Плоштад ПЕЛА, СРЕДА 27-ми февруари 19:00! МИТИНГ!

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dogovorot za prevoz bese kratok i jasen:
Bilo koja edinka...so ime i prezime i so tel. broj garantira deka ke ima 30 lugje i mu e ispraten avtobus!
Smesta,besplatno i bez nikakvi drugi prasanja ili preduslovi.
A takvi...:toe: ...imase malku.

Alal da im e na tie sto dojdoa!!!

А зошто би ме пцуел? Нека се има предвид, кога организираш организирај до крај, или пак да кажеја платетеси и дојдите и така и така ќе дојдевме.

Иначе колку за информација од Тетово имаше Еден автобус (од ПОЛЕТ начекавме па се расправавме да не превезе) 5-6 такси коли, и едно комбе во кое имаше околу 20 луѓе. Плус луѓе кои дојдоа со свои коли поради немање на организиран превоз.

Горд сум што присуствував на протестот и пак ќе дојдам па макар и пешки да одам.

5-6 такси коли, и едно комбе во кое имаше околу 20 луѓе. Плус луѓе кои дојдоа со свои коли поради немање на организиран превоз.

Горд сум што присуствував на протестот и пак ќе дојдам па макар и пешки да одам.
Bate...licno bev svedok koga sefot na organizacijata :wink:
kratko i jasno kaza...
site od cela Makedonija koi sto od bilo kakvi pricini ne uspeale da se kacat na avtobus...ne bile u moznost...ne sakale...ili nemale dovolen broj...

Neka zemat taxi kombe koe sto ke im bide plateno odma po doagjanje vo Skopje.

I ic ne mi se zbori za nekoi drugi slucai koga nekoj za da pali avtobus barase na raka da mu bidat isplateni pari na drugar negov od Skopje (klasicna ucena)...inace on i ne trgal...
i toa kon mnooogu pogresno odbrani mokni i vlastni lugje...
koi sto za takov nastap u normalni uslovi kicmata bi mu ja skrsile od princip...
pa im ja prifatija ucenata samo i samo da bide se u red i po propis.
I bas bi da pijam edna i da zaboravam na site onie losi delovi od ovoj BLESKAV den za R.Makedonija ...
i ne sakam nikogas vise da se sekjavam na niv.

Toa sto e za pamtenje i sekjavanje e deka vecerva narodot na R.Makedonija pokaza deka si ja saka drzavata i identitetot i ne e spremen da go menuva pod nikakov pritisok.
Leka nos.

За Игор можам да кажам само дека одлично изгледаше на вести кога даваше изјава! Те личи.:pipi:

А општо ... неможев повторно да дојдам, па решив цел ден да го поминам дома пред тв и да пратам и гледам што и како ќе се случува. Многу јасно дека наидов на разочарување. Пред митингот воопшто и да не беше нешто посебно кажано, а за време и после него имаше по 2-3 одвоени минути, пред самиот крај од вестите, колку да не помине без ич. Латас, племе негово гадно ме изиритира најмногу. Пред митингот ја спомна пак невладината организација Младите знаат со навредувачки тон и како да навестуваше повторно непријатни моменти кои веднаш ги препиша на опозицијата. И тоа говедо било за новинар и водител? Тешко нас, тешко нас!!!
Наместо да одвојат два часа за директен пренос на еден така прекрасно организиран собир, нашиве медиуми повеќе обожаваат да си оговараат за сосем десетти работи ... згрозена сум значи!
А за младите кои пак направија проблеми со што ги нахранија гладните усти на новинарите - срам да ви е уште еднаш! На вас е иднината на нашата држава, а вие така би оделе напред?
Неможе до израз да дојдат ретките исклучоци од такви хулигани ... срам да ви е, срам да ви е, срам да ви е!

Ако имате уште клипчиња ставете ги да ги видиме ние што не бевме, дека ете немаме како да видиме малку од атмосферата на плоштадот.

п.с. Срамота е и тоа дека само на Алсат ударна вест беше собирот и само таму видов снимки од плоштадот, подолги и со убаво снимени повеќето од испишаните пораки.

Mrcatori neblagodarni, odete i spijte.
Ne go rasipuvajte ubavoto cuvstvo i slikata na edinstvo koja se sozdade deneska na mitingot.

Site tie znaminja sto se veeja i faklite koga se zapalija megju narodot i na vrvot od zgradite bese mojot omilen moment, nemase eden a da ne bi potkleknal na takvata atmosfera.

Licata na lugjeto sto bea prisutni dovolno kazuvaa... bea maksimalno ispolneti i zadovolni od sebe!

Leka Nok

Na zdravje, cestito. Da vidime dali navistina bese makedonski ili politiciki i dali nesto pozitivno ke izleze osven druzbata, ama toa samo vremeto ke kaze i pokaze.
Nejse, neka e za dobro.

Sega, ostanuva nasite debeloglavci da se setat deka ne e se populisticka p[olitika i filosofija tuku i zapotuvanje stolica i rabotenje na problemite, osobeno na ovoj besmisleniot so imeto.
A ene kade e Njujork i najavenite sekvencijalni pregovori.
Jebiga, vo koshe ili pushish ili gazot i e natrten, treto nema osven ako ne grizes, kornes, grebes, tepas i se branis konecno onaka kako treba, ne kako pederce vo koshe, ami kako mecka napikana vo pestera sto si go brani duvloto.
So krv vo oci i bezumie do smrt ili sloboda!

Na mnogaja leta Makedonija.

bravo.

za mediumite/novinarite nema nisto da kazam, kazano e dosta :p

za sobirot: preubavo, slozno, kako sto treba :)

Срамота е и тоа дека само на Алсат ударна вест беше собирот и само таму видов снимки од плоштадот, подолги и со убаво снимени повеќето од испишаните пораки.

Претходниот протест, посомневав, ама овој пат навистина си потврдив дена НЕМА македонски медиуми во Македонија.

Инаку, протестот, душава ми се исполни.

Да сте живи и здрави:

30avns3.jpg

Бакојани ја видела сликава и уплав ја фатило, и сега оди на баење кај една бабичка по име МАКЕДОНКА!!!
:nesum:

Претходниот протест, посомневав, ама овој пат навистина си потврдив дена НЕМА македонски медиуми во Македонија.
Какви новинарио бе, се се гомна невидени, може еден двајца, ама тие не се уредници.

Никој не даде снимки од крововите, каде се гледа масата.

Еве едно клипче
Секогаш сум сликал по протести и настани, овој пат сакав да бидам дел од протестите, мегутоа ќе мора да се слика, мора некој од Македонски аспект да ги прави сликите.

Трн, одлична фотка

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom