Пливање, Пекинг 2008

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Na usporenkata snimka se gleda deka cavic prv stiga , i prv ja mava daskata. Kinezite se pravdaat deka ne ja udril dovolno silno daskata . pa sto treba da pravi covekot? Da si nosi cekic so nego ? ej glupaci , stvarno mi e krivo vaka nepravda koga e , da pobedese cavic taka a felps da bese vtor , amerika ke napravese skandal

Точно, доле, под стартните блокови има сунѓересто - гумени "даски" на кои е поставена електроника со сензор и го мери тајмингот на допир, така да нема шанси да се погреши.
Фелпс имаше среќа поради тоа што него му се погоди завеслајот со останатите сантиметри до крајот, а Чавиќ ако направеше завеслај плус ќе заостанеше повеќе, едностано остави да се пролизга до крајот.
Ајде, му остана уште еден медал за освојување, треба само формално да исплива, и така штафетата на САД во машка конкуренција е најдобра. Забележав дека мајка му ја нема во публика, изгледа жената не може да поднесе веќе шокови од син и роботот:)

Ја гледав трката на CNN вестите, снимката им беше од NBC. Таму беше мајка му. Ја покажаа во момент кога седнува нагло. Ќе припаднеше жената, бидејќи ова беше најнеизвесната трка.

Се случи и тоа што се предвидуваше.Америка победи на последната трка 4 пати по 100 метра мешано со светски рекорд иако јака конкуренција им беа Австралија и што е најважно Мајкл Фелпс го освои толку очекуваниот 8 златен медал.Секоја чест :aplauz: :aplauz:

Oсмо злато за Фелпс, повеќе информации на главна:).

Тешко некој да го достигне Фелпс на олимпијадите. Со осмиот медал дефинитивно станува најуспешниот олимпиец, а ќе се натпреварува и на олимпијадата во Лондон.

Тешко ќе биде, не велам не, но сите така мислеа и за Попов, па во Сиднеј се појави чудото од дете Иан Торп. Богами како што напреднува технологијата и витаминизацијата, ништо чудно во Лондон да видиме некој/а да освои 10 злата:)

Sekoja cest,ocekuvame medali i vo London,pa da stane i olimpiec so najmnogu medali;)

Колку и да е Фелпс феноменалем сепак тоа седмото злато во финалето на 100 метри пеперутка останува како дамка....

Некој дури се потрудил и сајт да направи за оваа дешавка....

http://www.001ofasecond.com/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom