Погрешно име

Не ми се има случено до сега да го згрешам името, не сум до толку занесена.
А и никој не го утнал моето. Како би изреагирала ако го направи тоа?
Не знам дали на него нешто ќе му речам или па ќе се правам како да не сум го слушнала (зависи од моментот), но знам дека во себе ќе вријам од нервоза :nerv:

Не сум згрешила, а ако го заборавам попрво би прашала од колку да го прекрстам :).... Ни мене не ми зграшиле, а за тоа како би реагирала, ако е партнер би се налутила, тоа значи дека е со мене а мисли на друга.... А некоја нова другарка не е страшно :)

Ми се има случено да не знам како му е правилното име, бидејќи сите го викаат по прекар, инаку не. Ист случај сум и јас, мислеле дека се викам Марија (од Маци), и така.:)

Па недај Боже во врска да ми се случи тоа, ќе ме има по црни хроники.:icon_lol:

Ретко се одзивам на име, многу ретко, не замеравам ако некој ми го згрешил името или во тој момент се збунил, тоа е нормално и на секого може да му се случи, многу од мојте пријатели другари/ки познаници, ме знаат на прекар Цики и немам проблем со тоа, повеке се одзивам на прекарот отколку на името.
Додека јас лично на телефон само додека зборам може да сум згрешил ненамерно, и така

Неќна одиме со 2ца другари во еден кафич, и едниот не е од град, живее понастрана, а сеа сме во исто школо (учи во класот до мене)... И одиме на кафе, доаѓа едно девојче што учи со него, се поздравија, сменија броеви, муабетче си направија... И после си отиде оваа, другаров и зачувува број и мртов-ладен ми вика: Која беше оваа?....

Јас од столот паднав.... :pos:

Па се дешава де сега ее, сум утнала ама што да правам, смешно е и мораш да се вадиш или пак само ќе се насмеев и продолжев да зборам.

Еднаш си го забораив сопственото име.. :pos2:

Еднаш си го забораив сопственото име.. :pos2:
И ја. Мислам, го знаев, ама ми се случи тотален блок во глава, на кој веројатно и алкохолот придонесе. И онаква... „Јас сум тој и тој“. „А јас сум... а....овај... речи го...“ :pos:

abe se deshava... mene mi se ima deseno... i.. imase malku karanje.. postrasno e da pratis poraka po greska dokolku sodrzinata e ... hmm ... kompromitiracka...
a da me pogresi nekoj muvac, decko ili sto i da e ima niz nos da mu ja izvadam taa greska​

Ми се има случено повеќе пати да именувам некој со кој зборувам со погрешно име, но ништо страшно не е тоа, најверојатно кога сум расеана и мислам на многу работи се дешава тоа..

Никогаш не ми се случило да кажам погрешно име.

АЛи по дома на бабами-професорке, а на школо на професорот-тато. :)

Еднаш на Наташа и реков Елена. Не дека имав некоја Елена... ама оваа не мислеше така
bn.gif

На една друга па 129 пати и имам кажано Ива :pos: :pos:

се има случено на тел.да ми се обратат мене со името на бившата на љубениот...тогаш им викам-грешка и затварам:ija:
мене не ми се случило да згрешам име на некој близок,а ми се случило да заборавам некој како се вика,тогаш се вадам со ''друже '' или ''педер'':)

Имињата се релативна работа, ништо страшно ако се мешаат и комбинираат затоа нема потреба од лутење за такви работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom