Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ПОЕНТА ОД МУАБЕТОВ ?Од една страна, најголем дел од вас биле на одмор во Грција, Хрватска, Турција, Евентуално 10-15 дена во Охрид и одеднаш викате државата не чини. Јас не ги разбирам луѓето на форумов.
Ваљда сакаше да каже дека луѓето имаат пари и треба да ќутат. :nesvest:ПОЕНТА ОД МУАБЕТОВ ?
Ваљда сакаше да каже дека луѓето имаат пари и треба да ќутат. :nesvest:
Ќутење, не мора, но може да се даваат конструктивни забелешки, а не само прост хејт.
Отворена црковно-народна кујна во ВелесЗа оние кои спомнуваа цркви и манастири за организација на ваков настан, нека напишат која црква/манастир може да овозможи одржување на ваков настан
Сега сакаш да кажеш дека се е во ред во Македонија ама не лажат дека има сиромаштија ??Па цело време кукаат сиромаштија, ово-оно. Никогаш не било убаво за живеење во оваа земја. Освен пар години у времето на Анте Марковиќ до некаде. Секој е ковач на својата судбина, и немојте да ми глумите Мајки Терези тука.
Туку да пишам и нешто на темата. Кад је гага и киселина је блага. Никогаш не сум бил, а по видените прилози од телевизиите нема ни да идам на ваков настан. Бај д веј, Трифун не правеше ништо и не чинеше. Коце прави се и сешто и пак не чини.
За оние кои спомнуваа цркви и манастири за организација на ваков настан, нека напишат која црква/манастир може да овозможи одржување на ваков настан.
--- надополнето ---
Ќутење, не мора, но може да се даваат конструктивни забелешки, а не само прост хејт.
линкОд 2004 година до сега, стапката на сиромаштија зо земјава се движи во интервал од 28,7 до 30,5%.
Во Македонија за сиромашни се сметаат луѓето што живеат со помалку од 2 700 денари месечно. До крајот на оваа година, бројот на такви мMакедонци се очекува да достигне и над 600 илјади луѓе.
Со овој социјален неуспех, Македонија дефинитивно останува на регионалниот врв со стапка која се приближува до 30 проценти. Наспроти тоа Албанија има 18,5% сиромашни граѓани, Босна и Хрватска 17,5%, а Бугарија има двојно помалку сиромашно население од нас, 14%.
[video]http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/meri-19-09.wmv&VestID=127598[/video]
Комерционален настан...![]()
И ова навистина е стамота, со кеси полни да идат дома, што гладна раја ќе да бевме?
Каде ни е културата? Што збудалел и народ и влада ејј отидовме скроз, се смее светов со нас...Пушташ вести и имаш 100% смех до суза
Абе ај !Мало појаснување за оние кои не ме знаат доволно. Не работам во градско собрание. Институцијата во која работам е времено решение, кај и да е, се враќам во приватен сектор. Тоа што живеам во Миладиновци е затоа што дедо ми направил куќа таму. Сметам дека сум способен кога ќе имам деца тие да растат на подобро место.
Доколку ја разгледате темата наназад ќе видите дека не ми се допаѓа оваа идеја. Политиката се подлабоко пенетрира во форумов иако подфорумот Политика е затворен. Разбирам незадоволство од власта, но не разбирам плукање врз буквално се што се прави во земјава.