Подобар шофер?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
| ZENITE | posigurni vozaci se! maskite od fraerishuvanje ke napraat -bela- na prvata raskrskica :D :tapp:

Мажите се дефинитивно подобри возачи и тука нема ништо шовинистички туку еволуциски. Нормално дека има и одлични жени возачи. Не знам читав некоја студија дека во принцип жените правеле помалку сообраќајќи од мажите. Ама тоа може е така затоа што возат попретпазливо од мажите иначе кога би возеле како нас би било Carmagedon (за неупатените видео-игра каде што добиваш поени според тоа колку пешаци ќе изгазиш).

Мажите дефинитивно. За жена возењето е механичка операција која не бара размислување(генерално кажано).

Реално муабет да правиме, не ги бива жените за шофери. Да биле улиците Pin Ball маса а колата што ја вози жена е метално топче, тогаш сигурно би се покажало TILT- премногу удрени пешаци и коли. Game Over. :pos2:

Па не би рекол дека жените се многу добри возачи, пошто не еднаш имам видено мн смешни ситуации (некогаш и не толку) со жени возачи, дали било паркирање, разминување или што и да е , а да бара некаква реакција од шоферот. Затоа и малце имам уплав кога ќе видам жена возач да минува близу мене. Јебига, повеќето жени не се доволно сигурни во себе за да бидат добри возачи и да не се двоумат кога прават некој потег.

Мажите се подобри шофери бе, не туку мрсете овакво.
Еве, од себе тргнувам, како женскополова особа не сум баш најсјаен возач, и повеќето девојки-возачи што ги знам не се нешто подобри од мене. За разлика од мажите.
Таа статистиката што вика дека во просек повеќе мажите прават сообраќајки е затоа што жените се свесни дека не ги бива и пазат повеќе =)

Не да се фалам, немам фатено волан шо се вели ама машките се многу подобри шофери од жените.
Има жеснки поединки што знаат што е возење, а има и машки поединци кои не знаат што спаѓа под тој поим иако имаат возачка.
По некоја си моја логика за да знаеш да возиш треба и да знаеш да менвиш гума а 95% од жените не го знаат тоа.
А за друго пак да не прајме муабет :)

Три жени, перат алишта на река и оп, фаќаат златна рипка!
* Златната рипка: Ако ме пуштите ќе ви исполнам на сите по една желба.
* 1 жена : Мене сакам да ме направиш подобар возач од овие две! - и рипката ја направила подобар возач.
* 2 жена : Мене сакам да ме направиш двапати подобар возач од првата жена!!! - и рипката ја направила двапати подобар возач од првата жена.
* 3 жена : Мене сакам да ме направиш 1000 пати подобар возач од другиве 2 жени! - и рипката ја претворила во маж...

:shovinisticko_smajli:
:icon_cool

жени ако има од една до две возачи другите но комент:toe: нека си купат фиќо да се учат и некаде далеку од град не се сигурни.како прво да си возач правилен треба малце да имаш интерес за возилото што го возиш,да го одржаваш, резервна гума да незнаеш да мениш е страшно глупа работа:) ,малку да имаш појма од свеќици,платина ова она.а не само качисе вози.:smir:

Не можеме според полот да пресудуваме кој е подобар шофер, сето зависи од личноста, но според искуството и според тоа што сум ги гледал како возат некои жени :tapp: сепак ќе кажам дека жените се полоши и поуплашени возачи.

Мажите се подобри шофери бе, не туку мрсете овакво.
Еве, од себе тргнувам, како женскополова особа не сум баш најсјаен возач, и повеќето девојки-возачи што ги знам не се нешто подобри од мене. За разлика од мажите.
Таа статистиката што вика дека во просек повеќе мажите прават сообраќајки е затоа што жените се свесни дека не ги бива и пазат повеќе =)

Znaes li koj se davi? Onoj sto znae da pliva! Taka i onoj koj znae da vozi pravi soobrakajki a toj sto ne znae si sedi doma? Gledam vo mnogu postovi gi napagaat zenite kako vozaci a sum videl jas mnogu zeni sto vozat mnogu podobro od mazi,sto da kazat tie siroti,kaj da se skrijat? Velat deka godinite i iskustvoto go pravat covekot pomudar i poiskusen ama toa ne vazi za sekogo,ima nesto i vo darbata...

Жените дефинитивно се полоши возачи.Но не е пресуден полот исто така има и некои жени што подобро возат од мажите.Се зависи од инструкторот кој што те учел,каква личност си (нервозна и брза или спора...),какво ти е расположението,како се снаогаш позади воланот...:)
:salut:

Жените се мајстори :kesa: за возење. Затоа се заби жената со Пунто во скалите на собранието. Како само успеа да ги мине сите штитници и граничници, мајсторски, за малку на врата горе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom