Појадок на Камен мост во недела

Ја докажаа својата поента со овој појадок:Македонци мизерни сте!Цркнете,а ние ќе ви фрламе по корка леб!
Ебате државата и се во неа,како не им е срам да го ребрат и понижуваат сопствениот народ,не третираат како бедни кучиња!

поддршка за муабетот, со ваков народ не заслужуваме држава

Лажеа демек од донации било се`, ама не верувам. Кај нас ништо не бива без испрани пари.

да донации за доручек :pos:
шо не ги насочија тие донации друго нешто да поправат, некаде кајшто се потребни

Вакво нешто во традиција?Дефинитивно не!!!Вчера самите себе си се закопавме.Вчера да не беше овој хепенинг луѓево ќе умреа ли од глад или...??Од кај ќе зема леб?И ќе кажат учете од постарите.Гледам полнат ќеси,ќеси и не им е срам.И после ќе кажеме тој и тој наорд се глупи и мизерни.А што да кажеме ние?Ние немаме апсолутно никакво право да збориме за друг.

Инаку мајка ми гледала вести и ми кажа дека не спомнале ништо дека имало список на кој треба да се пријавиш и после да се индетификуваш со лична карта. Кога и кажав остана со подотворена уста. Ц ц ц не го кажале тоа најмизерното...да не ги вреѓам новинарите, ама во последно време се само марионети на власта. Толку од слободното пишување...

Мојата лк е со поминат рок на важење, може со возачка? Не...затоа и не се пријавив
башка немав доволно голема торба за цела фамилија...јадат бе децава, пу пу

Ебате државата ебате. Се радува на понижувачки потези.
Што да кажам друго, срамота.

Ако вака крадеа во охридов кој ќе ве слушаше еј, вие вакви вие такви.

Кога прв пат го прочитав името на темата помислив дека се работи за проект за прехранување на бездомните/сиромашните и за прв пат си реков „Браво ова стварно ми се допаѓа и колку и да исперат пари од него пак е со добра умисла“ али кога отворив внатре и прочитав за што се работи ми се згади. Да се пријавуваат луѓе на телефон, да кажуваат ти смееш да јадеш ти не смееш да јадеш е крајно дебилно, на тие што стварно им треба оброк немаат телефон за да се пријават или телевизија за да видат каде има пункт за пријавување. Уште се собрале жени возрасни изнакитени се радуваат им дале безпари да јадат па уште трупаат во кеси, не е битно дали им се јаде битно е безплатно и да си ја наполнат торбата, не е битно дали ќе има за другите! Срамота е каков алчен и гнасен народ сме...

“Целта на Манифестацијата е едноставна, градот Скопје, да добие уште еден настан, нешто што досега го немало, нешто што ќе прерасне во традиција и ќе биде уште едно духовно обележје на овој град. Г

На овој едноставен начин, Градот Скопје сака да ги обедини и зближи сите граѓани на Скопје и да ги натера да се почитуваат меѓусебно, но и да ги почитуваат своите и традиционални вредности, велат оттаму.
дали градот ќе им приреди и оваа години ПОЈАДОК на мост на Скопјани ?:P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom