Покер на Фејсбук

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Со праќање пари, можете да си добиете бан. И тој што земал, и тој што пратил. Така да, памет во глава.

За private маси, одберете го таб-от private tables и креирајте си своја маса. Пред некој ден не беа пуштени во употреба заради некои сигурносни причини. Сега незнам дали е во ред.

Епа ајде да играме бе, кајганџиски покер. Ајде прво да се add-неме сите на фејсбук, ajде пишете си и-мејлот за да се најдеме на фејсбукот.

Кајмене сеуште не се креира приватна маса, ако може некој да направи нека ми пише приватна да организираме турнир со играчи од форумов.

Еј знаете што треба да имаш за приватна маса? Има некој од вас? Ако има можеме да правиме Кајгана турнири на Фејзбук :).

Патем да прашам ама да не ми се смеете:
Јас не дека не ги знам правилата во играва туку сакам да ги знам по редослед што е најако. Знам дека најако е да имаш каква било скала но најдобра е скала од 10,12,13,14,1.
Е што иде после скалата?Боја? Или два пара? Во боја што е појако јас да имам 1 лист а на маса 4 лисја или јас 2 лисја на маса 3 лисја.
Ако има некој добродушен да ми ги објасни овие ситници :)
Јачина на картите:

Royal Flush Најсилната и најдобра можна комбинција во Texas Hold'em покерот Десетка, Џандар, Дама, Крал, Единица. (Во ист знак).

Straight Flush Пет карти од ист знак во последователен редослед Девет, Десет, Џандар, Дама, Крал.

Four of a Kind Било кои четири, нумерички исти карти.

Full House Три исти со две исти нумерички карти.

Flush Пет карти во иста боја во било кој редослед.

Straight Пет карти од било која боја нумерички последователни една по друга.

Three of a kind Три карти од ист вид (Трилинг).

Two Pair Два различни пара на карти во рака.

Pair Еден пар на карти од ист вид.

High Card Највисока и најака можна карта во твојата рака е единицата а најниската е двојката.

Кајмене сеуште не се креира приватна маса, ако може некој да направи нека ми пише приватна да организираме турнир со играчи од форумов.

И кај мене не се креира, но ако некој има веќе креирана од порано нека се јави за да организираме. Би било интересно, слично како онај покерон од на 365. Сите ке седниме со по 10 000 чипови на пример па кој ги губи сите станува од маса и се така додека не остане само еден од сите 9.

Еј дознав мн јака и нова финта(бар за мене) можете да си праќате по 999 и да не зема од баланс и онака седнувате двајца и двајцата у ќар нема загуби :vozbud::vozbud:
Оглас:Ако сака некој 10к зеленко :pos2::pos2::pos2:

И кај мене не се креира, но ако некој има веќе креирана од порано нека се јави за да организираме. Би било интересно, слично како онај покерон од на 365. Сите ке седниме со по 10 000 чипови на пример па кој ги губи сите станува од маса и се така додека не остане само еден од сите 9.

А ако некој нема 10000?:kesa:
Ја ги поебав сите 800к сеа банкрот.

А ако некој нема 10000?:kesa:
Ја ги поебав сите 800к сеа банкрот.
Банови маваат за давање пари, не може ко порано, ке седнеш со другар на маса и ке те пуни со fold - ови .

Банови маваат за давање пари, не може ко порано, ке седнеш со другар на маса и ке те пуни со fold - ови .

Не сваќам, не смеам да седнам на маса и другар ми да реди пари и да се откажуват и парите идаат кај мене?

Не сваќам, не смеам да седнам на маса и другар ми да реди пари и да се откажуват и парите идаат кај мене?

Сега веќе не смееш, за тоа банираат на Zynga инаку ќарот им го зимаа препродавачите.

Леле ама ги ломам посебно ми е драго и мило кога некој Хеладец ке го спуштам на 0.
21 милион(сега за сега)
Дарко Ангелов кој ќе ме сретне на некоја маса нека ме аддне.Влагам у маса и на сите правам адд-бадду и кој ме адднува си има ќар кој не баш ми е гајле.
До вечер не ми бегаат 50 милиони или 100 милиони.ПОЗДРАВ КАЈГАНЏИИ.

Може, ако не те фати никој. :)

Си седнуваш, рејзаш сто илјади, другарот рејз на сто и кусур илјади, па фолд, и двајцата си одите од масата. Чиста работа.

Их денеска како ми тргнало фанав 100к за пола саат на една маса.

Може и сеа али е некако ризично.Пред некоја недела префрлав на другар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom