. Важното е, че има сертификат. Значи е проверен за какво става и за какво не става.

Само се чудjа на тази ваша истериjа - та как да го разбирам - "По-добре да купиш немски софтуер, отколкото да вземеш без пари б`лгарски?"

Това ли е идеjата?

А иначе, чудна тема се е заформила - една частна фирма си разширjава пазара, като дава софтуер без пари ;-) а вие вдигате гирултиjата.

Спокоjно, ште си платите - за внедрjаването на този софтуер. Коjто се занимава с ERP, разбира какво имам предвид. А и превода (локализациjата) ште е ваш ;-) Демек тази б`лгарска фирма ште има представителство в Македониjа, кадето ште работjат 10 - 15, а може и повече човека :wink:

Абе Зевсус, ние с тебе кога ште пием кафе?

Обаче ме изненадвате. Идва времето, когато доста б`лгарски фирми ште вльазат да работjат в Македониjа и да плаштат македонските даноци. Това лошо ли ште е, штото "ште изнасjат печалбата в окупираните територии"?

Леле, татариве стварно се напаст. Осмо светско чудо...

Добро, ме интересира би земале ли бугарите српски софтвер на поклон за бугарската армија? Ги спомнувам србите зашто гледам дека најнепријателски сте расположени према нив.

Ги спомнувам србите зашто гледам дека најнепријателски сте расположени према нив.

Oni gi mrazat zatoa sto mislat deka Srbija okupirala nekogas nivna bugarska teritorija poznata uste kako vardarska banovina.
Taa omraza od togas pa se do den denes e dlaboko infiltrirana vo redovite na Dpmne.

Добро, ме интересира би земале ли бугарите српски софтвер на поклон за бугарската армија? Ги спомнувам србите зашто гледам дека најнепријателски сте расположени према нив.

Ако србите беха вече членови на НАТО може би .
Подобна дискусиа имаше в БГ преди около две години за техника и софтуер от една американска фирма за шифриране на разговорите между В'ншно минестерство и абасадите на БГ по света. Тогава вашија с'ветник Соломон Паси го вртеха на шиш че е потписал но после всичко отихна. Скандала е кој е взел комисиона от сделката а не самата сделка. И при вас е така проверете кој вдига шум и кој седи зад македонската фирма за софтуер.

Ако го дават без пари :vozbud: може да се помисли нешто :vozbud: Все пак на далавера е :pos2:Ама мислиш ли че нема да го "полекуваме" малко този софтвер? :baeh:

Колкото за наj-неприjателските глупости. Повече това са виртуални работи. На живо не е така ;-) Да кажем останали спомени от воjните 1885-та, 1912-1913, 1915-1918.

А иначе, за "Западните покраjнини" - Пирот - Цариброд, има б`лгари там, но те са српски граждани. Териториjата е српска и ништо вече не може да се направи. Тези приказки с промьана на границите вече не могат да станат.

Можем да се караме само по форумите :baeh:

Колкото за поклоните от некоj кам некоj... ади да не обс`ждаме провокативни заглавиjа. Че все едно да се каже "Направете ни поклон, ама като сте с гр`б кам нас" :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom