Појадок на Камен мост во недела

[video]http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/meri-19-09.wmv&VestID=127598[/video]

Значи која селачана има у скопје нека си е* мамата, се туркаат како да немале видено јадење, ако ова некој од европа го виде одма се откажуваат од нас, џабе и име да смениме нема да не примат. Па ова е настан како така попристојно облечен ќе дојдеш ќе каснеш залак два ќе се напиеш една чаша и ќе си одиш дома, овие навалиле како да ќе нема утре, арно ама и Коце се покажа како добар познавач на народот и му донел и амбулантно возило, да не умре некој од премногу возбуда за челепур или да не се прејаде, само сеир да пукаш

Пушташ вести и имаш 100% смех до суза
Зошто К15 сиротите останаа без работа луѓето.

Од една страна, најголем дел од вас биле на одмор во Грција, Хрватска, Турција, Евентуално 10-15 дена во Охрид и одеднаш викате државата не чини. Јас не ги разбирам луѓето на форумов.

Мало појаснување за оние кои не ме знаат доволно. Не работам во градско собрание. Институцијата во која работам е времено решение, кај и да е, се враќам во приватен сектор. Тоа што живеам во Миладиновци е затоа што дедо ми направил куќа таму. Сметам дека сум способен кога ќе имам деца тие да растат на подобро место.

Доколку ја разгледате темата наназад ќе видите дека не ми се допаѓа оваа идеја. Политиката се подлабоко пенетрира во форумов иако подфорумот Политика е затворен. Разбирам незадоволство од власта, но не разбирам плукање врз буквално се што се прави во земјава.

Да надополнам за црквите и манастирите, испаѓа дека само Св.Петка (во кој и да е дел од Скопје е црква која може да покрие ваков настан). Останатите се надвор од Скопје.

И за крај, јас сум атеист. Во цркви и манастири одам стриктно службено.

Навистина фала за кратката биографија, го почитуваме тоа што сакаш да го направиш за себе. Но, ти самиот напомена дека народот има пари и само се жали, епа кажи ми тогаш како ке го протолкуваш тоа полнење кеси ко да се дојдени од етиопија, и што традиционално гледаш во настанов (освен тоа што по дифолт сме луѓе и секој појадува фала богу).

Проширувањето на Илинденска. Комплетното средување на Јужноморавски Бригади, тротоар на Р 103, реновирање на Благоја Стефковски кај Коце Металец. Игралиштетот за одбојка на песок кај градска плажа, средувањето на градски парк, средувањето на зоолошката, обновување на возниот парк на Комунална Хигиена, обновување на возниот парк и на ЈСП (во тек) и на приватните превозници... толку ми текнува сеа за сеа. Туку џабе објаснувам некој е трениран да гледа што е добро, некој е трениран да гледа што е лошо. Поделеноста на народот е она што ја јаде Македонија одвнатре. За селскиот менталитет, не знам дали некогаш ќе се смени.

--- надополнето ---

Навистина фала за кратката биографија, го почитуваме тоа што сакаш да го направиш за себе. Но, ти самиот напомена дека народот има пари и само се жали, епа кажи ми тогаш како ке го протолкуваш тоа полнење кеси ко да се дојдени од етиопија, и што традиционално гледаш во настанов (освен тоа што по дифолт сме луѓе и секој појадува фала богу).

Кога е гага и киселината е блага. Сум имал прилики да гледам однесување и на богати и на сиромашни кога се на шведска маса, НЕМА РАЗЛИКА.

Ако е ова ОК за 4 години од најголемиот буџет после државниот....

Ова е за 1 (една) година. Големите нешта допрва доаѓаат (ОМФГ, и јас ојдов во маркетинг). У краен случај, ќе имаш избори 2013 година на која ќе се избира градоначалник на град Скопје за наредните 4 години, па гласај онака како што мислиш дека треба.

Проширувањето на Илинденска. Комплетното средување на Јужноморавски Бригади, тротоар на Р 103, реновирање на Благоја Стефковски кај Коце Металец. Игралиштетот за одбојка на песок кај градска плажа, средувањето на градски парк, средувањето на зоолошката, обновување на возниот парк на Комунална Хигиена, обновување на возниот парк и на ЈСП (во тек) и на приватните превозници... толку ми текнува сеа за сеа. Туку џабе објаснувам некој е трениран да гледа што е добро, некој е трениран да гледа што е лошо. Поделеноста на народот е она што ја јаде Македонија одвнатре. За селскиот менталитет, не знам дали некогаш ќе се смени.

--- надополнето ---

Кога е гага и киселината е блага. Сум имал прилики да гледам однесување и на богати и на сиромашни кога се на шведска маса, НЕМА РАЗЛИКА.

Не гласав за него, но ќети кажам објективно дека Коце не го бива.
Он сака да помогне, сака да сработи, ама некои проекти/идеи му се толку непотребни/глупави што се прави една многу негативна слика за него.
И премногу потпаѓа на влијание од власта. Ни го уништуваат Плоштадот пред наши очи, а никој ништо не прави во врска со тоа.
Јас не сакам помпезни големи проекти со кој се цица целиот градски буџет, треба да се гледа на помали проблеми во Скопје, кои ги има на претек.
Не знам дали Илинденска се прави со буџетот на град Скопје, не знам и дали градската плажа е идеја/реализација на град Скопје, некој нека појасни ако знае. Приватните превзници самите се обновуваат колку што јас знам, град Скопје нема никаква врска со нив, плус новите приватни Италијански автобуси ми изгледаат крадени. :tv:

--- надополнето ---

и ова ти го сметаш за општо народно добро ??не заебавај бе ептен добро направија копакабана плажа, јасп абер немаат од нови автобуси приватниците сами си ги купија.улици праеле аман бе ептен голема работа ке завршат,дури четири улици ке направеле во вкупна должина на сите од 1500 метри еј друже да не се праиме луди со сила, колку и да збориме што чини шо нечини,не дека гледам само лошо туку јас сум човек кој ги вага работите,а лошите работи натежнуваат ептен многу повеќе одклоку наводно добрите работи од кој само мал дел ке видат нешто арно од тоа

kolku ste zlobni - sramota -:nenene: kako mozhete taka da zboruvate za sopstveniot narod- ???
tie penzioneri koi gi narekovte paraziti- se nechii roditeli, nechii babi i dedovci -no, pred se se lugje
zamislete se samo kako bi izreagirale ako sevo ova shto go napishavte -go kazheshe nekoj bugarin, srbin,gejcho.... zhiv ke go izedevte- ili pak mozhebi gresham pa ke mu se pridruzhevte ?!
ako narodot nema pari- a ochigledno deka nema i edvaj vrzuva kraj so kraj- so bednite penzii- nemora da go ismevate shto otishol na pojadok koj patem e besplaten- ili shto dobile mozhnost vo petok besplatno da se povozat -dal na doktor il pazar ne e bitno-
TIE PENZIONERI - nekogash bile rabotnici- i isto taka doprinesuvale za ovaa drzhava - redno e nekoj neshto i da im dade iako e minimalno-

Znaete li VIE - deka albancite CEL MESEC dodeka im traeshe postot im delea besplatno leb na svoite vernici- sekoe utro redici imashe pred furnite - zoshto tie ne se potsmevaat na toa - ??? golemo chudo- LEB- ke rechete- e pa da prostite drzavava ni e siromashna - koj kolku mozhe nek pomozhe

„jaki“ ste na zborovi zatoa shto kaj vas tato nosi mama mesi-
no, ne se nadevajte deka vechno mladi ke bidete- eden den i vas kako penzioneri ke ve ismejuvaat - ako vaka prodolzite i nemate pochit kon postarite- ke bide so svoj kamen po glava .
shtom vie ne gi pochituvate- ochekuvajte deka i vashite deca ili vnuci ne ke imaat nikakvo razbiranje za vas
oti dzabe ne rekle krushata pod krusha pagja .....
i .....aj so zdravje....

Браво за постов, за жал никој не сака да се соочи со вистината дека сме сиромашна држава, сите глумат нешто ...

Која багра од народ еј...посебно старциве цццццццц.... ај се надевам дека новава генерација нема да е таква

Заборавате еден битен детаљ, сиромавиот никогаш нема да граба како да нема утре, оти ќе му е срам од другите што ќе речат за него, како и од тоа дека на тој начин ќе признае дека стварно нема леб да јаде. Гордоста кај сиромавиот е поголема отколку кај богатиот, така да се кладам дека тие што бутале по чанти и кеси, не се баш напатени души.

пс. А како стигнале сите тие пензионери во недела кога немаат гага вожња!? Фрли ја по 50-60 денари за еден доручек, па ете ви го доручекот. Смотан народ. Коце ги вози пензионериве како сака, де со ЈСП, де со доручек. Класичен пример како се ќаруваат гласови.

Која багра од народ еј...посебно старциве цццццццц.... ај се надевам дека новава генерација нема да е таква
Се надевам дека новата генерација ќе нема потреба од грабања по храна а посебно дека ќе нема потреба од вакви проекти.
пс. А како стигнале сите тие пензионери во недела кога немаат гага вожња!? Фрли ја по 50-60 денари за еден доручек, па ете ви го доручекот. Смотан народ. Коце ги вози пензионериве како сака, де со ЈСП, де со доручек. Класичен пример како се ќаруваат гласови.
Потпишувам

Заборавате еден битен детаљ, сиромавиот никогаш нема да граба како да нема утре, оти ќе му е срам од другите што ќе речат за него, како и од тоа дека на тој начин ќе признае дека стварно нема леб да јаде. Гордоста кај сиромавиот е поголема отколку кај богатиот, така да се кладам дека тие што бутале по чанти и кеси, не се баш напатени души.

Сто посто се истите шо се појавуваат на секоја ,,манифестација,, н коце&Co, може и плата си земаат за таа работа, од кај знаеме, некои седат дома и земаат плата на државна сметка, овие шо се мрцварат ваму таму сто посто не одат за џабе.

И ТИ да ќутиш.
Пари сме немале.
Тизнаеш дал иаме пари или неаме.
И шо дека немаме пари?
Несмее град скопје да си дозволи да организира појадок на камени сакаш да ми кажеш?
АЛО БРЕ, НЕ ПРАВАТ СПЕЈС ШАТЛ, ПОЈАДОК ОРГАНИЗИРААТ, ПОЈАДОК.

Ко пубертетлиине ко ќе ги рокнат мадињата у глава, као, ја сфатиле суштината, и "ФАБРИКИ ТРЕБА ДА СЕ ГРАДАТ!!"
Фуј бре.

иди напрај ни услуга, убиј се бре, тој појадок кошта колку што ти нема у живот да заработиш
уствари не си ти крив, така ти кажале од партија, бранко е крив шо народов со кеси леб носеше дома, алооо
колки и да е некултура, да имаш сит народ нема со кеси да носи по дома и нема гужва да се ствара и да се граба за секое парче таму
идете лечете се комуњари и вмрОвци и напрајте ни услуга на нас, граѓаните на Македонија и на цела Македонија, УБИЈТЕ СЕ, ПОУБАВО ЌЕ ЖИВЕЕМЕ

--- надополнето ---

си бил некад со празен стомак па да знаеш колкава е гордоста или нешто од партија и тебе ти кажувале?
мислам да у право си на сиромавиот само уште гордоста му остана, ама со празен стомак гордост не се чува, не 20 години...

..си бил некад со празен стомак па да знаеш колкава е гордоста или нешто од партија и тебе ти кажувале?
мислам да у право си на сиромавиот само уште гордоста му остана, ама со празен стомак гордост не се чува, не 20 години...

Друже сум бил со празен стомак и тоа незнаш колку. Во периодот на распадот на Југославија и двајцата мои родители останаа без работа. Од црвен крст добивавме пакети за основни потреби за храна и домаќинство. Сакаш да ти кажам и што имаше во пакетот !? Сум поминувал месеци со леб и маргарин само и преостанатата залиха на зимница. Не ми кажувај дали знам како е да се биде со празен стомак кога не ме знаеш.
Инаку најдолен момент во мојот живот знаеш кој ми беше !? Кога од црвен крст ни даваа јакни. И незнам со кој памет ги распределиле по школите и на разглас ги кажуваа имињата на децата кои треба да земат. Знаеш колку е тоа омаловажувачки за еден адолесцент!? За некој кој штотуку влегува во пубертет и кого сите други го гледаат со потсмев зошто неможе една јакна да си купи. Од тие причини сиромавиот никогаш нема да се изложува на јавен потсмев. Кој и да прашаш ќе ти рече „подобро со скината ама моја, отколку со нова а туѓа“.

Ме интересира оти го изостави и податокот дека сите требале да стигнат до камени со автобус и фактички потрошиле пари колку за еден доручек !?

пс. и прекинете со коментари од типот „од партија те пратиле... таму те научиле“.. мислете со својата глава, не е се партиски обоено околу вас!

--- надополнето ---

Сто посто се истите шо се појавуваат на секоја ,,манифестација,, н коце&Co, може и плата си земаат за таа работа, од кај знаеме, некои седат дома и земаат плата на државна сметка, овие шо се мрцварат ваму таму сто посто не одат за џабе.

Ништо чудно. Во периодот кога студирав бев доведен и јас да се приклучам на една партија со образложение „работа ќе ти најдеме, со факултетот ќе ти помогнеме“, а јас бев заглавен до коске. Немав пари за студирање, моите едвај крпеа крај со крај и човек лесно се лаже. После следат диригенции од нивна страна „трчи ваму на митинг, треба да сме што повеќе, трчи оваму урлај, треба да сме што повеќе... и се едни исти луѓе креваат џева и за арно и за лошо. Откако видов колку е саат и дека во партија успеваат само сексретарки, ги откачив. Јбг се во животот е школо, ама одтогаш ги мразам сите партии подеднакво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom