Погрешни одлуки

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување
Да точно, се учи од грешки. Ама сите знаеме дека мрзата не е добра особина, да не ме мрзеше нештата ке имаа различен крај. Кој сеуште не е познат, а нема ни да биде. :)

А замисли ваков крај:
Ќе го земеше вентилаторот, ќе почнеше да го составаш дел по дел, ќе поврзеше невнимателно некој дел погрешно ( без да знаеш ), ќе го вклучеше во штекерот да видиш дали работи и замисли да те фати струја?:vozbud: И што тогаш а? Тогаш ќе речеше: Еееее поарно да седев и да мудрувам на кајгана отколку да го чепкам ова!
Ваков крај не ти посакаувам, ама само замисли дека можело да биде и полошо. Престани да се обвинуваш:smir:

А замисли ваков крај:
Ќе го земеше вентилаторот, ќе почнеше да го составаш дел по дел, ќе поврзеше невнимателно некој дел погрешно ( без да знаеш ), ќе го вклучеше во штекерот да видиш дали работи и замисли да те фати струја?:vozbud: И што тогаш а? Тогаш ќе речеше: Еееее поарно да седев и да мудрувам на кајгана отколку да го чепкам ова!
Ваков крај не ти посакаувам, ама само замисли дека можело да биде и полошо. Престани да се обвинуваш:smir:

Точно, само фактот дека знам комплетно да го склопам, пошто не ми е прв пат. :)
Ме разбираш, поентата е што сум комплетно способен да го изведам беспрекорно тоа, само ме мрзеше. :)

Секое зло-за добро. Од секоја ситуација, мора да се извлечат и позитивни и негативни искуства. И секако, каењето за некоја одлука што донела штета, не е конструктивно по ниеден основ бидејќи времето не може да се врати. Попаметно е да се увидат позитивните консеквенци и да го прилагодиме моменталното однесување на нив и во прилог на нив. Значи, не дозволувајте да размислувате ,,што би било кога би било" во ситуации кога сте немоќни да поправите нешто. Радувај се што ќе имаш нов телефон и ново стакло на масата. И потпирај се на внатрешниот глас следниот пат. Се` се случува со причина, ништо не е коинцидентно.

Секое зло-за добро. Од секоја ситуација, мора да се извлечат и позитивни и негативни искуства. И секако, каењето за некоја одлука што донела штета, не е конструктивно по ниеден основ бидејќи времето не може да се врати. Попаметно е да се увидат позитивните консеквенци и да го прилагодиме моменталното однесување на нив и во прилог на нив. Значи, не дозволувајте да размислувате ,,што би било кога би било" во ситуации кога сте немоќни да поправите нешто. Радувај се што ќе имаш нов телефон и ново стакло на масата. И потпирај се на внатрешниот глас следниот пат. Се` се случува со причина, ништо не е коинцидентно.

Шо знаете вие новинарите бе. :)

Пер види, фората е шо не беше потребно ново стакло ни ваму ни таму. Нови беа ти текнуе. Другата фора е шо уствари целата ситуаци е онака. Акоо за памеет. :) Мрза сум факат. :)

Шо знаете вие новинарите бе. :)

Пер види, фората е шо не беше потребно ново стакло ни ваму ни таму. Нови беа ти текнуе. Другата фора е шо уствари целата ситуаци е онака. Акоо за памеет. :) Мрза сум факат. :)
Нишо не знаеме а сите не` читате(зашто инаку не би знаеле дека ништо не знаеме)... :pipi:Знаењето е сила-знаењето е моќ. Не ми треба ни сила ни моќ во 21 век. Има збор. Ха! Ин јор фејс!
Туку, не моеш да знаеш ти дали додека го попрааш вентилаторот, нема да заебеш нешо, да речеме те дрма струја и онака филмски погинаваш. Ти текнуе? Предестинирано е се`, во спротивно би имале образложение за работите што се случуваат. И да, памет за друг пат. Од искуствата се учи да се живее.

Нишо не знаеме а сите не` читате(зашто инаку не би знаеле дека ништо не знаеме)... :pipi:Знаењето е сила-знаењето е моќ. Не ми треба ни сила ни моќ во 21 век. Има збор. Ха! Ин јор фејс!
Туку, не моеш да знаеш ти дали додека го попрааш вентилаторот, нема да заебеш нешо, да речеме те дрма струја и онака филмски погинаваш. Ти текнуе? Предестинирано е се`, во спротивно би имале образложение за работите што се случуваат. И да, памет за друг пат. Од искуствата се учи да се живее.

Пер фората е шо не ми е прф пат да го склопам, ти текнуе. :)
300% сум сигурен дека можам перфектно да го напраам.
Уствари и не е поентата за вентилаторот, него за погрешната одлука.

Пер фората е шо не ми е прф пат да го склопам, ти текнуе. :)
300% сум сигурен дека можам перфектно да го напраам.
Уствари и не е поентата за вентилаторот, него за погрешната одлука.
Да не се трудиш да не ме разбереш? :pipi:
Цело време ти укажувам на неможноста да процениш која одлука како ќе се рефлектира во иднината. И да, sorry to disappoint you, you are not God. Така што, ти преостанува само да црпиш импресии од емпиристичкото и да делуваш така во иднината. Погрешни одлуки, во моментот на донесувањето, нема. Освен ако свесно си ја маваш главата во ѕид и уживаш во тоа.

Да не се трудиш да не ме разбереш? :pipi:
Цело време ти укажувам на неможноста да процениш која одлука како ќе се рефлектира во иднината. И да, sorry to disappoint you, you are not God. Така што, ти преостанува само да црпиш импресии од емпиристичкото и да делуваш така во иднината. Погрешни одлуки, во моментот на донесувањето, нема. Освен ако свесно си ја маваш главата во ѕид и уживаш во тоа.

Well doooh`. Пер види, значи. Можев да направам банална ствар со што ке му направев услуга на татко ми, кој веќе беше уморен, ама не го направив тоа свесно, пошо просто ме мрзеше. Капиш? :)

Потополно точно. Зачи, во Универзумот се` е подредено, дури и најголемиот хаос... Тука беше крајот на муабетот со ДонОн... :)

Потополно точно. Зачи, во Универзумот се` е подредено, дури и најголемиот хаос... Тука беше крајот на муабетот со ДонОн... :)

Само што има различни верзии на редовите. Да ги наречеме ланци метафорично, кога ке смениш една карика на почетокот, после секоја е различна од предходната верзија кога не била сменета.

Само што има различни верзии на редовите. Да ги наречеме ланци метафорично, кога ке смениш една карика на почетокот, после секоја е различна од предходната верзија кога не била сменета.

Да, со секој нов `надограден` пост покажуваш дека си поглуп... Тоа ми се има десено... И да не знаеш од кај да излезеш.. :)

Да, со секој нов `надограден` пост покажуваш дека си поглуп... Тоа ми се има десено... И да не знаеш од кај да излезеш.. :)

Како треба да го сфатам ова? Ко демек ти си паметен, па најде да солиш памет тука? Sorry that I have to dissapoint you, but.. YOU ARE NOT!

Ако малку ја употребиш таа маса под твојот череп, и се обидеш да сфатиш што реков, ке сфатиш, колку имаш од таа маса.

Ти текнуе?

Двајцата над мене,во смисол на надоградба не морате да си укажувате дека некој е глуп а дека другиот со самото укажување на тоа се правел попаметен.За некој трет и двете надмудрувања,па и самиот тек на муабетот му е глуп,па си ќути.
Relax.

И,како додатна молба која не е неопходно да се прифати,DonJas,не си на фристајл хип-хоп битка сред Бронкс,па не мора ни да се трипаш со таков речник.Ни "текнуе" која е "фората",бро,не бери гајле.

Назад на тема.

Двајцата над мене,во смисол на надоградба не морате да си укажувате дека некој е глуп а дека другиот со самото укажување на тоа се правел попаметен.За некој трет и двете надмудрувања,па и самиот тек на муабетот му е глуп,па си ќути.
Relax.

И,како додатна молба која не е неопходно да се прифати,DonJas,не си на фристајл хип-хоп битка сред Бронкс,па не мора ни да се трипаш со таков речник.Ни "текнуе" која е "фората",бро,не бери гајле.

Назад на тема.

First of all, look who started it. :D

Фторо, ти текнуе, не ми е во хип хоп стил или такозвана битка, пошо не сум хип хопер, таков ми е стилот на зборење, така општам.

Трето, мојата одлука за овој пост да биде напишан, е погрешна, ама за мене правила, поради тоа што, мразам кога некој се меша во туѓ муабет, без причина, и се обидува да биде миротворна организација. Очигледно е дека на фантомерикс моето присуство му смета, па сака да изгледа паметен со тоа што ке го потврди мислењето на некој друг член. Да бил доволно интелигентен, ке го напишел сам тоа уште предходно, но еве да го ставиме фактот дека не ја видел темата. (Што чисто се сомневам). Не е ни толку битно, еве ке се потрудам да го корегирам мојот речник, бидејќи за тебе е несоодветен. Да не испадне дека летам во облаци и немам респект. Не ми е проблем тоа.

Значи да си го потврдам мојот погорен пост, и воедно да појаснам.
Сега ако не го пишев овој пост, работите ке имаа еден правец, т.е ланецот од настани ке си идеше по неговот преодреден пат.
Одкога го напишав овој пост тој ланец од настани е променет, поради тоа што некој може ке се обиде да реплицира или да го прочита овој пост, а предходно немало, бидејќи истиот не постоел.

Сега фантомер ме разбираш? Или повторно треба да објаснам?

odlukata e pravilna vo momentot koga ke ja doneseme a za toa kako ponatamu ke se odvivaat rabotite se e samo igra na sudbinata ne postoi nepravila odluka ako sami ja donesuvame

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom