Појадок на Камен мост во недела

Oва е глупаво.Како цело Скопје да е социјален случај.Се тепаат кој да земе попрв како да не виделе.Во Африка не е вака.Али како што вика дарлинг кога е гага и солта е блага.

Од утре ќе викате.. Скопје е најГладен град во МКД.. т.е. Скопје е ГЛАДЕН град , не главен.. ми се праат тука типци, демек.. ТИ СИ СЕЉАК, ЈА ЖИВЕАМ ВО СК, а немат пари леб да си купат, Груевски треба да отвори фондација за да праи почесто вакви ручеци, оти ке не даваат на ББЦ - МАкедонец умрел прегладнет, или... Македонец дихидрирал течејќи му лиги пред ресторан...

Од една страна, најголем дел од вас биле на одмор во Грција, Хрватска, Турција, Евентуално 10-15 дена во Охрид и одеднаш викате државата не чини. Јас не ги разбирам луѓето на форумов.

Од една страна, најголем дел од вас биле на одмор во Грција, Хрватска, Турција, Евентуално 10-15 дена во Охрид и одеднаш викате државата не чини. Јас не ги разбирам луѓето на форумов.
ПОЕНТА ОД МУАБЕТОВ ?

Па цело време кукаат сиромаштија, ово-оно. Никогаш не било убаво за живеење во оваа земја. Освен пар години у времето на Анте Марковиќ до некаде. Секој е ковач на својата судбина, и немојте да ми глумите Мајки Терези тука.

Туку да пишам и нешто на темата. Кад је гага и киселина је блага. Никогаш не сум бил, а по видените прилози од телевизиите нема ни да идам на ваков настан. Бај д веј, Трифун не правеше ништо и не чинеше. Коце прави се и сешто и пак не чини.

За оние кои спомнуваа цркви и манастири за организација на ваков настан, нека напишат која црква/манастир може да овозможи одржување на ваков настан.

--- надополнето ---

Ваљда сакаше да каже дека луѓето имаат пари и треба да ќутат. :nesvest:

Ќутење, не мора, но може да се даваат конструктивни забелешки, а не само прост хејт.

Коце ко функционер стварно ми е лев. Добро како може секоја за мисла да му е тиња.
А и народов си е крив, о сељаци оишле па и полнат торби за дома, се продадовте за доручек бе, дај стварно една атомска да не снема.

--- надополнето ---

Ќутење, не мора, но може да се даваат конструктивни забелешки, а не само прост хејт.

За тебе луксуз да не е годишен одмор?

Па цело време кукаат сиромаштија, ово-оно. Никогаш не било убаво за живеење во оваа земја. Освен пар години у времето на Анте Марковиќ до некаде. Секој е ковач на својата судбина, и немојте да ми глумите Мајки Терези тука.

Туку да пишам и нешто на темата. Кад је гага и киселина је блага. Никогаш не сум бил, а по видените прилози од телевизиите нема ни да идам на ваков настан. Бај д веј, Трифун не правеше ништо и не чинеше. Коце прави се и сешто и пак не чини.

За оние кои спомнуваа цркви и манастири за организација на ваков настан, нека напишат која црква/манастир може да овозможи одржување на ваков настан.

--- надополнето ---

Сега сакаш да кажеш дека се е во ред во Македонија ама не лажат дека има сиромаштија ??
Не дупи и ти ваљда миладиновци има селска слава па се собирате во цеква и знаеш како идат работите по цркви и манастири, иначе мразачи имало и ке има искрено да ти кажам и јас ги мразам овие работи,шо не писнеш бе пиле дека е исправно да се прават и организираат вакви срања ? дека е исправно да се градат споменици и остало ѓубре кога народ ти гладува! кажи ми дека тебе се тие средено у миладиновци,дека се имаш таму дека не те труе рафинерија дека не се траскаш по дупки два сата дур идеш у собрание да си ги ладиш јајцата! ама знаеш дека ако писнеш леташ од работа паметните партиски војници кој сте начукани у администрација мора да ќутите,ако си отиде коце си одиш и ти затоа тебе коце и гарнитурава ке ви бидат најбољи на свет и ке ги подржувате ако тој те ебе а вика трн ти вади. а ти му веруваш

Опа, еве уште
Ohrid News - Конечно народна кујна и во Охрид
Најавено отворање на уште три народни кујни во Струмичко
Зголемена сиромаштија, повеќе социјални семејства и народни кујни ...

Кога сме кај сиромаштијата, неодамна беа објавени резултати кои и мене ме разочараа...се имав впечаток (така и ги бранев ставовите на одредени теми) дека сме барем малку подобри...по се изгледа не сум бил во право

Од 2004 година до сега, стапката на сиромаштија зо земјава се движи во интервал од 28,7 до 30,5%.
Во Македонија за сиромашни се сметаат луѓето што живеат со помалку од 2 700 денари месечно. До крајот на оваа година, бројот на такви мMакедонци се очекува да достигне и над 600 илјади луѓе.

Со овој социјален неуспех, Македонија дефинитивно останува на регионалниот врв со стапка која се приближува до 30 проценти. Наспроти тоа Албанија има 18,5% сиромашни граѓани, Босна и Хрватска 17,5%, а Бугарија има двојно помалку сиромашно население од нас, 14%.
линк

[video]http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/meri-19-09.wmv&VestID=127598[/video]

Комерционален настан...:pos: :pos:
И ова навистина е стамота, со кеси полни да идат дома, што гладна раја ќе да бевме?
Каде ни е културата? Што збудалел и народ и влада ејј отидовме скроз, се смее светов со нас...Пушташ вести и имаш 100% смех до суза

Честитки за присутните, уште еднаш потврдија колку сме далку од чоечкото достоинство...

[video]http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/meri-19-09.wmv&VestID=127598[/video]

Комерционален настан...:pos: :pos:
И ова навистина е стамота, со кеси полни да идат дома, што гладна раја ќе да бевме?
Каде ни е културата? Што збудалел и народ и влада ејј отидовме скроз, се смее светов со нас...Пушташ вести и имаш 100% смех до суза

Е така ќе биде кога не ми го земаат предвид моето мислење, мислат глупости тресам. Јас и кога глупости тресам имаат длабока смисла само кој разбере разбере, кој не не :pos::pos::pos::pos::pos:.
Ај доста е себевеличење да оставам нешто и за друг ден :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Мало појаснување за оние кои не ме знаат доволно. Не работам во градско собрание. Институцијата во која работам е времено решение, кај и да е, се враќам во приватен сектор. Тоа што живеам во Миладиновци е затоа што дедо ми направил куќа таму. Сметам дека сум способен кога ќе имам деца тие да растат на подобро место.

Доколку ја разгледате темата наназад ќе видите дека не ми се допаѓа оваа идеја. Политиката се подлабоко пенетрира во форумов иако подфорумот Политика е затворен. Разбирам незадоволство од власта, но не разбирам плукање врз буквално се што се прави во земјава.

Да надополнам за црквите и манастирите, испаѓа дека само Св.Петка (во кој и да е дел од Скопје е црква која може да покрие ваков настан). Останатите се надвор од Скопје.

И за крај, јас сум атеист. Во цркви и манастири одам стриктно службено.

Мало појаснување за оние кои не ме знаат доволно. Не работам во градско собрание. Институцијата во која работам е времено решение, кај и да е, се враќам во приватен сектор. Тоа што живеам во Миладиновци е затоа што дедо ми направил куќа таму. Сметам дека сум способен кога ќе имам деца тие да растат на подобро место.

Доколку ја разгледате темата наназад ќе видите дека не ми се допаѓа оваа идеја. Политиката се подлабоко пенетрира во форумов иако подфорумот Политика е затворен. Разбирам незадоволство од власта, но не разбирам плукање врз буквално се што се прави во земјава.
Абе ај !
Па кажи бе едно нешто што е направено како што треба едно нешто и ке речам у право си и толку од мене ама и самиот знаеш дека нема такво нешто.и не ти зборам зашто живееш во миладиновци и да те вреѓам поради тоа ти кажувам општо каква е ситуацијата,тргни од самото место на живеење па после се останато колку е средено.
И дај те молам едно нешто кажи што е како што треба сработено и од кое што народот има корист зборам за обичната раја обичните смртници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom